Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Extrovertált, uram bocsá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Extrovertált, uram bocsá (esetlegesen) beszédes és/vagy jót, élethez pozitív hozzáállást sugárzó, párkapcsolata "elfogadható/ajánlható" férfivá hogyan lehet válni? (Ha lehet egyáltalán. Többé, akár netalán csak kevésbé.) Kisebb kifejtés lent.

Figyelt kérdés

Olvastam nemrég:

"Olyanokkal meg nem érdemes foglalkozni, aki beszari, mert magabiztos nőnek erős/határozott férfi kell, aki tudja mit akar és tesz is érte."

"Kishitű nyámnyila pasik..."

"Kisebbségi komplexusos alakok..."

Hogyan lehetne akár kisebb mértékben, jobb esetben nagyobb mértékben (ha nem is teljesen, ahhoz szerintem késő már) extrovertált férfivá válni? Egy olyan egyénné, akinek esetleges kisugárzására (valamelyest) jobban felfigyelnek a hölgyek, talán még a társaságát is kedvelik, szimplán csak jó vele beszélgetni, jó vele lenni. Ha nem is különösebben izgalmas férfi, de elfogadható, úgymond szép élete van.

És!

Olyanná, hogy egy egészséges önértékeléssel rendelkező, kedvelt(!) NŐ mellett is (jobban, vagy csupán közepesen) erős férfiként álljon?

Ebből a megvetett, észrevehetetlen és majd' mindentől aggódó komplexusos-féle állapotból hogyan lehet(ne) harminc felett átkerülni egy valamivel extrovertáltabb, valamivel megnyerőbb, vagy minimum elfogadható szintű férfivá hogyan lehetne avanzsálódni?

Több társasági esemény? Több barátra való szert tevés? Olvasottság? Aktív sport-élet (ökölvívás, futás, canicross)? Táncórák? Évente több utazás (ott pedig helyiekkel ismerkedés/barátkozás/beszélgetés)?

Sokkal másabb?

jún. 9. 21:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

A fenti példáknak nem az extrovertált az ellentéte. Nem értem, miért van ilyen szintű tudatlanság, hogy az introvertáltságot azzal azonosítjuk, hogy valaki félénk meg nyökörészik és nem tud kimondani két értelmes mondatot. Az nem az introvertáltság jellemzője, max. a nagyon szélsőségesé.

Ha vki ennyire szélsőségesen intro, szociális fóbiás, társadalmi helyzetekben viselkedni nem tudó, annak elsősorban pszichológushoz kellene elmennie... és nemcsak a társkeresés szempontjából, hanem ahhoz, hogy a társadalomnak jobban része tudjon lenni (mert az ilyen tuti, hogy az élet többi részén sem teljesít 100%-osan... aki ennyire antiszoc, annak barátai sincsenek nagyon, és valószínűleg a munka terén sem kiemelkedő, kivéve ha autista módon rá van függve vmire, ami hasznos egy cégnek).

jún. 10. 14:17
 12/28 anonim ***** válasza:

#11: "mert az ilyen tuti, hogy az élet többi részén sem teljesít 100%-osan..."

Már ne is haragudj, de az IT-szektorban dolgozók teljesítménye azért eléggé rácáfol erre.

jún. 10. 14:28
 13/28 anonim ***** válasza:

12: az a szövegemben a "kivéve" kategória... mert az IT-sok között sem mind autista szakbarbár... ismerek elég IT-st, 30-ból 2, ha ilyen karikatúraszerűen. Illetve azért nem minden antiszociális / szociális fóbiás ember IT-zseni... köztük is nagy a szórás, hogy mi érdekli őket.

Mondok egy példát, akit ismerek... emberünket ami igazán érdekli és utánanéz, az az olasz foci. Na ezzel hol lehet elhelyezkedni és sokat keresni vele. És nem egy ilyen ember van.

jún. 10. 14:31
 14/28 A kérdező kommentje:

Az ilyeneknek akikről írtál utolsó valóban borzasztó lehet az élete - én ezt még csak el sem tudom képzelni! Részvétem feléjük.

Nekem vannak barátaim (csak nem sok), jól dolgozom a munkámban és ez ebben a szakmában szükséges is, hogy szép eredményt hozz létre (csupán nagyon lassan haladok), van nem egy hobby-m (csak úgyszint nem sok, és nem érdekes, vagyis nem küzdősport, kiváltképp nem extrém sport, nem motorozás, vagy autóverseny, ilyen hétköznapi, nem érdekes hobby-k).

