Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van manapság az, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van manapság az, hogy minden második társkereső nőnél ki van írva, hogy nem akar gyereket? Miféle világban élünk, ahol egy nő nem akar nő lenni?

Figyelt kérdés
2023. dec. 19. 12:34
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
98%
Én spec nem azért szültem, hogy majd 30 év múlva a fiam etessen, amennyiben én nem leszek rá képes. Ez pl egyáltalán nem szerepelt a szempontjaim közt.
2023. dec. 19. 13:01
 12/63 anonim ***** válasza:
98%
A létező legönzőbb mentalitás, ami csak elképzelhető, az pontosan ez: "ki fog gondoskodni rólad, amikor öreg leszel és ápolásra szorulsz, mert nem hiszem, hogy a nyugdíjad". SOHA nem varrnám ezt a terhet a gyerekem nyakába és nem támasztanék ilyen elvárást. Nem a saját életem megoldásáért szültem meg.
2023. dec. 19. 13:02
 13/63 anonim ***** válasza:
92%

Nem a gyerek tesz valakit nővé meg férfivá. Ma meg a legtöbb nő aki gyereket vállal egyedülálló anyuka lesz (nekem korombeli ismerőseim 100%-a eddig), ehhez meg nem sok embernek van kedve.

Na meg szignifikánsan nehezebb saját tulajdonú házhoz jutni ami kb alap egy család megalapításához (míg akár 20 éve még a legtöbb ember átlag fizuból fel tudott építeni egy házikót)

2023. dec. 19. 13:02
 14/63 anonim ***** válasza:
100%

"Teher egy életre? Nem inkább huszonpár éves korig, amíg saját lábra áll."

1) az átlag gyerekvállalási kor olyan 30 most - szóval ja, végülis csak majdnem 60 éves koromig lenne rajtam ez a felelősség.

2) csak a szűk környezetemben ismerek két olyan családot is, ahol a gyerek tartós betegség miatt soha nem lesz képes önálló életre. Ott anya-apa meg vannak lőve 90+ éves korukig és már most is azon gyötrődnek, mi lesz a gyerekükkel, amikor ők már nem lesznek.

Szóval nem hiszem, hogy bagatellizálni kéne a terheket / időtartamot / bármit egy gyerekvállalás kapcsán.

2023. dec. 19. 13:05
 15/63 anonim ***** válasza:
98%

"ki fog gondoskodni rólad, amikor öreg leszel és ápolásra szorulsz, mert nem hiszem, hogy a nyugdíjad."

Ezt az undorító hozzáállást tűzzel-vassal irtanám. Gyerekként végignéztem, ahogy anyám belerokkan a saját- és apám szüleinek a gondozásába 10 éven át (mert nyilván az össztársadalmi szexizmus szerint az ő dolga volt apám ága is), már akkor megfogadtam, hogy soha nem fogom ennek kitenni a gyerekeimet. Van annyi életösztönöm, hogy el tudom rendezni előre az időskori dolgaimat, senkit nem azért szülünk, hogy kiszolgáljanak majd.

2023. dec. 19. 13:09
 16/63 anonim ***** válasza:
100%

"egy gyerekhez érett felnőttnek kell lenni ami nem divat manapság."

Jaj, HAGYJUK MÁR. Pont, hogy százszor érettebb dolog ma értelmesen átgondolni egy gyerekvállalás minden vonzatát és felelősen dönteni, mint anno ész nélkül potyogtatni a gyerekeket bármilyen körülmények közé, bármilyen kapcsolatban, mert KELL, mert ez az élet rendje, mert társadalmi nyomás. Hála az égnek, hogy sok felnőtt ma eljut odáig, hogy erre ő nem vágyik és/vagy nem alkalmas és nem válik sz.r szülővé.

2023. dec. 19. 13:12
 17/63 anonim ***** válasza:
94%

"egy gyerekhez érett felnőttnek kell lenni ami nem divat manapság."

El nem tudom neked mondani, hány meg hány olyan éReTT FeLnŐttEt ismerek a szüleim generációjából, akiknek a büdös életben nem lett volna szabad gyekeret vállalniuk. Csak ugye meg sem kérdőjelezték, hogy akarnak-e, lett oszt kész. Tán csak nem baj, hogy ezt meghaladtuk.

2023. dec. 19. 13:15
 18/63 anonim ***** válasza:
100%

Jhajistenem...

Miféle világban élünk, ahol egy ember nem akar értelmes lenni?

2023. dec. 19. 13:16
 19/63 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kedvenc paradoxonom: ha nőként önző/felelőtlen dög vagyok, mert nem akarok gyereket, akkor nem jobb mindenkinek, ha az önző/felelőtlen fejemmel nem válok valaki szülőjévé? :D
2023. dec. 19. 13:18
 20/63 anonim ***** válasza:
0%

16# nem azzal van baj, hogy kevesebben vállalnak, hanem hogy SOKKAl kevesebben, ami a gazdaság hanyatlását okoza, mert nincs utánpótlás, és részben ezért olyan szar most a nyugdíj rendszer, mert nem 3:1 a dolgozó, nyugdíjas arány hanem 1:1 körül van és csodálkoznak a nyugdíjasok, hogy játékpénzt kapnak.

És a gond nem azzal van, hogy az élethelyzet miatt nem lenne nekik okos gyereket vállalni, hanem akik megtehetnék makacsságból nem. Pl.: húgom, de nem fogom győzködni mert nem értek eggyet, mert nem az én dolgom.

Ez a ki fog eltartani részt kiforgathatjátok, hogy mennyire morális, nem morális, én a tényszerűségére voltam kíváncsi, mert nem hiszem, hogy a mai nyugdíjból sokan ápolót tudnának bérelni, ezért nyilván gyermeküktől kér segítséget. Bár ahogy látom célba találtam, mert elég gyorsan felfogtátok, hogy a gyermeke fogja.

2023. dec. 19. 13:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!