Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nem incel trollkodás, komolyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem incel trollkodás, komolyan érdekel, hogy ez a műsor igazat mond?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=upfFQkVSoMI

Mert itt folyton olvasom, hogy könnyű lakást venni/bérelni.

3:44 -nél egy érdekes duma.

2023. szept. 26. 18:26
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
0%

"Mitől jobb az a "saját" élettér, amikor 3-an laktok lakótárssakkal egy 50nm-es panelban, mintha 3-an laktok mondjuk a szüleiddel egy 250+nm-es családi házban. Az első az mitől saját élettér a második mitől nem?"

Mert a lakótársaknak nem érdeke ellátni téged, vagy helyetted dolgokat és jó esetben nem is teszik. Tehát, minimum a házi.unkát elvégzed, a pénzedet egyedül osztod be, a bevásárlást magadnak intézed.

A kettes ponttal alapvetően egyetértek. Bár reggel szívesebben csinálok kávét, reggelit a lakótársakkal közös konyhában, mint anyuéban.

"Mitől jobb egy olyan ember, aki elmegy albérletbe akár önállóan is és a fizetésének LEGALÁBB a felét elkölti a lakahatásra, mint az aki inkább otthon marad mondjuk 30 éves koráig és alaptőkét gyűjt?

Az első esetben garantáltan soha nem lesz saját ingatlan, a második esetben azért van rá esély."

Miért evidens, hogy a fizetése fele elmegy? De, ha el is megy, ha összeköltöznek már eleve kevesebb lesz a kiadása és közös lakóhely lesz a cél. Semmivel nem biztosabb, hogy anyu mellől elköltözik valaha önként a pasi, hogy van bármi pénze, nem, hogy komolyabb megtakarítása, mert, míg az albérlet rizikó és annyira nem kényelmes, a szülői ház biztonságos és ezer hasznonnal jár. Miért is adná föl? Vagy, ha fölasta és összeköltözött a nővel, miért adna lejjebb, a megszokott kényelemből?

"Szokott jönni az a duma is, hogy aki sokáig a szüleivel/családjával él az életképtelen. De miért is? Nekem vannak olyan ismerőseim, nem egy nem két ember akik szinte egész életükben külön éltek, mert nem volt másra lehetőségük, de ettől függetlenül abszolút életképtelenek. Semmit nem tudnak elintzéni, főleg nem házkörüli munkákat, javításokat stb. Mert senki nem tanította meg erre őket."

Ez teljesen emberfüggő. Nem úgy működik, hogy aki nem él otthon 30 éves koráig, annak apu nem adja át a tudását. Akit érdekel a fúrás, csavarozás, szerelés, az már gyerekként csinálja, akit nem, azt 30-35 évesen se fogja. Énnőként is ismerem és használom a fúrót, raktam már össze bútort, használtam csiszológépet, kézifűrészt, nem ismeretlen számomra a nagy Hilti, a csavarok és tiplik használata, méretezése stb. Pedig, 18 évesen külön költöztem.

Ez egy nagyon gagyi érv volt. De, egyébként általában nem erre értik az életképtelent, hanem a banki, vagy egyéb ügyintézés, bevásárlás, számlák, pénzbeosztás, saját élet koordinálása, háztartási feladatok, háztartási gépek kezelése, főzés terén. Amiket akkor sajátít el az ember, ha külön megy és magának kell megoldania.

"Ugye a kifejezés a "mamahotel". Na most ha valaki nem a szülőkkel hanem mondjuk testvérekkel lakik együtt akkor az már jó? Vagy az sem? Mert az is elő szokott jönni, hogy jobb ha inkább "jófej" lakótársakkal van együtt valaki. Mivan ha én jófej tesóimmal lakok együtt? Vagy az megint csak nem jó? Vagy jófej sógor, jófej unokatestvér, esetleg nagynéni stb."

A testvér, nagynéni ugyanúgy anyáskodni fog valószínűleg és helyetted oldja meg az életed. Akiknek ez nem érdeke, azokkal már azt mondom elmegy. Azt el nem tudom képzelni amúgy, hogy a jófej sógor miért veled lakik és nem a feleségével a példában :D mókás felállás lenne.

A lényeg az lenne, hogy önálló felnőtt legyen az illető nem egy kiszolgált kisgyerek, vagy főúr. Ha minden feladatot ellát az illető, amit egyedül ellátna, akkor az unokatesóval/tesóval mint lakótárs nem lenne bajom. Mondjuk, hogy összeköltözésnél mennyire menne a hiszti, hogy szarban hagyja, arra kíváncsi lennék. Ebből a szempontból jobb egy jófej majdnem idegen.

