Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Női dominancia egy harmonikus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Női dominancia egy harmonikus párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
Hölgyek, el tudtok képzelni egy ilyen felállást? Milyen feltételekkel?

aug. 24. 21:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
60%

#18 Nem, ez fordítva nem igaz.Mert a férfinek egy dolga es haszna van az életben, hogy dolgozzon a családjáért és megvédje a gyerekeit és azoknak az anyját.

Egy nő, aki gyereket szül egy férfinek, aki igazi férfi, és mindent megad a családjának, azt soha az életben nem hagyja ott.Pont azért, mert tudja milyen a többi.A nők alapból hűségesebbek.

A férfiaknak pedig alapvető természete nem lehorgonyozni egy nő mellett.Azt csak akkor teszik, ha beletették a megfelelő időt, munkát, pénzt.

aug. 26. 17:04
 22/25 anonim ***** válasza:
92%
Ahhoz, hogy egy férfi lehorgonyozzon egy nő mellett, az is kell, hogy a nő megfelelő legyen erre. Megfogni könnyű egy férfit, ha fiatal vagy és mellette tudod is használni a nőiességedet. De megtartani ez kevés, mert millió másik ugyanilyen nő van. Miért maradna pont veled?
aug. 26. 21:16
 23/25 anonim ***** válasza:
84%

18: Egyedülálló férfi vagyok és a munkahelyem, főnökeim szerint hasznos vagyok, amit idén tavasszal egy előléptetéssel és anyagi téren is honoráltak. Hasznos vagyok a családtagjaim, barátaim szerint is és lehet rám számítani. Még a macskám szerint is hasznos vagyok, mert én adok neki enni. Szóval egyáltalán nem csak egy haszna van egy férfinek és dolga is lehet más, mint amit te elképzelsz.

A nők többsége az "igazi férfit" szexuális vonzalom alapján választja ki és csak szeretné belelátni a tökéletes társat és apát. A válások számából (amit többségében nők kezdeményeznek) láthatjuk, hogy ez mennyire nem hatékony.

A nők alapból hűségesebbek kijelentést pedig elég sok férfi meg tudná cáfolni. Nem is gondolod, hány 30-as, 40-es feleséget és családanyát lehet levenni a lábáról némi bókolással. Tudom, tudom, mert elhanyagolja őket a párjuk. Az az igazi férfi, akinek gyereket szült és aki mindent megad a családjának és akit soha nem hagyna ott, mert tudja milyen a többi. Oh wait...

Ja és tévedés, hogy a férfiak akkor horgonyoznak le egy nő mellett, ha beleteszik a megfelelő időt, munkát, pénzt. Ezt az állításodat nők is meg tudják cáfolni, elég csak arra gondolni, mikor azon bosszankodik valaki, hogy de hát hetekig nem feküdtem le vele, nem adtam könnyen magam és miután megkapott, mégis elhagyott.

A férfiak az olyan nők mellett horgonyoznak le, akik ezt kiérdemlik. A tartásukkal, a lényükkel, a kisugárzásukkal, azzal, hogy megfelelő társnak bizonyulnak.

aug. 26. 21:47
 24/25 anonim ***** válasza:

Nagyon elment a téma filozofálgatásba, meg arra, hogy evolúciós pszichológiát próbálnak alkalmazni a tömeg helyett az egyénre.

Pedig egyébként a kérdésben szereplő dolog létezik, és működik.

FLR-nek hívják (Female Led Relationship), rengeteg szakirodalma van és sokan ilyen kapcsolatban élnek. Ez gyakorlatilag a "tradicionális" patriarchális berendezkedés ellentétje pont.

Tehát a mai világban bármennyire törekszünk az egyenjogúságra, emiatt néha még túl is toljuk (woke stb) van egy több évezredes kollektív tudat, amit a világ szinte minden táján patriarchális gondolkodás jellemez.

Vagyis: igen, dolgozhat a nő (a rosszból ugye ő is kap), meg szavazhat, meg ülhet a kocsijában a dugóban, meg minden ilyen lélekölő dologgal foglalkozhat. De azért mégiscsak furán nézünk, ha nem a férfi vezet hanem a nő (kivéve persze ha ivott! az persze teljesen természetes az egyenjogúságban, hogy a nő nem fog inni, ha a pár kocsival van), vagy ha nő viszi haza a több pénzt mint a férfi, esetleg a nő magas rangú vezető, a férfi meg mondjuk gyári melós. Fordítva persze tök oké. De ugyanilyen furán nézünk ha a férfi marad otthon GYES-en, vagy ha több időt fordít szépségápolásra mint a nő. Egyszóval, van alsó hangon 10000 berögződés, amiből woke ide vagy oda, nem ebben az évszázadban fogunk kitörni.

