Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan lehet megbízni abban,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet megbízni abban, hogy a másik fél nem lép ki váratlanul a kapcsolatból?

Figyelt kérdés

Az előző kapcsolatom 2 évig tartott, majd a barátnőm (számomra) teljesen váratlanul azt mondta, hogy nem akarja folytatni a kapcsolatot.

Biztosan voltak jelek, amiket nem vettem észre, de én borzasztó sokat gondolkodtam jeleken és még utólag sem tudom, hogy miket kellett volna észrevennem, mik lehettek azok a jelek. Számomra látszólag a kapcsolat olyan volt, mint amilyennek lennie kell. Nem voltak veszekedések, meg semmi ilyesmi. Boldogtalannak sem láttam a másikat.

Ez több éve volt, semmi gond, lezártam, onnantól nem kerestem, hanem elfogadtam, ennyi. Feldolgoztam már a szakítást.

Viszont ismeretségi körömben is több hasonló esettel találkoztam.

Elfogadom, hogy a kapcsolatok így működnek. Csak én ezt korábban úgy képzeltem, hogy komolyan a tudtomra lesz adva, ha egy kapcsolat a végét járja és lehet még idejében változtatni a dolgokon, mielőtt megtörténik a másik félből kiszeretés, meg a szakítás.

Online helyeken, a fórumokon az a jó, hogy látja az ember általában, mennyi "strike"-ja van mennyiből, hány olyan súlyos hibája volt, amennyi tényleg közelít a véghez. Ez sajnos kapcsolatokban nem látható. Nincsenek számok, csak egy hirtelen szakítás.

Megértem, hogy ez így megtörténhet. Elfogadom. Több évig tartott kihevernem a dolgot, de kihevertem.

A problémám azzal van, hogy ezek után, hogy ez történt velem is, illetve ismerőseimmel, hogyan tudnék egyszer valaha újra ismerkedni? Én nem szeretnék, meg nem tudok barkóbázni, hogy mennyi lehet még hátra. Mikor szabad egy kérésre vagy közös programra nemet mondani, hányszor szabad nemet mondani. Mikor túl sok. Mert sajnos vannak az embernek olyan időszakai, amikor nemet mondana szíve szerint valamilyen szívességre, de ha tudná, hogy egy közelebb visz egy jövőbeli szakításhoz, akkor csak megtenné. De ilyen feltételek mellett, hogy vakon vagyok a kapcsolati állapotomról vezetve, nem tudom, tudnék-e újra kapcsolatban lenni.

Mások hogyan tudnak bízni idegen emberekben? Hogyan jön a bizalom? Honnan tudod, hogy ismered-e eléggé, hogy tényleg elmondja-e a gondolatait?

Bezzeg ha úgy vagy vele, hogy úgyis bármikor véget érhet, akkor nem tudod komolyan se venni az egészet. De laza kapcsolatot meg nem akar senki a nők közül, sőt, még támadásnak is érzik, ha valaki csak ilyesmit szeretne. Úgyhogy erről már letettem. Nyilván jobb lenne nekem is egy komoly kapcsolat, de ha így működnek az emberi dinamikák, nem tudom, hogy én akarok-e ilyenek miatt fél éveket átbőgni.

33F vagyok.

febr. 4. 22:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Nőként válaszolok. Én nem szeretem a játszmázást, ha valami számomra nem tetszik, szóvá teszem, szépen, finoman közlöm mi a problémám. Nem tudom, ezt mások, nemtől függetlenül mért nem képesek megtenni.
febr. 4. 23:33
 22/27 anonim ***** válasza:
76%
Mégis hányszor kéne szólni ha valaki nem érzi jók magát a kapcsolatban?
febr. 4. 23:44
 23/27 anonim ***** válasza:
Sajnos vannak vagyaikat elhallgato nok. Nem mondjak ki mit akarnak es mit nem. Nem mondjak ki,ha vmit nem jol csinalsz stb. Inkabb lepattintanak. Keress szokimondo not.
febr. 5. 00:56
 24/27 anonim ***** válasza:

"Nem mondjak ki,ha vmit nem jol csinalsz stb. Inkabb lepattintanak. Keress szokimondo not."

