Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez túlzás a részemről,hogy nem jövök össze olyan nővel,aki abortuszpárti?
Alapvetően én elég liberális vagyok, de ebben a kérdésben viszont úgymond konzervatívnak számítok, mivel én a megszületendő gyermeknek a jogait, az élethez való jogát is fontosnak tartom, és nyilván persze úgymond 'könnyen beszélek férfiként',de az az igazság, hogy a férfi szerep se olyan könnyű ebben a helyzetben. Mert ha mondjuk valami véletlen folytán teherbe ejtenék egy lányt,és ő el akarná vetetni, abba nekem úgyse lehetne beleszólásom ,viszont mégis nem bírnám elviselni a tudatot, hogy miattam meghalt egy megszületendő gyerek, nem bírnék ezzel a tudattal élni. Persze eddig minden lánnyal nagyon biztonságosan védekeztem,de 100% védekezés nincsen.
Amúgy szeretnék majd gyereket,családot, és olyan nő mellett, aki ebben a kérdésben hasonlóan gondolkodik, mert ha ez a szóba kerül és kifejezetten az abortusz mellett kezd valaki érvelni,valahogy kiábrándulok belőle, valahogy elborzaszt, pedig valahol meg tudom érteni azt a nézőpontot is,de nagyon nem tudok azonosulni vele.
Miért lenne túlzás? :D
Egy abortuszpárti nő sem jönne össze veled, sem mással, aki nem abortuszpárti. Akkor itt mi a probléma?
Kérdező, már avval, hogy bedobsz a közösbe pár társadalomtudományos kérdést, erősen ki is vesézed a hölgyike jellemét, itt simán meg fog látszódni, kiből lesz normális anyuka, ki alkalmatlan rá.
Mert az ilyen örök lázadó, deviáns, korlátoktól sikítórohamot kapó nők mindenre jók, csak anyának nem.
És minél jobban megfelelési kényszerben vannak, annál betegebbek.
Az ilyet legfeljebb egy 5 perces numerának lehet beszámítani, másra kuka.
"Az ilyet legfeljebb egy 5 perces numerának lehet beszámítani"
Ha te az ötperces numerákat (amikből baba lehet) nem veted meg, akkor nem mondhatod azt, hogy a gyerMekek védelmét komolyan gondolod.
Kérdező, nem tudom te hány éves lehetsz, de pont az ilyenek mint te, kerülnek olyan helyzetbe hogy dönteniük kell az abortusz mellett.
Szép meg jó amit képviselsz, de az élet sokszor felülír mindent.
Mondom ezt alapvetően abortuszellenesen, de tudod soha nem lehet tudni mit hoz az élet. Ne legyél ilyen merev gondolkodásu.
Szerintem az abortusz kérdés jóval árnyaltabb, minthogy mellette, vagy ellene van az ember. Legalábbis számomra. A legfontosabb a normális szexuális kultúra kialakítása lenne, szorosan a védekezéssel. Sajnos hallani olyan eseteket, ahol valóban abúzálják az abortuszt, mint védekezési forma. Szerencsére ritka, de van ilyen, amit abszolút nem helyeslek. Amikor csak lehet, meg kell előzni ezt. Rettenetesen káros a női szervezetre, nem beszélve a mentális következményekről. Ugyanakkor rengeteg olyan eset van, ahol látom értelmét: szexuális erőszaknál, betegségeknél például. Illetve azt sem pártolom, hogy egy felelőtlen, éretlen tini hibája miatt akár 3 élet menjen tönkre: a sajátja, az apáé, és a gyereké. Szóval bőven van olyan eset, ami indokolttá teszi ennek a létezését és a jogi biztosítását.
Viszont abban egyetértek veled, hogy a férfiaknak bizonyos téren nagyobb beleszólást kéne adni ebbe. Ha a két szülő nem ért egyet abban, hogy megtartsák-e a gyereket, vagy sem, sokkal jobban körül kéne járni a témát mindkettejüknek. Fel tudnák-e nevelni, elég stabil-e a kapcsolat hozzá, mi a helyzet anyagi, karrier téren, tudnák-e szeretni. Se a pusztán nem akarok gyereket, se a mindenáron megtartjuk nem jó hozzáállás véleményem szerint. A szélsőségek minden esetben megvetendőek számomra minden témának. Az embereknek jobban kéne kommunikálniuk, és jobban meg lell tanulniuk felmérni a helyzetüket, képességeiket.
Igazából minden a megfelelő edukációra vezethető vissza, mind a védekezés, mind a helyzet felmérés. Számomra a legszomorúbb, hogy kb mindenhol a világon ez van a leginkább elnyomva, ellehetetlenítve, aláásva. A célnak annak kéne lennie, hogy minél kevesebb ilyen eset forduljon elő, és minden ilyen körülmények között előforduló helyzetet egyedien vizsgáljanak meg az érintettek, esetleg megfelelő szakember, pszichológus, szociális munkás... Stb. Egy ideális világban valahogy így kellene történnie.
Egy kis sztori: pont ma hallgattam egy esetet, ahol egy drogos anya első szülött lánya halt meg, mert az anyja éheztette, és halálra kínozta. Nem minden élet jobb, mint a meg sem születés, sajnos. A legtragikusabb dolog valószínűleg a világon, mikor ilyen történik. Az elbeszélések alapján egy nagyon aranyos, jó lelkű lány volt, aki megérdemelte volna a boldogságot. De kérdés, hogy ha elvették volna, akkor a szociális rendszerben boldogabb lett volna? Talált volna szerető nevelő szülőket? Vagy egyik pokolból a másikba került volna? Egyszerűen egyesekre nem szabad gyereket bízni, és nem azért, mert a gyerek rossz.
Na mindegy, kicsit elkanyarodtam, de a lényeg: ez egy sokkal komplexebb téma. Természetesen azt vársz el, amit akarsz a saját életedben a saját párodtól.
Engem is érdekelne a 15-ös kérdésére a válasz. De még ha igen is a válasz, úgy gondolja, felnevelné, akkor is ott van az, hogy a nőnek kell kihordani, megszülni, meg lemondani a megszületett gyerekről se ugyanaz, mint még magzati korban elvetetni.
Amúgy mindenkinek joga van általa preferált, fontosnak tartott dolgok szerint párt választani. Még egy gondolat lenne részemről, azért nem biztos, hogy mindenki úgy döntene ebben a konkrét szituban (nem tervezett terhesség), ahogy előre elgondolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!