Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A nők többsége a médialátszat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők többsége a médialátszat ellenére is szeretne hagyományos családban élni?

Figyelt kérdés

Jelenleg 31 éves vagyok, férfi, egész jó külsővel és egzisztenciával, bár ez a kérdés szempontjából most kevésbé releváns. Ha a médiát és az internetes kommentek világát veszem figyelembe, a legtöbb helyről az jön át, hogy igazából a házasság és a gyerekvállalás a patriarchális elnyomás eszközei és a modern, felvilágosult nők már lerázzák magukról ezt a láncot, a karrier, utazás, macskák kerülnek a fókuszba, alkalmi szexre meg mindig találnak pasikat, akiket felcsíphetnek.

Ezzel szemben elmondom mit tapasztalok a környezetemben. Múltkor a társaságban, akikkel szoktam találkozni bevallotta egyik szingli nő, hogy igazából ő sok gyereket szeretett volna, de most már nem fog összejönni sajnos. A korát nem tudom pontosan, de olyan 3-4 évvel lehet idősebb nálam. Egy másik szintén nálam 2 évvel idősebb óvónő is elismerte, hogy nagyon szeretne gyereket és neki ez fontos szempont lenne ismerkedésnél. Egy kicsit megsajnáltam őket és szívből szurkolok nekik, hogy találjanak párt, akivel családot alapíthatnak. Lehet persze ez nem általános, mert ez egy kicsit konzervatívabb közeg, de úgyis meglepő volt. Nagymamám is így mondta persze, hogy a lányok férjhez akarnak menni és gyereket szülni, de a filmek, média, influenszerek világa mást mutatott, azt hittem ez idejétmúlt hozzáállás és egymás közt is cikinek találják.

okt. 6. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 A kérdező kommentje:

Ez igaz, nem hiába mondják a szociológusok, hogy a Közel-Keleten vagy Afrikában, ahol kollektivista társadalmak vannak könnyebb 5 gyereket felnevelni, mint Európában 2-t. A hazai cigányság körében is találtak egy olyan összefüggést, hogy ha az első gyermek lány lesz, akkor nagyobb eséllyel vállalnak a szokásosnál is több gyereket, mert be tud majd segíteni a szülőknek a gondozásban. Ez tényleg így van, ahol van közösség, ott ez másképp megy, ez ugyanúgy igaz az idős hozzátartozók gondozására is.

Ettől függetlenül nem lehet visszaállni erre a modellre a nyugati mainstream-ben, csak érdekes elgondolkozni ezen is.