Nem mindig erről van szó, hogy a másik valamit nem jól csinál. Van, amikor csak elmúlnak az érzelmek. És ennek vannak jelei. Nem beszélgettek annyit, nem olyan lelkes, romlik a szex, nem nézz már annyit és úgy a szemedbe, elmaradnak az apró érintések. Persze ezek a dolgok változnak egy kapcsolatban a kapcsolat elejéhez mérten, de akkor is érezhető, hogy valami másmilyen lett. És ezt sokan nem, vagy nem akarják észrevenni. És ezt általában a nők érzik meg jobban, mert ilyen szempontból kifinomultabbak a radarjaik.

febr. 5. 02:20
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy, de nem gondolom, hogy annyira gyakori lenne, hogy valóban csak úgy szó nélkül lelépne valaki, miközben minden szupernek tűnik. Elképzelhető, hogy veled tényleg ez volt, de arra nem vennék mérget, hogy az összes ismerősödnél is és nem csak ezt mondják. Mármint a férfiak azért hajlamosak rá, hogy 1-2x szól a nő valamiért, de nem történik változás, utána már nem szól, mert minek koptassa feleslegesen a száját, ha szarik rá a másik, így eltelik X idő anélkül, hogy a nő vitát generálna, a férfi ebből arra következtet, hogy tökéletes a kapcsolat, közben a nő magában lezárja a dolgot. (Természetesen felcserélt nemekkel is előfordulhat ugyanez.) Sőt, szerintem ez a gyakoribb, nem az, hogy hirtelen felindulásból két tányércsapkodás közben szakít valaki. A lényeg, hogy probléma mindig van, csak lehet nem a szakítás előtti 2-3 hétben történt valami, hanem korábban. Még egy szimpla elhidegülést is felhozza előbb-utóbb valamelyik fél, hogy esetleg javítani kellene rajta, ha nem az, amelyik kezd visszavenni, akkor a másik, aki megérzi, hogy hűvösebb vele a párja.

Nem kell emiatt elzárkózni egy kapcsolattól, szimplán nyitott szemmel kell járni benne és beszélgetni a másikkal, és te is kezdeményezheted nyugodtan a kommunikációt, ha úgy érzed, hogy a másiknak esetleg lehet valami baja, függetlenül attól, hogy ő nem mondja magától.

febr. 5. 04:40
 26/27 anonim ***** válasza:

Hasonló a történetem nekem is. A probléma azzal volt, hogy tapasztalatlan voltam amikor egy pár lettünk. Sosem veszekedtünk, tényleg soha (ezt akkor pozitívumként értékeltem, ma már nem). A párom akiről szó van egy rettenetesen konfliktuskerülő típus. Egyszer nem fordult elő, hogy azt mondta volna, hogy valami gond van, beszéljük meg, mert én ezt vagy azt nem így szeretném vagy, hogy erre és erre vágyok. Ha leültünk akkor az úgy nézett ki, hogy mondtam neki, hogy most már pedig addig nem állunk fel innen míg meg nem beszéltük, hogy mi a baj. Más kérdés, hogy én mondtam, hogy ha bajom volt, de ezt mindig elbagatellizálta. A vége: Elment egy jógatáborba majd itt megvilágosodva haza jött és közölte, hogy Ő elmegy. Előző nap még a szállásokról küldözgetett képeket, hogy ide menjünk nyaralni jövőre. Így ért véget 12 év egyik pillanatról a másikra. Végkövetkeztetés: Ha konfliktuskerülő emberrel van dolgod akkor erőszakosabbnak kell lenni a megbeszéléssel.

Egyébként minden hibája ellenére azóta sem találtam jobbat. Ez hat éve volt. Hatalmas trauma volt.

febr. 5. 11:30
 27/27 anonim ***** válasza:
2-es "hosszú üzenetek, amikben kifejtem hogy a másik mivel okozott fájdalmat" - Minek? Szóban kell rögtön lereagálni, nem őrizni és utólag írni és írni, amikor már egész más a helyzet, és egymás szemét sem látjátok.
márc. 8. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!