Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ez milyen típusú elmebajokra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez milyen típusú elmebajokra jellemző, ez a fajta viselkedés?

Figyelt kérdés

Amikor adott egy alakuló kapcsolat, minden szép és jó, közeledtek egymáshoz, egyre szebb minden. Majd hirtelen minden ok nélkül távot húz be a másik fél, eltűnik egy időre, kivonja magát szinte teljesen, vagy csak minimálisan érhető el. Aztán visszajön, újra figyelemmel bombáz és flörtöl. Majd megint semmibe vesz, eltűnik, távot tart.

Milyen fajta személyiségzavarokra jellemző ez a fajta kártevő viselkedés? Találkoztatok már vele? Mi lett a vége? Egyáltalán mi a célja ezzel? Szándékos, vagy öntudatlan viselkedésminta ez? Az ismerkedés megszakításán kívül van rá jó megoldás, amivel helyre lehet tenni az ilyet?

2024. ápr. 24. 15:00
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
46%
Kérdező rajtad senki se tud segíteni, aki leírja a frankót azt lepontozod aki meg félig megnyugtató blődségeket ír neked azt meg felfele pontozod. Rád is rád fér egy terápia, mert szereted az áldozat szerepet, ebben érzed jól magad és meg se akarsz tőle válni, csak egyet írj le, minek teszel fel kérdést, ha nem bírod az igazságot?
2024. máj. 13. 22:03
 52/57 A kérdező kommentje:
Én voltam aki felpontozta pl az 50-es választ is hasznosnak. A sok tulok meg le, gondolom megszólítva érezték magukat. Szóval terápiára inkább őket küldjed, bizonyára lenne is miért ha ilyenek.
2024. máj. 13. 22:10
 53/57 anonim ***** válasza:
48%
Akkor viszont elnézést kérek és igen jól sejted, hogy a csávó egy beteg állat, viszont neked is van sérülésed, ha rád tud tapadni egy ilyen, de akkora nincs, hogy ne vedd észre. Remélem dobtad a nyomorultat. Egyetértek a meglátásaiddal és az összes olyannal aki ezt pszichológiai szempontból közelítette meg. Aki meg bagatelizálja a meglátásaid gondolom ezt csinálja az áldozataival. :)
2024. máj. 13. 22:17
 54/57 A kérdező kommentje:
Dobtam persze már pár hete. Másokat is fűzött valószínűleg az idő alatt végig. És teszi is bizonyára még mindig, de én ebből már nem kérek. Nagyon rossz hatása van az ilyen alakoknak, konkrétan ártanak az embereknek. Ki kell zárni őket az életünkből. És igen, nekem is gyanusak a bagatelizálók. Konkrétan ugyanezt csinálják, hogy az a hibás aki elszenvedte a csapásokat. És gyakorlatilag felmentik az elkövetőt, kimondatlanul is vele szimpatizálva. Nyilván mert hasonlóak ők maguk is.
2024. máj. 13. 23:10
 55/57 anonim ***** válasza:
64%

Nyilván.

Vagy esetleg az történt, hogy rájöttek: a másik ilyenfajta működését nem kell/lehet befolyásolni, hanem csak a rá adott reakció felett van kontroll.

Az sajnos nem segít, hogy felcímkézem a partnert, vagy azon dohogok, hogy mekkora seggfej. Ha valami nem kellemes, akkor egyszerűen mást kell csinálni.

Mert megteheted, hogy mást csinálj, ahogy végül léptél is.

S mivel bármikor lehetőséged volt erre (hiszen az ismerkedés tényleg nem erőszak, azt akármelyik fázisban abba lehet hagyni), ezért ha csak akkor jöttél ki belőle, amikor már megsérültél, akkor érdemes lehet levonni a tanulságot magadra nézve is, mit kell tenned azért, hogy ez legközelebb ne történjen meg veled.

2024. máj. 14. 05:00
 56/57 anonim ***** válasza:
0%

55# látszik hogy semmiről semmi fogalmad, de legalább nem itt trollkodnál.

Olyanról amiről nincs fogalmad nem kéne okoskodni.

2024. máj. 14. 08:06
 57/57 anonim ***** válasza:
76%

56-os: Ő csak azt írta, hogy nem mindig szükséges a felcímkézés.

Én nagy híve vagyok a pszichológiai ismeretterjesztésnek, de mára látszik a nem túl pozitív hatása is. Félismeretekkel átlagemberek néhány mondat után dobálóznak a diagnózisokkal, nagy biztonsággal jelentik ki, hogy valaki pl. borderline, nárcisztikus, stb. Én is kissé hajlamos lettem rá. Inkább azt lehet csinálni, hogy egy laikus kijelenti, hogy NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL az illető lehet egy nárcisztikus a viselkedése alapján, de a személyiségzavarokat a szakemberek se pár mondat után diagnosztizálják. Egy gyakorin kiírt kérdésből senki se diagnosztizálható.

A lényeg az, hogy ha egy párkapcsolatban, barátságban azt érzi az ember, hogy a másik viselkedése rosszul hat rá, esetleg veszélyben érzi magát, akkor hallgasson az ösztöneire és ne folytassa az illetővel a kapcsolatot. Ettől függetlenül el lehet gondolkodni, mi lehet a baja, de biztos diagnózist nem lehet megállapítani.

2024. máj. 14. 12:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!