Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van manapság az, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van manapság az, hogy minden második társkereső nőnél ki van írva, hogy nem akar gyereket? Miféle világban élünk, ahol egy nő nem akar nő lenni?

Figyelt kérdés
2023. dec. 19. 12:34
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
96%

"nem hiszem, hogy a mai nyugdíjból sokan ápolót tudnának bérelni, ezért nyilván gyermeküktől kér segítséget"

Csakhogy te amíg pénzedet a gyerekedre költötted, én félretettem. Ha nem lesz 30-40 év múlva nyugdíj, és te meg én lerobbanunk, vajon mi lesz vonzóbb a gyerekednek? Elvállal valami részmunkaidős állást és nyomorogtok egy albérletben, vagy ideköltözik hozzám, kap rendes havi bért, és ráírom a lakásom?

2023. dec. 19. 19:14
 42/63 anonim ***** válasza:
95%
Durva, hogy olyan emberek vállalnak gyereket akiknek ennyire nincs pénzügyi kultúrájuk. De akkor a "ki fog eltartani" kérdésre; nyugdíjbiztosítás. Kevesebbe is kerül mint egy gyerek.
2023. dec. 19. 23:18
 43/63 anonim ***** válasza:
100%
Én a mai világban már új házat sem akarok építeni, pedig van rávaló...
2023. dec. 20. 10:00
 44/63 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ki fog eltartani öregkoromban? Hát rohadtul ne a gyerekemnek kelljen, nem azért vállaltam, hogy ilyen terheket rakjak rá. A nyugdíjbiztosításom, a passzív jövedelmem és legvégső esetben az ingatlanjaim ára, ezek fognak eltartani. Legalja dolog 'felelős gyerekvállalóként' verni a mellünket és eltartást / ápolást elvárni a gyerekeinktől, akik rohadtul nem kérték, hogy megszüljük őket.
2023. dec. 20. 13:07
 45/63 anonim ***** válasza:
100%

"szerinted ki fog gondoskodni rólad, amikor öreg leszel és ápolásra szorulsz, mert nem hiszem, hogy a nyugdíjad"

Szerintem ásd el magad ezzel a hozzáállással, ha szerinted ez egy valid érv a gyerekvállalás mellett. De még ha a proli mentalitástól el is tekintünk, az a vicc, hogy a matek sem jön ki: Gyerekmentesként SOKKAL több erőforrásunk marad idős korunkra:

- Sem az én, sem a férjem karrierje és pénzkereseti potenciálja nem szakad meg egyszer sem.

- Választhattunk olyan karriert mindketten, ami nehezen működne gyerek mellett. (Ő IT, én bankszektor, mindkettő jó nagy hajtás, ameddig ezt akarjuk).

- Egyszer keress rá a gyerekvállalás átlagos költségeire a teljes 18-20 éves 'futamidő' alatt: padlót fogsz fogni. Nálunk mindez mehet inkább havonta nyugdíjbiztosításra és befektetésekbe, hogy ha eljön az idő, legyen pénzünk fizetett szakápolóra (tudod, ahelyett, hogy egyesek a gyerekünktől várják éveken át a pelenkázást)

- Bőven elvagyunk egy 3 szobás városi lakásban, nem kell soktízmilliót feccölnünk a mai ingatlanpiacon egy nagyobb kertes házba és évtizedekre eladósítani magunkat további gyerekeket ígérve az államnak.

- Autó ugyanez: pici, városi, alig fogyaszt, kettőnknek tökéletes.

- Senkire nem 'kötelességünk' hagyni semmit: ha akarjuk, eladjuk az ingatlanjainkat és abból dőzsölünk az utolsó 10-15 évben.

Még tudnám sorolni egy darabig, de hátha a lényeg így is átment.

2023. dec. 20. 13:23
 46/63 anonim ***** válasza:
18%

42#/44# adjatok egy pacsit magatoknak, de szerinted többség is így gondolja? Biztosítónál vagyok backend fejlesztő és látom, hogy nem. Meg ti is jól megfogalmaztátok, hogy amikor ez a kérdés felmerül az emberben a legtöbben egyből a kölökre hagyatkoznak.

43# igen, bérlésből lassan jobban jön ki a matek lakhatásra költött pénz tekintetében, mint vásárlással, vagy építéssel, mert egekbe van minden.

45# két lányom van, szerinted nem vagyok tisztában a mennyiségekkel. Meg ugyanaz, mint 42#/44#-nek, szerinted mindenki okosan bánik a pénzzel, és félretesz? Én látom az adatokat szóval tudom, hogy nem.

Összességében örülök, hogy egyre kevesebben várják el a gyerektől az eltrartást, sajnos én nem ilyen időben nőttem fel, mégse szeretnék függni később a lányaimtól. De emellett viszont az tendencia se jó, hogy rohamosan fogy az ember, és így egy aktív dolgozóra nagyobb közteher fog esni, vagy akiket segít a közteher megszívják.

Ja meg egy árva kérdéstől érdekes előítéletek születtek, amiről egy szót nem írtam. A kérdésem célját elérte.

2023. dec. 20. 16:46
 47/63 anonim ***** válasza:

#46:

Félre értettél, nem azért mert részesítem bármiben is a bérlést, hanem mert iszonyat be van szabályozva ebben az anyagias világban az új építésű házak szabályai!

Lehet rossz hasonlat volt, de valahol ugyanez van a gyermek nevelésnél is, lehetetlenség "szegényesen" gyermeket felnevelni, ebben a közegben...

2023. dec. 20. 17:05
 48/63 anonim ***** válasza:
100%

"De emellett viszont az tendencia se jó, hogy rohamosan fogy az ember, és így egy aktív dolgozóra nagyobb közteher fog esni, vagy akiket segít a közteher megszívják."

Akkor alakítsák át a nyugdíjrendszert.

Lehet egyedül vagyok vele, de amikor híreket olvasok, hogy csökken a születésszám meg hasonlók, akkor elönt egy ilyen jeges félelem, mint mikor nem készültem órára, és féltem, hogy kihívnak felelni. Csak százzal beszorozva. Mert szülőképes nőként a testem eszköz lenne a születésszám növelésére. Úgyhogy mindig liftezik egyet a gyomrom, mikor valaki ezen csak úgy filozofálgat.

2023. dec. 20. 17:32
 49/63 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy vele egyedül 48#. Én ugyanezt érzem
2023. dec. 20. 17:47
 50/63 anonim ***** válasza:
100%
Mert sok nő nem akar úgy járni, mint az anyja, köztük én sem. Apám volt, de mégsem. Mindent anyum csinált, de szó szerint: a ház körüli munkák, a kert gondozása, a háztartás vezetése, főzés, gyerekek nevelése, nagyszülők segítése és gondozása, és mindezek mellett még volt munkahelye. Sajnos a legtöbb pasi is ezt látta ebben a korosztályban (30-40) és ugyanezt szeretnék továbbvinni. Szerinted kinek van erre szüksége? Szerencsére a nők egyre felvilágosultabbak és már nem az a "céljuk", hogy rabszolgák legyenek.
2023. dec. 20. 17:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!