Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A manoszférás "sztoikus" férfiállatok miért dühösek mindig?
2.
Volt egy hobó a környéken, ő elégedett volt magával, mindig vidámkodott. Ez volna az igazi férfi...?
Írtam én olyat, hogy az lenne? (Nem, nem írtam semmit annak kapcsán, hogy milyen az igazi férfi.)
Se Tate és társai, se egy hajléktalan (bár náluk érdemes különbséget tenni, ugyanis sok minden miatt kerülhet utcára az ember) nem fér össze a legtöbb nő (és férfi) férfi ideáljával. Egyik se jó.
4.
A kérdés, hogy akkor mi/ki az aki igen?
Az egyetlen ember, akit férfiasnak valaha is, az a Heti Hetesben időnként megjelenő vízilabdázó arc volt (Csapó Gábor?) Normális hang, nem erőltetett stílus és még a kissé bunkó többi Heti Hetes taggal szemben is tartotta magát.
Fogalmam sincs, hogy ki az a Csapó Gábor, szóval ehhez a részéhez nem fogok hozzászólni.
Mondok egy ismertebb példát egy szerintem igazán férfias férfira (ha a páromról írnék, az úgyse jelentene neked semmit). Ott van például Benedict Cumberbatch. Egy tanult, művelt és jól szituált férfi, akinek van egy elismerésre méltó karrierje. Emellett egy nagyon családközpontú ember, aki mindig pozitívan nyilatkozik a szeretteiről, de ugyanakkor figyel arra, hogy a magánélet magán maradjon. Humoros és jókedélyű ember, aki tud kifejezetten gyerekes is lenni, de a komoly témákban komolyan nyilatkozik és több humanitárius szervezetet is támogat. Jó formában tartja magát és jó ízlése van, kimarad a drámákból és botrányokból. Amennyire meg tudom ítélni, káros szenvedélye sincs (ellenben például Tate állandó dohányzásával).
Őszintén szólva, vannak olyan szakmák, amik önmagukban szimpatikussá és férfiassá tesznek valakit; ilyen például egy tűzoltó vagy mentős, hiszen az életük központja az az ösztönös segíteni vágyás és az ezzel járó kihívások legyőzése. Biztonságérzetet nyújtanak, már csak ezzel is.
6.
Ezt a fazont pedig én nem ismerem. Gondolom egy modern filmekben szereplő színész, én csak régi filmeket nézek, mert zavar az új filmekben kötelezővé tett szinte propagandaként mindig elharsogott üzenetek többsége.
Úgyhogy én pedig ehhez nem annyira tudok hozzászólni, úgyhogy inkább elhiszem, hogy igazad van.
Próbálok modern színészt találni még példaként, talán aki a Harry Potter filmekben a Ron-t alakította. Laza arc, nem keménykedik, nem celebeskedik. Esetleg még az a színész, aki a Monk-ot játszotta, meg Mr.Bean, de ők idősek és nem is túl szépek.
Nem sokat tudhatsz a jelenkori filmkészítésről, ha csak egy negatív tendenciák ismersz a mainstream amerikai filmgyártásban; megnyugtatlak, Cumberbatch-nek ennél változatosabb munkássága van, de nyugodtan megnézheted a színházi munkásságát (az angol Nemzeti Színház oldalán megtalálod).
(Illetve nagyon naiv vagy, ha azt hiszed a régi filmgyártásban nem volt szerepe a politikának és a propagandának.)
Az általad említett színészek férfiasságban köröket vernek Tate-re és társaira, bár érdemes felhozni a korukat (amiről nem tehetnek) és a külsejüket (amiről nem tehetnek, bár szerintem mindkettő szebb, mint Tate :D).
8.
Sajnos pár modern sorozatba és filmbe belefutottam, ott mindig volt valami kötelező PC momentum, hogy legyen feka az angol király (komolyan...), legalább 1-2 homokos vagy transzi legyen, akit sajnálgatni kell, esetleg rinya a holokauszt miatt (Saul fia, ami filmként egyáltalán nem jó), vagy bármi ami éppen a nagy filmgyáraknak fontos. Persze rögtön kiderül a kétszínűségük, amikor pl. Kína előtt azért meghajlanak és ott kivágják az ilyen felesleges hülyeségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!