Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Járnátok férfival aki 290et keres, és nincs presztizs munkája?
18
Irreleváns mennyi a minimálbér. Minimálbért konkrétan már alig keres valaki (mert gyakorlatilag nem lehet belőle megélni), aki igen az jellemzően kap mellé borítékot feketén.
20.
Akkor többet kellene adniuk és nem rabszolgának kezelni az itteni embereket. Nekem lazább helyem van (most is munkaidő van), de a fizetés így is kevés. Én az elmúláson gondolkodom emiatt, mert sosem lesz több. Így meg minek élni? Csak rosszabb lehet.
Ezt majd közlöm a minimálbérért dolgozó ismerőseimmel. Biztos örülni fognak neki, hogy járna pluszban boríték :D Csak tudnám honnan ez az infó, hogy alig keres valaki minimálbért? Majd anyukámmal is közlöm, hogy nem garantált bérminimumot kellene keresnie, hanem sokkal többet... Jól át van verve!
Átlagról beszéltünk, nem mediánról. Értelmezd a szöveget is, ne csak az adatokat. Illetve abba is gondolj bele, hogy vajon hogyan oszlanak el területileg a medián alatt keresők? Szerintem nem tévedek nagyot ha azt mondom, hogy egyenlőtlenül. Gondolom Budapesten nem nehéz nettó 400-at keresni kb. bármivel, de vidéken más a helyzet. Ennek tükrében értelmezd az adatokat....
"Átlagról beszéltünk, nem mediánról"
Tudom, de az átlagfizetés egy semmitmondó statisztika. Max érdekességnek jó. Magyarországon a dolgozók kb. 2/3-a az átlagfizetés alatt keres.
25.
Nekem magasabb képzettségem van, mégis alig több a fizetésem, mint a minimálbér. Pedig papíron jóval többnek kellene lennie, ígérték is, hogy majd az lesz, de nem lesz az. Meg is szűnt a motivációm a munkára, csak bejárok, ellógom a napot, aztán hazamegyek.
24. A presztizs munka olyan amitől nem leszel koszos, és nem néznek le a nők amiért csinálod. Bármilyen munkás, meg szerelő, gazd aki nem földtulaj is ide tartozik pl.
Ellenben a programozó meg az irodista pl presztízs meló!
24
Orvos, mérnök, diplomata, ügyvéd, közgazdász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!