Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez túlzás a részemről,hogy nem jövök össze olyan nővel,aki abortuszpárti?
Alapvetően én elég liberális vagyok, de ebben a kérdésben viszont úgymond konzervatívnak számítok, mivel én a megszületendő gyermeknek a jogait, az élethez való jogát is fontosnak tartom, és nyilván persze úgymond 'könnyen beszélek férfiként',de az az igazság, hogy a férfi szerep se olyan könnyű ebben a helyzetben. Mert ha mondjuk valami véletlen folytán teherbe ejtenék egy lányt,és ő el akarná vetetni, abba nekem úgyse lehetne beleszólásom ,viszont mégis nem bírnám elviselni a tudatot, hogy miattam meghalt egy megszületendő gyerek, nem bírnék ezzel a tudattal élni. Persze eddig minden lánnyal nagyon biztonságosan védekeztem,de 100% védekezés nincsen.
Amúgy szeretnék majd gyereket,családot, és olyan nő mellett, aki ebben a kérdésben hasonlóan gondolkodik, mert ha ez a szóba kerül és kifejezetten az abortusz mellett kezd valaki érvelni,valahogy kiábrándulok belőle, valahogy elborzaszt, pedig valahol meg tudom érteni azt a nézőpontot is,de nagyon nem tudok azonosulni vele.
Sokan félreértik,mert részemről nem arról van szó, hogy én akarnék bármiben is dönteni, pusztán magát az abortuszt gyilkosságnak tartom, és összeszorul tőle a gyomrom. Ettől még tudom, hogy nem dönthetek benne, nyilván ha ilyen helyzetbe kerülnék, kénytelen lennék elfogadni, csak utána saját magamat emészteném éveken keresztül emiatt.
Egyébként ha nem akarná a másik fél, én megtartanám persze,ha lenne rá lehetőség, nekem van biztos egzisztenciám,meg olyan családtagjaim,lánybarátaim,akik tudnának ebben segíteni, fel tudnám nevelni,de egyébként ha egyik fél se akarná megtartani,akkor is van lehetőség örökbe adni. Persze tudom,hogy megszülni se lehet könnyű, viszont az abortusz szerintem lehet akár nagyobb trauma is,mint maga szülés.
Nekem nincs bajom amúgy azzal,ha valaki nem úgy gondolkodik,ahogy én, több lánybarátom is van,akivel ebben nem értünk egyet, csak nyilván nem velük fogom a jövőmet tervezni.
Igen, abszolút igazatok lehet, hogy ezt az elején érdemes tisztázni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Soha nem fogom megérteni, hogy a nő miatt miért nem szorul össze a gyomrod.
Én betegesen rettegek a haláltól, ébren tart éjszaka az elmúlás, a tudattalanság gondolata. De ha hagynom kéne, hogy nőjön egy másik ember a testembe, megölném magam. Ha elég sokáig gondolok a terhességre, pánikrohamot kapok.
Az egyik legjobb barátommal (férfi) egyszer feljött a téma, és kimondta, hogy ha terhes lennék, (nem tőle), mindent megtenne, hogy megszüljem a gyereket, és őt választaná helyettem. Onnantól nem voltunk barátok. Nem tudom, hogy lehet valakinek egy nemlétező valami fontosabb, mint egy ember, aki ott áll előtted.
Azt sem értem, az abortusz ellenző férfiak miért szexelnek. Nem viccelek. Azoknak a nőknek, akik nem akarnak gyereket, mindig azt mondják, hogy "aszpirin a térd közé", meg nem kell szexelni. Nagyon furcsa, hogy a férfiaknak ezt nem mondja senki. Hogy is feltételezhetnénk, hogy a kukijuktól megvonjuk az örömöt. De azt sem képesek elfogadni, hogy az ő döntésük a gyerekvállalással kapcsolatban biológiai okok miatt egy lépéssel előbb eldől. Bedugja vagy nem. Ha bedugja... onnantól neki semmi köze az egészhez.
Kérdező
"én megtartanám persze,ha lenne rá lehetőség, nekem van biztos egzisztenciám,meg olyan családtagjaim,lánybarátaim,akik tudnának ebben segíteni, fel tudnám nevelni"
Azért itt egy kicsit alibista vagy, mert mi az, hogy ha lenne rá lehetőség akkor tartanád meg? Annyira elitéled a nőket akik nem hagyják meg de azt náluk nem írod, hogy ha van rá lehetőségük felnevelni. Vagyis egy nő ha már megfogant benne hagyja meg mert az gyilkosság de te akkor hagynád meg ha lenne rá lehetőség? Miért nem mindenképp ha már a nőktől elvárod?
És hát az, hogy neked vannak lánybarátaid és erre számítasz? Ne haragudj de egy barátnak csak szórakozás a más gyereke, néha egy órára esetleg, de 20 évet nem fogja a te gyerekedet nevelgetni főleg, hogy ennyi idő alatt már esetleg sajátja lesz. Esetleg az szüleid mint unokát de más családtag szinte kizárt, hogy ennyi évet más gyerekével foglalkozzon. Ezt csak azért írom, hogy tudatosuljon benned, hogy egy egyedülálló anya az egyedül van. Itt ott valaki besegít az oké, de azokat az éveket neki kell lenyomni mint neked kéne ha felvállalnád.
"meg olyan családtagjaim,lánybarátaim,akik tudnának ebben segíteni, fel tudnám nevelni"
Xdddd
Te hülye vagy. Még azt az "abortusz gyilkosság jajj fujj" dolgot valamennyire elintéztem volna szimplán annyival, hogy nem volt biológia órád és tudatlan vagy, na de ez... Azért, mert vannak lány barátaid mivel lenne jobb a gyerekednek? Ha tegyük fel, lenne egy ilyen haverom, mint te, miben kéne nekem nőként segítenem neked? Szoptatni nem fogom tudni, minden másra te is képes vagy. Vagy úgy gondolod, hogy az, hogy havi 1-2 alkalommal átmegy hozzád valamelyik barinőd babázni, ténylegesen elősegíti majd egy gyerek fejlődését?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!