Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Női dominancia egy harmonikus párkapcsolatban?
Minden egészséges kapcsolatban így van.
A nő a kapcsolat központja, a férfi pedig rajong érte és szolgálja.Ez az élet rendje, csak így lesz tartós és boldog egy kapcsolat.
Nekem is ez a bajom a férfiakkal. Én nem akarok parancsolgatós, hárpia stílusú pótanyukát játszani a kapcsolatban, aki leszidja őket, ha “rosszak”, aki nevelgetni próbálja, akinek mindent maga kell szerveznie, intéznie, mert a kedves férfi tag életképtelen és önállótlan, és társ helyett valójában egy pótanyukára van szüksége. Egyrészt a legkevésbé sem vágyok ilyen szerepre, másrészt nem tudok vonzódni olyan pasihoz, aki életképtelen és engedi, hogy folyton irányítgassam, le lehet dominálni. Mindig csak domináns, vezető típusú férfiakra tudtam felnézni, beleszeretni, akiket nem kell terelgetni, mert urai az életüknek.
6# Szerintem normális esetben nem ilyen éles a dolog, nem úgy kell elképzelni, hogy a férfi egy cipőt se tud magának önállóan venni, mert kell az engedélyed, hogy nem túl drága-e meg tetszik-e neked is. (Ilyen kapcsolatot ismerek, ráadásul a férj vagy 10x annyit keres, mint a nő, mondjuk ők jól megvannak 20-30 éve de ez a része furcsa.)
Hanem simán csak egy fokkal jobban igazodik az igényeidhez. Pl ha hétvégén hívják a haverok is buliba de te is találtál egy jó programot, akkor elmentek ketten, a haverokkal meg mehet a buli jövő héten. Ilyesmik. Ezt mondjuk normális esetben nem is kellene női dominanciának hívni, de a férfi társadalom egy része úgyis annak bélyegzi.
Az egymáshoz való alkalmazkodásnak mi köze a dominanciához? Ez alap dolog egy egészséges, egyenrangú kapcsolatban, egyszer az egyik alkalmazkodik a másikhoz, másszor a másik. A nő dominálta kapcsolatokban szokott lenni az, hogy a papucs pasit szépen elmarja a barátaitól, családtól, az van mindig, amit ő akar, parancsolgat, anyáskodik felette. És bizony sok ilyen kapcsolat van, de ettől még ez kicsit sem egészséges.
Nagyban függ a dolog attól, hogy ki mire asszociál a női dominancia, vagy általánosan a dominancia kapcsán. Neked azonnal a hárpia feeling, az állandó terelgetés, szidás, ügyintézés, illetve a férfi életképtelensége jutott eszedbe a kérdésről, de többen egyáltalán nem így képzeljük el a női dominanciát. Nekem pl. egy nagyon jól kialakult értékrendem van, az ügyeimet is képes vagyok önmagam intézni. Nekem a női dominancia nem azt jelenti, hogy anyáskodásra szorulok, hanem azt, hogy hercegnőként bánok a nővel, és imádok mindig a kedvére tenni. Ugye, egészen más képet társítasz te is egy hercegnőhöz, mint egy kiégett anyukához? Na ennyire ég és föld a különbség az általad és általam elképzelt női dominancia között.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!