2023. szept. 27. 08:26
 42/48 anonim ***** válasza:

Ezt fixen nekem szántad? Én semmilyen TV-s példát nem hoztam fel. Meg miért lennék materialista, hogy aggódom a háború meg a klímaváltozás miatt?

2023. szept. 27. 09:46
 43/48 anonim ***** válasza:

41-es: megintcsak a kisarkítás, hogy aki otthon él annak az anyja törli a seggét aki meg külön az mindent magának old meg.

Abszolút nincs összefüggés a kettő között, ugyanúgy lehet egy putris, mocsokban fetrengő, életképtelen az ember akkor is ha otthon ha külön él.

Ugyanúgy lehet képtelen elintézni a dolgait akkor is ha külön albérletben és akkor is ha otthon.

Az ember élete amúgy is változik folyamatosan, mindig más más helyzethez kell alkalmazkodni. 40-50 évesen is előfordulhat hogy felborul az életed egyik pillanatról a másikra és költöznie kell, akár pénz nélkül. Szóval evidens lehet a szülői ház / bármelyik rokonhoz való beköltözés.

"Mert a lakótársaknak nem érdeke ellátni téged, vagy helyetted dolgokat és jó esetben nem is teszik. Tehát, minimum a házi.unkát elvégzed, a pénzedet egyedül osztod be, a bevásárlást magadnak intézed."

Mert otthon élve miért tenné meg ezt számodra bárki is? Továbbra sem értem...

"Miért evidens, hogy a fizetése fele elmegy? De, ha el is megy, ha összeköltöznek már eleve kevesebb lesz a kiadása és közös lakóhely lesz a cél."

Mert a magyar átlagbér kb. nettó 360 ezer ft, míg egy átlagos albérlet már szinte mindenhol bőven 100-150 ezer ft.

Az átlagbért a lakosság min. fele nem keresi meg, a medián bér is kb. nettó 250-300 ezer. Magyarán elmegy bőven a fele a fizetésnek a lakhatásra.

Mert fizetni kell még a rezsit, a közös költséget, internetet stb.

Szóval ha egyedül élsz szinte garantált, hogy a fizud fele elmegy ezekre.

Úgyhogy élhetsz kb. 100-150 ezerből jó esetben. Ebből nem teszel félre.

A nettó 500-as fizukat meg ne vegyük alapul, mert abszolút nem ez a jellemző a gyakoris álomvilágot leszámítva.

"a szülői ház biztonságos és ezer hasznonnal jár."

Pontosan, jó alapot biztosít az élet elkezdéséhez, mint írtam alptőkét gyűjteni tökéletes opció.

"Miért is adná föl? Vagy, ha fölasta és összeköltözött a nővel, miért adna lejjebb, a megszokott kényelemből?"

Mire gondolsz? Milyen kényelem? Ugyanazokat a dolgokat szeretném magamnak ugyanúgy megengedni mint eddig. Ezek amúgy nem nagy dolgok szóval miért kellene lemondanom róluk? Nem értem a logikádat tényleg.

Megint abból indulsz ki, hogy aki otthon él annak biztosan kinyalják a seggét...

"De, egyébként általában nem erre értik az életképtelent, hanem a banki, vagy egyéb ügyintézés, bevásárlás, számlák, pénzbeosztás, saját élet koordinálása, háztartási feladatok, háztartási gépek kezelése, főzés terén. Amiket akkor sajátít el az ember, ha külön megy és magának kell megoldania."

Most konkrétan pontosan ugyanolyan "gagyi" érvet hoztál fel csak ellentétes előjellel. Vicces egy kicsit azért. Vagy azt gondolod, ha 30 éves koráig valaki otthon él nem tanul meg banki ügyeket intézni meg beosztani a pénzét? Na ne viccelj már megint...

A főzés meg megint egy baromság. Akit nem érdekel a dolog, az minek főzzön. Miért van mindig ez így kirakatba téve, hogy "húúú nem tud főzni". Szerintem az emberek jelentős része nem tud és nem is akar vagy nem is szeret főzni. Én biztosan nem állnék neki főzöcskézni ha egyedül élnék mert minek? Magamnak mi az istenért rittyentsek össze 3 fogásos ebédeket? Nyilván egy rántottát tudok csinálni, ahogy húst sütni, krumplit sütni, rizst meg hasonlókat megcsinálok de egyébként egyedül fölösleges szerintem ezzel vesződni.

Amúgy pl. apám se nagyon tud (vagy akar) főzni, mert minek? Sose votl erre rászorulva. Ahogy ismerek olyan srácokat akik szintén rohadtul nem főznek semmit, max néha valami húst összedobnak, vagy egy pizzát, de általában rendelnek vagy esznek mást.