Ezeknek a berögződéseknek az esszenciája amit gyakran hallunk, hogy a "nő hordja a nadrágot", ha egy kapcsolatban a nő a domináns(abb) fél. Ironikus, hiszen közel egy évszázada a nők valóban hordhatnak nadrágot (ez a szimbóluma annak, hogy a nők is mehettek már gyárakba rabszolgaként robotolni) de otthon "nem hordhatnak", azaz a gyárban egyenrangúak a férfiakkal (hiszen a neokapitalista világban a felső tízezren kívül mindenki rabszolga, perszehogy a nők is) de otthon mégsincs egyenrangúság.

Ez a "ki hordja a nadrágot" általában abban nyilvánul meg, hogy nagyobb százalékban ki hozza a döntéseket, kié az utolsó szó. Fontos, hogy itt nem egy szolga-úrnő viszonyról van szó, hanem egy egészséges dinamikáról, ahol a döntéshozás a nő felé tolódik, de ez nem jelenti azt hogy ő autoriter, és mindenben egyedül teljhatalmúlag dönt.

Ahogy a patriarchális viszonynak is voltak előnyei a hátrányai mellett, ennek is van számos előnye.

A férfin kevesebb döntés, stressz, kevesebb teher. Ez jól összeegyeztethető azzal, ha a munkahelyén több ilyet kap, mint a nő. Ez főleg vezető beosztásokra vonatkozik.

Cserébe sokszor az van, amit a nő akar. Ilyenkor egy átlag kapcsolatban morgás, civakodás van, FLR kapcsolatban viszont beleegyezés és nyugalom.

A nő élvezi, hogy bizonyos dolgokban övé a döntés joga, illetve vannak előjogai, preferenciái. Ha valamit nem preferál, nem kell csinálnia, azt ráhagyhatja a férfire. Apróbb hétköznapi dolgokra gondolok, például házimunka. Cserébe sokkal több döntést kell meghoznia, sokkal több stressz, felelősség, stb.

Mondok pár példát: nagyobb pénzügyi kérdéseknél közösen döntünk, alaposan átbeszéljük. Ha az én érvem logikusabb, akkor a feleségem minden további nélkül elfogadja.

Nyaralásnál, van beleszólásom, hova menjünk. Ötletelhetünk, beszélgetünk. De végül a feleségem dönt. Azaz ha van 2 hely ahova mennénk, nekem mindkettő oké meg neki is, de nekem az egyikhez húz a szívem neki meg a másiknak, akkor 100% hogy az lesz amit ő szeretne. És mindig. Ezt el kell fogadni, ez ezzel jár.

Házimunka: alapvetően a feleségem osztja be melyikünk mit csináljon. Jellemzően több házimunkát csinálok mint ő, az évek alatt így alakult. Én egyre többet vállaltam be ő meg nem ellenkezett. Amíg én a házimunkával vagyok elfoglalva ő pihen vagy szórakozik. Azt hiszem, ez inkább jellemző a korábbi válaszban lévő "hercegnő" bánásmódra. De egy kis kényeztetés mindenkinek jár.

Hétköznapi apróságok, pl. melyik filmet nézzük, hova megyünk stb: 99%-ban ő dönt erről. Azt hiszem ez izgalmas tud lenni az ilyen kapcsolatokban. Ha valami miatt dünnyögök vagy morognék, akkor jönnek az egyszerűbb fegyelmezések. Nem kell hardcore bdsm-re gondolni, egyszerűen eszembe juttatja, hogy mindketten, így én is ezt akartam, hogy ő legyen a domináns fél, tehát fogadjam el.

Szex: na ezaz ami mindenkinél más. Mi szeretjük a bdsm-et, de ez nem kötelező egy ilyen kapcsolathoz. Persze nagyon jól kiegészíti és hazsnos tud lenni. Pl. hétköznapi kapcsolati dinamikát jól lehet kombinálni egy hálószobai büntetéssel. Vagy a nő akár jutalmazhat is, ha a férfinek különféle extra vágyai vannak. Az orgazmus megvonás működhet, ha ez mindkét fél (előzetes) beleegyezésével történik. De más bdsm jellegű dolgokkal is lehet kísérletezni. Mi már rengeteg dolgot kipróbáltunk. De azért a hétköznapokban van egy határ, a hálószobában viszont épp a határokat szeretjük feszegetni. Alapvetően viszont azt gondolom, ha a nő domináns az ágyban, a párkapcsolatban is jól fog működni domináns szerepben.

dec. 10. 23:46
 25/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom miben kéne dominálni a férfi felett.

Én a kapcsolaton belüli önállóság és egyenlőség híve vagyok.

dec. 11. 00:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!