Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai nőknek tényleg olyan flancos elvárásaik vannak a férfiaktól, hogy ha szülnek, akkor fizessék nekik a magánszülészetet?
Már nem az első ilyen nőbe botlok bele társkeresőn, akiknek ilyen anyagi elvárásaik is vannak! Ez mennyire extrém?
Mert utánanéztem, egy magán kórházban lebonyolított terhesség az már 2-3 millió forint! Ennyi egy átlag magyarnak az éves keresete basszki. És egy nő simán elbaxná arra, hogy egy magán nőgyógyász ránézzen havonta egyszer egy kicsit, meg magánkórházba szüljön, és ezt mind alapnak tartják! Mert jajj, az államiban nincs ellátás, blabla.
Tényleg ilyen igényeik vannak már a magyar nőknek? Ez mennyire számít manapság átlagos vagy irreális elvárásnak?
41F
Nem a nők, de még nem is az orvosok tehetnek arról, hogy katasztrófális körülmények vannak az állami ellátásban.
Sajnos ez nem flancos elvárás, hanem ésszerű kockázatkerülés.
Sokaknak nem fér bele, ott előfordul, hogy elmarad vagy kitolódik a gyerekvállalás.
Meg kell nézni a 🐸segge alatti demográfiai adatokat, ez is ott lesz valamekkora mértékben az okok között.
Én is sima normális kórházban szültem, ilyet nem vártam volna el se a férjemtől sem magamtól hogy kifizessünk 1-2 millát magánkórházra.
Nekünk nem volt ennyi pénzünk , sőt csak 30 ezret tudtam adni az orvosnak.
Azóta befutott a férjem vállalkozása és már én is dolgozom, de akkor ha lett is volna ennyi pénzem, nem oda költöm.
Csupán azért mert mindig van egy fontossági sorrend.
Első a gyerekem, második a család így mi hárman.
Akinek ilyen elvárásai vannak, az keressen havi 1-2 milliót és ugyanilyen férjet!
Ha valaki tudatosan keszul a gyerekre/gyerekekre akkor elore felretesz erre a celra is.
Gondolom nem sznobsag miatt valasztjak a magant inkabb.
Igy tettem en is a masodik gyereknel. Mivel nem allt azandekomban traumatizalni onmagam csak meg terhes vagyok es szulnek.
1. Társkeresőn ez hogy jön elő? Én csak már stabil párkapcsolatban beszéltem szülésről a párommal.
2. Nem várok el senkitől semmit, mindig lesz 1-2 millió forintom félretéve, mert bármikor jöhet olyan váratlan helyzet.
3. Magánkórházban fogok szülni, ha odajutok, mert inkább kifizetem az ellátást, csak normális, emberhez méltó ellátást kapjak. Igen, ez sajnos ma Magyarország...
4. Magánkórházban volt nőgyógyászati műtétem. Egyrészt mert államiban fél-egy év a várakozási idő és nem akartam megvárni, hogy romoljon az állapotom. Másrészt itt egyszerűbb, átláthatóbb és jobb volt. Partnernek és felnőttnek tekintettek. Nem spóroltak a fájdalomcsillapításon. Meg hogy mást ne mondjak, elég volt a műtét napján bemennem, és előző nap otthon csinálhattam a hashajtást. És nem már korábban befektetve a kórházba, úgy hogy 10-12 emberre van egy ki tudja milyen mosdó. Ráadásul nem kevés esetben hallottam, hogy már előkészített betegeket küldtek haza a műtét napján, mert nem került sorra. Embertelen...
5. Ha van kis eszetek amúgy, akkor spóroltok az egészségügyi ellátásotokra. Ezt a Kérdezőnék is üzenem. Eddig is gáz volt az állami ellátás, de nem valószínű, hogy túl sok javulás lesz, egyik területen sem és nem tudhatod előre, hogy milyen bajod lesz 5-10-20 év múlva. Sőt témánál maradva, pl. a szülészetek egyre katasztrofálisabbak: konkrétan több kórházban nem lesz anesztes és nem lesz neonatológus. Csak van egy ágyad (jó esetben) és ne legyen komplikáció. Most jött ki a jogszabály, hogy lesznek kórházak, ahol van anesztes, neonatológus, stb, és lesz, ahol ezek "nem kellenek". Ha peched van és ilyen low-budget kórházhoz tartozol államilag (mert ugyebár most már átjárás és fogadott doki sincs), akkor komplikáció esetén utaztatnak mondjuk 40-50 km-re levő másik kórházba, ha addig megmarad a baba és te is..
Mindkettőt államiban szültem 17 és 21 éve...magándokihoz jártam, megbeszéltük nem lesz császár. Jött mind2x ahogy hivtam. Külön szobát fizettem, amúgy meg felesleges lett volna 3 napért kidobni egy csomó pénzt (megtehettem volna).
A fontos az volt hogy a doki jó legyen, megkapta a pénzét, a szülésznők jók voltak.
Magánba szült ismerős meg ott járt pórul...az egész élet lutri!
Nem kell hozzá túl nagy érzelmi intelligencia, hogy annyi empátiád legyen a nők felé, hogy nem kérdőjelezed meg, hogyan és milyen körülmények között akarnak szülni. Szó szerint a saját bőrüket viszik a vásárra, és egy életen át tartó sérüléseket szerezhetnek. Ez vegyítve a rengeteg mindennapos horror történetekkel az állami szülészetekről és terhesgondozásról...
Férfiként mondom, ha én mennék ezen keresztül, én is a magánellátást választanám, és ha a partnerem ezt megkérdőjelezné, vagy ezen fukarkodna, miközben az ő gyerekét hozom világra épp, hát, akkor miről is beszélünk?
Az fura, hogy a társkeresőn ti ilyenről beszéltek, én egyetlen nővel nem beszéltem ilyenről, nem hogy társkeresőn, de még csak a randizás kezdeti időszaka alatt sem élőben. Az nyilván előjön mindig, hogy ki hogyan tervezi az életét (házasság, gyerekek stb.), de hogy hogyan fog szülni, az már előrehaladott exkluzív kapcsolat téma (szerintem). Azt is megkérdőjelezem, hogy valóban megtörténtek ezek a beszélgetések, és nem csak megint idehordott a szél valami incelt, aki most éppen azzal akarja bántani a nőket, hogy megválasztják, milyen körülmények közé és kinek szülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!