Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent a feminizmus a mai világban?
20 :D sokan megteszik. Elvégre az incel a hivatalos zsargon szerint, aki nem tud kefélni szekivel, pedig akarna. Hány pasi van, aki házasságban se szexel, mert nincs kivel? Szerintem sok.
De, nem az én válaszomra reagáltál :) csak közbekottyintottam.
13
Igen. A nők fizetetlen munkája is probléma, meg a férfiak nyugdíjkorhatára is. Egyéb kérdés?
"Nem megszünteti a régi elvárásokat, hanem újakkal helyettesíti: a férfit mint pénzkeresőt egy kifejezetten nemkívánatos, maradi, régi sztereotípiákat erősítő felállásnak tartja."
Az, hogy kívánatos-e ez így vagy nem, egyéni preferencia. De rán nem maradi, és nem erősíti a régi sztereotípiákat?
"Egyéb kérdés?"
Csak annyi, hogy miért gondolod, hogy a feministákat zavarja a férfiak magasabb nyugdíjkorhatára, amikor pont feminista kezdeményezésre kaszálták el a férfi nyugdíjkorhatár csökkentését.
De úgy látom, itt nem nagyon van helye érveken és logikus következtetéseken alapuló eszmecserének, úgyhogy nyugodjatok meg, gondolkodást igénylő további hozzászólásokkal nem fárasztalak titeket. Szép napot.
26, én erről lemaradtam. Tehát egy hivatalos feminista szervezet adott be ellenjavaslatot, vagy kérvényt, vagy hogyan történt?
Nekem az se volt meg, hogy felmerült.
26
Igen, és a férfiak azok, akik továbbra sem hajlandóak megmozdítani a feneküket otthon, vagy nevelni a saját gyereküket. Ilyen általánosításokat én is tudok mondani...
“Vicces, hogy a kis incelek sokszor a leghevesebb antifeministák, holott a feminizmus alapvetően őket is védi: például megszüntetné azt az elvárást, hogy a férfi egy ATM”:
Én incelként azt látom, hogy ezzel megszűntet pont egy olyan elvárást, amivel egy meritokratikus társadalomban ki tudnék tűnni a férfiak közül.. helyette behozza a munkahelyre is a nőket, aminek az az eredménye, hogy nem a következő Steve Jobs lesz a sikeres, hanem a férfi modellek és a humoristák.
Olyan ez, mintha a kis Hosszú Katinkát védenénk azzal, hogy megszűntetjük az elvárást, hogy ússzon..majd megszűntetjük a női kategóriát is úszásban aztán meg a gyakorin kijelenti valaki, hogy ez Katinka túlhajszolt testét védi.
“hanem a férfi modellek és a humoristák.”:
Ilyen az eredeti feminizmus. Azóta jött a harmadik hullám is a kvótanőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!