Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet megbízni abban, hogy a másik fél nem lép ki váratlanul a kapcsolatból?
Az előző kapcsolatom 2 évig tartott, majd a barátnőm (számomra) teljesen váratlanul azt mondta, hogy nem akarja folytatni a kapcsolatot.
Biztosan voltak jelek, amiket nem vettem észre, de én borzasztó sokat gondolkodtam jeleken és még utólag sem tudom, hogy miket kellett volna észrevennem, mik lehettek azok a jelek. Számomra látszólag a kapcsolat olyan volt, mint amilyennek lennie kell. Nem voltak veszekedések, meg semmi ilyesmi. Boldogtalannak sem láttam a másikat.
Ez több éve volt, semmi gond, lezártam, onnantól nem kerestem, hanem elfogadtam, ennyi. Feldolgoztam már a szakítást.
Viszont ismeretségi körömben is több hasonló esettel találkoztam.
Elfogadom, hogy a kapcsolatok így működnek. Csak én ezt korábban úgy képzeltem, hogy komolyan a tudtomra lesz adva, ha egy kapcsolat a végét járja és lehet még idejében változtatni a dolgokon, mielőtt megtörténik a másik félből kiszeretés, meg a szakítás.
Online helyeken, a fórumokon az a jó, hogy látja az ember általában, mennyi "strike"-ja van mennyiből, hány olyan súlyos hibája volt, amennyi tényleg közelít a véghez. Ez sajnos kapcsolatokban nem látható. Nincsenek számok, csak egy hirtelen szakítás.
Megértem, hogy ez így megtörténhet. Elfogadom. Több évig tartott kihevernem a dolgot, de kihevertem.
A problémám azzal van, hogy ezek után, hogy ez történt velem is, illetve ismerőseimmel, hogyan tudnék egyszer valaha újra ismerkedni? Én nem szeretnék, meg nem tudok barkóbázni, hogy mennyi lehet még hátra. Mikor szabad egy kérésre vagy közös programra nemet mondani, hányszor szabad nemet mondani. Mikor túl sok. Mert sajnos vannak az embernek olyan időszakai, amikor nemet mondana szíve szerint valamilyen szívességre, de ha tudná, hogy egy közelebb visz egy jövőbeli szakításhoz, akkor csak megtenné. De ilyen feltételek mellett, hogy vakon vagyok a kapcsolati állapotomról vezetve, nem tudom, tudnék-e újra kapcsolatban lenni.
Mások hogyan tudnak bízni idegen emberekben? Hogyan jön a bizalom? Honnan tudod, hogy ismered-e eléggé, hogy tényleg elmondja-e a gondolatait?
Bezzeg ha úgy vagy vele, hogy úgyis bármikor véget érhet, akkor nem tudod komolyan se venni az egészet. De laza kapcsolatot meg nem akar senki a nők közül, sőt, még támadásnak is érzik, ha valaki csak ilyesmit szeretne. Úgyhogy erről már letettem. Nyilván jobb lenne nekem is egy komoly kapcsolat, de ha így működnek az emberi dinamikák, nem tudom, hogy én akarok-e ilyenek miatt fél éveket átbőgni.
33F vagyok.
nem lehet megmondani előre hogy egy nő mikor fog lépni.
néhány nő ágról ágra típus, ha feltűnik a semmiből egy kedves cuki srác aki segít neki és ő róla áradozik neked akkor az már legyen gyanús.
ez a típus nem akar pasi nélkül maradni.
van az aki ki akad hirtelen és 1x le lép. ezt nem lehet előre látni.
Talán ebben nem lesz egyetértés, de nőként nálam akkor kell figyelni, amikor megszűnnek a hosszú üzenetek, amikben kifejtem hogy a másik mivel okozott fájdalmat. Amikor megszűnik a reakció, a nyaggatás, amikor már csak legyintek vagy el se mondom. Akkor már nem küzdök azért, hogy a párom megértsen és közeledni tudjunk egymáshoz. Egy nő akkor a legveszélyesebb és fél lábbal már kint van, amikor csendes. Ezt a férfiak legtöbbször békének veszik, legszebb álmaikat alusszák, mert végre nincs hiszti. A mélyben viszont már előtörni készül a láva.
Férfiakról ilyen szempontból nem tudok nyilatkozni, de tapasztalatom alapján ők a langyos vízben is benne maradnak, és nem látnak problémát.
Akinek nem inge...
Szia, hasonló cipőben járok. Azt hittem a férjemmel jó a házasságunk, mikor megszületett a babánk úgy éreztem ennél szebb nem is lehetne az életem. Hatalmas pofonként êrt, amikor még 2 hónapos sem volt a gyerek, más nőt fűzögetett, mondván pocsék a házassága, megcsalom, elhanyagolom. Holott kínosan ügyeltem rá, hogy sose legyen kitúrva vagy a baba mögé helyezve mindenben. Mindig kiálltam mindenhol az apák jogaiért.
Hát ez ennyit ér, nekem is rosszul esik, hogy én nagyon is boldog voltam, kistesöt terveztünk, minden.
Nem tudom, hogy bízhatnék így bárkiben is, most csakis magammal és a kicsivel foglalkozom, aki már 10 hónapos. Jogsit fogom elkezdeni, részmunkaidős munkát vállalok, gyűjtögetek, majd talán az idő helyrehozza, hogy tudjak majd másban bízni.
2-es:
De a kapcsolati dinamika akkor is hasonlóra változik, amikor minden rendben megy, csak már vége van a kezdeti izzásnak és kezd olyan normál állandósult párkapcsolat lenni. Több éves házasok között is így megy szerintem a dolog.
Nem tudom, én ezt nem értem. Lehet másnak evidens, nekem azért jól jött volna, ha mondjuk Petőfi Sándor meg egyéb költők életének magolása helyett erről is tanultunk volna gimiben vagy általánosban.
#3as valakinek a személyisége nem fordul ki önmagából egyik pillanatról a másikra. Az a férfi mindig is egy hazug volt, csak most van bizonyítékod is rá. Azt ne mondd nekem, hogy az együtt töltött idő alatt ez fel sem merült benned, egyszer nem fordult meg a fejedben. Voltak jelek, csak fájdalmas volt szembesítened magad az igazsággal, hát most arcon csapott.
Kitartást kívánok, erős vagy!
Nem kell benne bízni, el kell fogadni, hogy a kapcsolat javítása helyett inkább lelép. Nem azon kell aggódni hanem élvezni azt a kapcsolatot. Egyébként meg hiába szól ha nem segít, meg hiába marad veled ha mégse jó. A szerelem, a párkapcsolat az élet iskolájához tartozik, tanulni kell és jól érezni magunkat, fejlődni.
Nem tehetsz mást, nincs rá garancia.
4-es:
Ne a nőkre vetítsük ezt. Direkt nem a nőkre akartam a kérdést célozni. Egyszerűen csak a kommunikációt kellett volna az iskoláknak tanítania szerintem, ha már a szülőktől és a társaktól ezt nem tanuljuk meg szervezett keretek között.
Vagy ki kellene találni egy általános jelzésrendszert a párok számára, amit alkalmazni kellene mindenkinek.
Nem tudom. De én így nem tudom, akarok-e valaha újra kapcsolatot, ha ez ennyire rébusz.
7-es:
"Nem tehetsz mást, nincs rá garancia."
Na de akkor meg minek keres mindenki komoly kapcsolatot? Miért nem lehet csak szabadon több ellenkező neművel együtt lenni? Értem én, hogy ezt a társadalom ellenzi, de hogy miért, azt nem értem.
De lehet én vagyok autista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!