Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ez milyen típusú elmebajokra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez milyen típusú elmebajokra jellemző, ez a fajta viselkedés?

Figyelt kérdés

Amikor adott egy alakuló kapcsolat, minden szép és jó, közeledtek egymáshoz, egyre szebb minden. Majd hirtelen minden ok nélkül távot húz be a másik fél, eltűnik egy időre, kivonja magát szinte teljesen, vagy csak minimálisan érhető el. Aztán visszajön, újra figyelemmel bombáz és flörtöl. Majd megint semmibe vesz, eltűnik, távot tart.

Milyen fajta személyiségzavarokra jellemző ez a fajta kártevő viselkedés? Találkoztatok már vele? Mi lett a vége? Egyáltalán mi a célja ezzel? Szándékos, vagy öntudatlan viselkedésminta ez? Az ismerkedés megszakításán kívül van rá jó megoldás, amivel helyre lehet tenni az ilyet?

2024. ápr. 24. 15:00
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
89%

40

De, pozitívan kell hozzaallni és bizalmat adni, de amikor sokadszor dob at a palankon, talán levkene vonni a következtetést és tovább lépni.

2024. ápr. 24. 20:17
 42/57 A kérdező kommentje:
De mindig volt jó kifogás, meg érzelmi manipuláció. Többet már nem lesz elfogadva, hanem válaszút elé állítom. Eléggé szemfelnyitós dolgokat láttam és olvastam.
2024. ápr. 24. 20:32
 43/57 anonim ***** válasza:
89%

42

Feleslegesen vesztegeted az időd. Nem fog megváltozni és nem fog tisztelni.

2024. ápr. 24. 21:08
 44/57 A kérdező kommentje:
Igazából sejtettem is. Nem miatta tettem végül ezt sem, hanem magam miatt. A magam részéről így teljesen tiszta a lelkiismeretem, még ha végül a kukában is landolt az illető. Megadtam neki az utolsó esélyt is, de csak játszotta tovább az aljas játékait. Az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni, legfeljebb minél nagyobb ívben elkerülni őket.
2024. ápr. 24. 22:19
 45/57 anonim ***** válasza:
86%

Attól, hogy valaki "tengeralattjárózik", azaz néha felbukkan, néha eltűnik még nem lesz feltétlenül szeményiségzavaros. A személyiségzavarok nagyon összetett elmekórtani esetek, amiket a képzett pszichológusok sem hasra ütés alapján állapítanak meg, hanem huzamosabb idejű terápiás kezelés után. Tehát pár kiragadott, negatív vonás miatt még senkiről(!) sem lehet megállapítani, hogy patológiás a viselkedése csak azért, mert néhány vonásában hasonlatos egy-egy személyiségzavarhoz.

Továbbá, ha valakiről elhamarkodottan elkönyveled, hogy pszichés problémái vannak, akkor annak az a veszélye, hogy hajlamossá válsz felmenteni az illetőt a kifogásolható viselkedése alól és elütni azzal, hogy "hát szegény, nem tehet róla, hiszen beteg". Eközben több mint valószínű, hogy szimplán csak egy önző, link alak.

A férfi a leírás alapján pusztán annak az előnyét élvezi, hogy te, kérdező, képtelen vagy meghúzni a saját határaidat és miután többedik alkalommal csalódást okoz neked, te még mindig biztosítod afelől, hogy te ott vagy neki. És csak azt nem értem, hogy miért?

2024. ápr. 24. 23:54
 46/57 anonim ***** válasza:
0%
45 A kérdező valószínűleg ösztönösen vonzódik hozzá.
2024. ápr. 24. 23:58
 47/57 A kérdező kommentje:

Jókat mondasz 45-ös, viszont itt nem a tengeralattjárózás történt, sokkal inkább a breadcrumbing jelenség volt a megoldás. Szerintem ez jóval aljasabb és hitegetősebb, átverősebb, időhúzósabb praktika. A szakirodalomban tényleg a tárgyalt két típus jött főleg elő, hogy ez tipikusan az ő praktikáikhoz tartozik. De igazad van, nem szabad csak ezáltal szemlélni, a tett és a másikhoz való hozzáállás a lényeg, nem pedig az adott személyiségzavar.

Szóval a lényeg az, hogy mostanra kivágtam az életemből. És ilyeneket a jövőben be se fogok engedni, mert csak szennyezik és mérgezik az ember lelkét.

2024. ápr. 25. 10:57
 48/57 anonim ***** válasza:
67%

Az a lényeg kérdező, amit a 45-ös is leírt: ne akarj te laikusként diagnosztizálni senkit, semmilyen (itt a gyakorin divatos és mindenre ráerőltetett) személyiségzavarral, mert ezt a szakemberek sem így csinálják.

Ha eleged van az illetőből, vágd ki a francba és éld a magad életét, sok boldogságot!

2024. ápr. 25. 11:05
 49/57 anonim ***** válasza:
67%

Elég gyanús, hogy van valami baja. Ha más nem, esetleg kötődési zavara. Viszont ezt ennyiből én se tudom megmondani.

Ismerkedéskor egyébként gyakran nehéz beállítani a megfelelő távolságot, mert van, aki szereti, ha sokszor keresik, más meg nem. Ha viszont valaki két randi közt nehezen elérhető, napokig nem veszi fel a telefont, stb., az tényleg furcsa. Nekem az jut róla eszembe, hogy valószínűleg kapcsolatban él, ezért nem meri felvenni a telefont, nehogy lebukjon.

Egyvalami viszont biztos, ha toxikusnak érzed a kapcsolatot és az embert, akkor jobb szakítani vele. Nem muszáj diagnosztizálni, egyszerűen ha rosszul érzed vele magad, akkor eltávolodsz. Hallgass a megérzéseidre.

2024. ápr. 27. 00:05
 50/57 anonim ***** válasza:
29%
Elképzelhető hogy több féle mentális problémája van, pl.: nárcisztikus, szadista hajlamú (nem a fizikális szadizmusra gondolok), kötődési problémák: elkerülő kötődő és még lehetne sorolni. Az ilyen emberek általában nagyfokú önbizalom és önértékelési problémákkal küzdenek amiből következik viselkedési addikció: szexfüggőség, kapcsolatfüggőség és szerelemfüggőség-ezek mindegyike, vagy keverve, pluszban alkoholfüggőség, munkafüggőség, játékfüggőség, stb. Általában fűvel fával csalják a párjukat, mert a saját csökkent értékűségüket csak azzal tudják tévesen feltornázni, hogy minél több trófeára tesznek szert és ehhez még hozzá jöhet egy komolyabb munkamánia vagy más addikció. Mivel konkrétan alig van önismeretük így nem teljesen tudják felfogni, hogy mit művelnek a környezetükkel és ameddig nem mennek el egy komolyabb terápiára (MAGUKTÓL) addig ez nem is fog változni. Fuss, menekülj, egy ilyen emberrel neked nincs mit kezdeni, mindenki csak magán tud változtatni másokon nem. Egy ilyen kapcsolat elveszi a normálisabb fél teljes lényét, egy ilyen ember csak energiát szív és sosem fog visszatölteni, mert nem tud.
2024. máj. 13. 16:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!