Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan lehetne - élhető módon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetne - élhető módon - feloldani, ezt a nemek között feszülő ellentétet, kettősséget?

Figyelt kérdés

Nő és férfi két külön világ, világlátás, életfelfogás, stb, szóval egy csomó mindenben különböznek. (Persze ember és ember is, de most leszűkíteném a dolgot a két nemre a cél érdekében.)

Hogyan lehetne közelíteni a nemek között lévő különböző álláspontokat ahhoz, hogy normális, hosszútávú, monogám, stb párkapcsolat tudjon kialakulni kettejük között?

Mert ha őszintén kommunikálom a másik nem felé, hogy milyen vagyok, mit gondolok a világról valójában, akkor az egyből red flag is lesz nála és nem tudunk kapcsolódni. Ha hazudozok (=azt mondom amit hallani akar és nem azt, amit valójában gondolok), akkor pillanatnyilag green flag lesz, de borzalmasan nehéz hosszútávon fenntartani ezt az állandóan hazudozó állapotot.

Nincs más út pl a férfi előtt, csak az, ha hazug életet él, annak érdekében, hogy normálisnak nevezhető párkapcsolata lehessen?

Miért mindig a férfinek kell felvenni egy énidegen szerepet ahhoz, hogy párkapcsolatban lehessen a nővel? Miért jó az a nőnek, ha folyamatosan hazudoznak neki? Hogyan alakult az ki, hogy ekkora értéke lett a hazugságnak?

Vajon a férfiak azért élnek napjainkban rövidebb ideig mint a nők, mert folyamatos énidegen - hazug - életet kell élniük?

Ti hogyan látjátok ezt a dolgot? Van valami jó megoldásotok erre a felvázolt problémára? Lehet jó párkapcsolat nő és férfi között hazugságok nélkül is?

júl. 21. 03:38
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

#29 Akkor leírom már, hogy mit akart bedumálni a híres-neves pszichomókus, hogy legalább a többi férfitársamnak tanulságul szolgáljon, mert a femiharcosok úgyis megint egyből nekem fognak esni. Mondjuk én külön jól szórakozom rajtuk, különösen a nyíltan gyerekgyűlölökön. (És még csodálkozik az ország népe az erőszaktevőkön, felrúgókon, amikor már a nők között is ennyi a szereptévesztett.)

A kiinduló helyzet, egy döglött párkapcs, két totálisan nem összeillő emberrel. Én ezt már ekkorra beláttam, de az ex azt képzelte, hogy majd egy pszichovarázsló ezt majd még jól visszavarázsolja. Ehhez az út az lett volna, hogy vegyünk egy új házat. Mintha ilyesmivel fel lehetne éleszteni a halottat, hát ők ketten ezt így képzelték. Oké, játszunk el a gondolattal, hogy ez majd tényleg segít. De milyen legyen az új ház? Hát persze hogy olyan, ami csak(!) a nőnek maximálisan mindenben megfelel (mintha létezne ilyen, ugye, de inkább hagyjuk:), mert a nőnek a dolga az otthon és a meleg családi fészek megteremtése. Az én elvárásaim, igényeim ezzel kapcsolatban, azok persze smafuk.

Na a csávó az összes hitelességét egyből elvesztette a szememben. Hát persze, hogy a nőnek kell mindenben megfelelni, hogy ő boldog lehessen, az hogy a másiknak mik az igényei, az már teljesen lényegtelen. Ő csak adja hozzá a dellát és már kész is a bódogság. Ez a boldog élet, párkapcsolat, házasság alapja, a férfi csak egy biodíszlet, egy pénztárca, egy erőforrás a nő csodálatos életéhez.

Na elmehet mindenki a fenébe, aki így gondolkodik. Ja, hogy a szép új vadkapitalista világunkban már mindenkinek így kellene(!) gondolkodnia? Hát ezt nem mondták nekem a rendszerváltáskor. Ha én ezt tudom, akkor biztos, hogy nem írom alá, így ebben a formában. Mostantól minden a nők boldogsága körül fog forogni? Akkor most már értem, hogy miért kellenek az égig meredő felhőkarcolók is. Hát hogy nézne ki ez a világ lekonyuló házakkal? Mint New York ikertornyok nélkül.

Na így nem lettem én boldog újház félig tulajdonos és boldogtalan házasember.

júl. 23. 03:41
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
🤣hat te nem vagy normalis... Szakitani kellwtt volna nem hazat venni. Vagyis bepicsultal a csajnak..
júl. 23. 09:00
 33/47 anonim ***** válasza:
Annyi férfiasság se szorult beléd, hogy azt mondd, hogy részedről vége a kapcsolatnak és elsétálj?
júl. 23. 09:58
 34/47 A kérdező kommentje:

#33 Mit tudtam én még akkor a párkapcsolatiságról, férfiasságról, stb. Csináltuk ahogy jött, ész és legfőképpen tudatosság nélkül. Aztán meg kaptuk a pofonokat sorba az élettől (a GYK is teli van ilyen szitukhoz kapcsolódó kérdésekkel, szóval nem egyedi problémák ezek). Nyilván, a mai fejemmel már másként csinálnám, de attól még koránt sem biztos, hogy most boldogabb életem lenne, mint volt, mert az "alapanyag" ígyis-úgyis csak ugyan az tudna lenni. A hódításhoz akkor is hazudoznom kellene, hogy visszakanyarodjak a kérdésem alapgondolatához.