De!

Azért a fent leírt (rendben, akkor nem extrovertált) játszi könnyedtséggel barátkozó, izgalmasan/csibészesen ismerkedő, hölgyek figyelmét záros határidőn belül felkeltő, azaz:

Kellemes és/vagy izgalmas, plusz humoros férfiakhoz viszonyítva nekem ezek nehezebben mennek...

Ebből kezd már így harminc felett erőst elegem lenni, szeretnék (nem, akarok!) azért tenni/dolgozni, hogy a személyiségem imponáló(bb, legalább valamelyest) legyen a nők szemében!

Akár az egészséges önbizalommal rendelkező, kedvelt(!) hölgyek szemében is!

jún. 10. 14:33
 15/28 anonim ***** válasza:

Nem mindenki ugyanolyan személyiség... én sem tudok introként extrovertált lenni, max. ha megjátszanám magam, az meg lerí. Ilyenkor az a megoldás, hogy elfogadja az ember, hogy oké, nekem nehezebben megy, és megteszek minden azért, hogy a saját szintemen a lehető legjobban tudjak ismerkedni. Nem úgy, mint a Józsi, aki a dizsiben minden csajjal tud beszélgetni... meg kell találni azt az egyet-kettőt.

Pl. társkereső profilt fejleszteni, hobbikörökbe járni és barátkozásból kapcsolatokat kialakítani, igényességen fejleszteni. Nem mássá válni.

jún. 10. 14:36
 16/28 A kérdező kommentje:
Utolsó = tizenegyes.
jún. 10. 14:37
 17/28 A kérdező kommentje:

Utolsó (aki már nem tizenegyes, hanem tizenötös 🙂) ez - eddig - rendben is van (lenne...), csak azért igen jó volna, nagyon jól tudna esni, ha növelhetném esélyeimet, lásd:

"A kellemes és/vagy izgalmas, plusz humoros férfiakhoz viszonyítva nekem ezek nehezebben mennek...

Ebből kezd már így harminc felett erőst elegem lenni, szeretnék (nem, akarok!) azért tenni/dolgozni, hogy a személyiségem imponáló(bb, legalább valamelyest) legyen a nők szemében!

Akár az egészséges önbizalommal rendelkező, kedvelt(!) hölgyek szemében is!"

jún. 10. 14:41
 18/28 anonim ***** válasza:
Bocs, kérdező, a #9-es kérdésemre mikor válaszolsz? Mennyire vagy képes (objektíven) megfigyelni / észlelni a benned zajló folyamatokat / érzelmeket?
jún. 10. 14:47
 19/28 anonim ***** válasza:

#13: "emberünket ami igazán érdekli és utánanéz, az az olasz foci. Na ezzel hol lehet elhelyezkedni és sokat keresni vele"

Ha elég elszánt, akkor megtanul legalább középszinten olaszul, és kimegy Olaszországba, és ott keres ezzel kapcsolatos munkát. Lehet, hogy elsőre nem fog összejönni a kifejezetten ezzel kapcsolatos munka, de ha mondjuk az önfenntartó melója mellett ingyen dolgozgat az álom helyen, és bebizonyítja, hogy kifejezetten jól járnának vele, akkor miért ne sikerülhetne?

jún. 10. 14:50
 20/28 anonim ***** válasza:

amúgy ugyanaz vagyok (11es, 15ös is :) )

még mindig azt tartom, hogy kicsit gyerekes dolog azt csinálni, hogy jaj, de Peti több nő közül tud válogatni, elegem van, meg akarok változni, vááááá... ez nem fog tartósan menni, mert alapvető személyiségkülönbség van. És nem értem, ha egy párkapcsolat megtalálása a cél, miért lenne cél az, hogy 600 nőnek tetsszél, főleg a divatos csajoknak. Ha innen fúj a szél, hogy "hát nem túl sikeres, nem is túl képű pasiként nekem az instás csaj kell"... az azért kicsit vicces, na. Inkább a minőség legyen a cél, nem a mennyiség... és arra koncentrálni, hogy introként hogy tudod kihasználni az erősségeidet.

Arra pl. ha a személyiséged alapvetően jó - mondjuk jó hallgatóság, kellemes beszélgetőtársaság -, akkor arra tényleg a hobbikörök tök megfelelők... ha barátkozni tudsz, abból könnyen ki tud alakulni egy románc.

jún. 10. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!