okt. 6. 09:44
 32/75 anonim ***** válasza:
20%
Nagyon helyes, ne is szüljön senki, legalább kipusztulunk, ideje lenne már.
okt. 6. 09:56
 33/75 anonim ***** válasza:
72%
Nem gondolom én sem, hogy vissza lehet állni erre, de ha megnézed, igen is voltak előnyei is a több generációs együttélésnek, aminek a hiánya érezhető. Nem minden volt jó régen sem, mert egy zsörtölődő, okoskodó nagyszülő volt, hogy elrontotta a családi idillt. Csupán arra akartam rávilágítani, voltak elemek régen, amik hozzájárultak ahhoz, könnyebb volt az élet, mert a terhek megoszlottak jobban a családban, mint napjainkban.
okt. 6. 10:00
 34/75 anonim ***** válasza:
68%
A nők hozzáállásáról az a véleményem, hogy a mai modern nyugati mintájú média a modern nő képével és helyével a társadalomban valóban káros, de szerencsére kevesen veszik be, viszont tény, hogy ők nagyon hangosak tudnak lenni. Aztán van egy másik csoport, akik igazából belül nem értenek egyet vele, akarnának kapcsolatot, csak rosszul lett nekik elmagyarázva a párkapcsolatok, férfi-női kapcsolatok működése, gyakorlatilag nem értik meg, hogy nekik nőként ugyanúgy meg kell küzdeni a többi nővel a megfelelő férfiért, mint a férfiaknak a nőkért. Aztán mikor elmaradnak a sikerek, akkor körülnéznek kik a sikeres nők, megállapítják, hogy ja igen, nekik jobb az alakjuk, szebb az arcuk, nagyobbak a melleik, fiatalabbak..., a férfiak pedig haláltutibiztos, hogy ezért őket választják, ergo a férfiak felszínesek, mert hát ők is ott vannak és rengeteg belső értékkel rendelkeznek, de még csak meg sem akarják őket ismerni. Aztán mikor valaki felhozza, hogy az a másik nő pl. a hétvégi találkozóra meglepte a pasit azzal, hogy sütött egy tálca sütit, akkor jönnek azzal, hogy ők nem cselédek, mit képzelnek, hogy majd ők rabszolgák lesznek egy kapcsolatban, stb. Pedig csak az van, hogy női oldalon az a nő a lényén kívül mást is hajlandó beletenni a kapcsolatba, egy ilyen gesztus, mint pl. az említett sütemény sütés pedig azt mutatja a férfinak, hogy a nő szeret gondoskodni arról aki fontos neki és ez egyébként egy óriási piros pont. És nem, nem arról van szó, hogy kiszolgáltatja magát a pasi és második anyát keres.
okt. 6. 10:05
 35/75 anonim ***** válasza:
31%
A nők nagy többségben csakis a saját maguk örömére akarnak gyereket (nem kell itt ilyeneket beleképzelni h fajfenntartás meg hasonló), nem véletlen, hogy már gyerekkorukban is "babáznak". Utana meg mártírként állítják be magukat, h nekik ez mekkora lemondásokkal jár (mintha kötelező lenne). Ehhez kiválasztanak egy minél ideálisabb faszt meg egy hozzá tartozó pénztárcát. Nem véletlen, hogy a szülés után a nőknek a gyerek lesz az első, a pasi meg offolva lesz és a sokadrangú tényezővé válik. Nem csoda hogy sok pasi lelép és máshol keresi az örömöket, a nők meg a gyerekre fogják, pedig 90 százalékban ők akarták.
okt. 6. 10:09
 36/75 anonim ***** válasza:
50%
En tök szivesen élnék ilyen kapcsolatban... Htb.kent, de akkor mit kapok? Nem dolgozom, ingyenélő! Akkor inkább a karrieremre koncentrálok
okt. 6. 10:11
 37/75 anonim ***** válasza:
79%

36: Szerintem nem csak ez az 2 opció van.

A hagyományos kapcsolatok is átalakultak, az ma már nagyon kevés helyen van, hogy a férfi annyit tud keresni, hogy egyedül eltartsa a családot. Tudom, hogy sokaknak nem tetszik itt ez, de ma az a jellemző, hogy a férfi maradt a fő "kenyérkereső", a nő pedig egy könnyebben végezhető, kevésbé "izgalmas" munkát vállal, jellemzően kevesebb bérért, de nagyobb biztonságban, mellette a háztartás vezetésének a nagyobb része maradt az övé. Azt, hogy ez hogyan oszlik el a két fél között, mindig nekik kell eldönteni, nincs rá általánosan jó recept. Szóval tény, hogy ma már nem csak a férfinak van hivatalos munkája, ahogy tény az is, hogy egy háztartás vezetése sem kíván egy teljes embert. Ez amolyan win-win helyzet a legtöbb esetben.

okt. 6. 10:22
 38/75 anonim ***** válasza:
100%
Azt veszem észre, igazából teljesen mindegy mit és hogyan csinál az ember, mindig belekötnek és meg akarják magyarázni az igazukat. Ez az élet minden területére érvényes. Ha htb vagy akkor ingyenélőnek neveznek, ha dolgozol, mért nem maradsz inkább otthon, ha akarsz gyereket, ugyan minek erre a világra, ha nem akarsz, hát mért nem, a gyereknevelésnél ugyanez, és még sorolhatnám.
okt. 6. 10:24
 39/75 anonim ***** válasza:
100%
38: Ez is tökéletesen igaz. Talán ezért sem érdemes más emberek véleményét túlságosan komolyan venni. Mindenkinek úgysem tudsz megfelelni, ha van rajtad sapka az lesz a baj, ha nem, akkor meg az. Egyszerűbb ha csak magadnak és a párodnak, illetve a közös jövőképeteknek akarsz.
okt. 6. 10:32
 40/75 anonim ***** válasza:
43%

Annyira bírom, hogy az incelek minden témához hozzászólnak, amihez gőzük nincs, és azt képzelik, egyenrangú vitapartnerek :D

Nem tudom, miért kell folyamatosan porig alázniuk magukat, ez ilyen mazochizmus?

Vicces lenne, ha én nyelvészként nekiállnék pofázni egy atomfizikai topikban és aztán csodálkoznék, hogy körberöhögnek.

okt. 6. 10:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!