(Nem ment könnyen az elválás, mert már volt közös gyerkőc, akihez persze ragaszkodik mindkét szülő, ezért próbáltuk meg a párterápiát is, de tök feleslegesen.)

júl. 23. 11:12
 35/47 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy sok nőből és férfiból hiányzik az önismeret, amiért olyan tévképzeteik vannak, hogy a nemek között valamilyen feloldhatatlan ellentét van, holott a valóságban csak a saját problémáikat vetítik ki társadalmi nagyságra.

Ha neked tényleg még mindig annyi tévképzeted van, hogy hazudni kell, de nem vagy hajlandó pszichológushoz menni, akkor készülj fel a további magányra, esetleg rossz kapcsolatok sorára. Sose leszel boldog, mert nem vagy hajlandó belátni a hibáidat és nem vagy hajlandó változtatni. Ennyi.

júl. 23. 11:17
 36/47 anonim ***** válasza:
Tehát azért, mert az asszony valami koklerhez elrangatott, már mindjárt az összes pszichológus szar. Pont ugyanezt csinálod a nőkkel: azért, mert kifogtal és éveken keresztül választottál ÖNKÉNT egy not, akiben csalódtak, ezért az egész női nem hibás 🤣
júl. 23. 11:33
 37/47 A kérdező kommentje:

#36 Isten bizony, hogy már nem akarnálak leixelni benneteket, de annyira izéket írtok, komolyan, hogy az...

Biztos lenne olyan pszichológus, aki jó lenne nekem, de nagyon sokáig kellene keresni, az is tuti. Nagyon nem szeretnék már megváltozni csak azért, hogy egy tök átlagos és szürke párkapcsolati életem lehessen. A mai nőkbe meg már nem tudnék szerelmes lenni, mert nincs türelmük kivárni, hogy szerelembe essek irántuk.

Most elkezdjenek idomítani engem pszichológusok, hogy olyan pasi legyek, ami az átlag nőknek megfelel?

Már mondták azt is, hogy gyúrjak. Minek, hogy olyan ronda legyek, mint a michelin baba pasik? Na nem.

Csernus lehet, hogy meg tudna zakkantani, de én meg akkor lekövérezném, úgyis egy időben ezzel cikizte az elhízottakat.

júl. 23. 12:00
 38/47 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem fogadd el, hogy a párkapcsolat koncepciója nem neked való és hagyd békén a nőket. Foglalkozz más dolgokkal.
júl. 23. 12:02
 39/47 anonim ***** válasza:
Meg mindig nem érted, mi a lényeg. Az a baj, hogy meg sem próbálod máshogy nézni a dolgokat. Nyilván mindenki hülye/oszoba/kamus rajtad kívül. Senki másnak nem lehet igaza, mert akkor mindig a másiknak van igaza ey ilyen nincs. Ha ennyire nem tudsz idomulni (amit amúgy nőként nekünk is kell egy kapcsolatban), akkor hagyd a pcsaba az egészet.
júl. 23. 12:33
 40/47 A kérdező kommentje:

Ilyen tanácsot hiába adtok egy férfinek (embernek), hogy ne keressen kapcsolódást, maradjon egyedül, mert ez ösztönösen jön mindenkiből, a tudatalattiból (még az állatoknál is, ha normálisan működik pl a nemisége, meg ilyenek), hogy nem jó egyedül, jobb társsal együtt élni. Szerintem.

Már megint ott tartunk, hogy aki párkapcsban él a mai nőkkel, az mind talpig becsületes, őszinte férfiember. Aztán meg mindenütt azt lehet látni, olvasni, hogy ez is megcsalta, az is szeretőt tart, meg ilyenek.

Jó, hogy nem már arról győzködtök itt, hogy azért menjek el pszichológushoz, hogy rábeszéljen arra, hogy nekem már nem való semmiféle párkapcsolat. Mondjuk ez egyszerűbb feladat lenne neki, mint, hogy engem elmozdítson a világnézetemből, identitásomból, az is biztos.:)

Inkább: "az a baj, hogy a nők vagy csúnyák, vagy szépek és buták. Vagy ha szépek és okosak is egyben, ne állnak szóba velem. Hát ki ért ezt, ki érti ezt? Én nem."

júl. 23. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!