"A testvér, nagynéni ugyanúgy anyáskodni fog valószínűleg és helyetted oldja meg az életed. "

Miért tenné? Megint egy semmiből hozott érv...

A lakótárs amúgy miért ne tehetné meg ugyanígy hogy "anyáskodik" feletted. laktam én is úgy lakótársakkal, hogy egy csomó mindenben a csaj olyan volt, hogy segített és elintézett akár helyettem dolgokat. Nyilván én is segítettem, kölcsönösen neki, de ez otthon is ugyanúgy megvan.

Én pl. nem fogok mosni, sose tettem, max nagyon ritkán.

A lakótárs lány mosott, cserébe én elmosogattam, meg sokszor kipucoltam a fürdőt, wc-t stb.

Ezt úgy hívják munkamegosztás. Régóta működik az emberi társadalomban (ezért is lettünk sikeresek), nem kell mindent magadnak végezni.

De attól még hogy nem csinálod, nem jelenti azt, hogy nem is tudod megcsinálni.

Én inkább kimegyek fát hasogatni, megjavítok ezt azt a ház körül minthogy mondjuk ablakot pucoljak.

De szerintem ez normális.

"A lényeg az lenne, hogy önálló felnőtt legyen az illető nem egy kiszolgált kisgyerek, vagy főúr."

De látod a lényeg, hogy aki otthon él/ nem a te szájízednek megfelelően létezik, arra 100%-ig ez jellemző.

Pedig normál esetben nem.

A munkamegosztás mindig megvan, az nagyon nagyon ritka, hogy valakit tényleg ilyen szinten kiszolgáljanak. De ez nem függ attól, hogy hol kivel él.

Van olyan haverom aki mindig panaszkodott, hogy a csaja (már ex csaja) folyton ezt csinálta. Ketten éltek albérletben, a csaj egész nap otthon döglött, nem főzött, nem takarított nem csinált semmi hasznosat. A srácnak kellett meló után még mindent elintzéznie pluszban.

2023. szept. 27. 13:18
 44/48 A kérdező kommentje:

Van ám az érmének egy másik oldala is.

Ha valaki 30 alatti, van hitelmentes háza/lakás és hitelmentes kocsija (Nem putri és nem 21 éves Astra Opel), meg valóban keres 500+ -t, akkor miért is állapodna meg?

És ha megállapodik, lehetnek elvárásai a nő felé, nem?

2023. szept. 27. 13:25
 45/48 anonim ***** válasza:

42: Nyilván nem neked szántam... hanem előtte levőnek.

Tudod, a számozás elcsúszik, ha törölnek egy hozzászólást...

2023. szept. 27. 13:28
 46/48 anonim ***** válasza:
Látva itt a kialakult nagy vitát, eszembe jutott a "menjetek szobára" jótanács. És hát ha kicsit belegondolunk, még ebben a szimpla és régi népi bölcsességben se az szerepel hogy vidd haza a szülők házába a nőt, hanem hogy... menjetek szobára. Tehát hogy férfiként még az alkalmira is oldd meg, hogy legyen hova vidd a nőt, ha nincs akkor old meg. Mert tini korban még oké és elfogadott hogy a saját szobádba viszed fel a nőt, de később már egyre kevésbé lesz az, ahogy idősödsz. És hát lehet jönni azzal hogy mennyire jogos ez, vagy szexista, vagy így meg úgy rossz gazdaság, de ha nem oldod meg akkor igazából tényleg csak saját magad alatt fogod vágni a fát. Mivel a nők többsége egy bizonyos életkor felett csak azt fogja tudni komolyan venni, aki tényleg rendelkezik saját lakhellyel. Lehet az albérlet is igazából, csak ne otthon a szülőkkel.
2023. szept. 27. 16:29
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

“Mert itt folyton olvasom, hogy könnyű lakást venni/bérelni.”:

A mamahotel csak egy olcsó kifogás a nők részéről. Nekik valami más dolog miatt nem tetszel, pl állkapocs, magasság, kopaszodás stb..azaz valami gond a külsőddel van.

Ha mamahotelben laksz, ameddig teheted ne költözz el. Nem fogsz jobban kelleni senkinek utána se, viszont szívnod kell a fűtési rendszerrel stb.

2023. szept. 28. 00:31
 48/48 anonim ***** válasza:

"Látva itt a kialakult nagy vitát, eszembe jutott a "menjetek szobára" jótanács. És hát ha kicsit belegondolunk, még ebben a szimpla és régi népi bölcsességben se az szerepel hogy vidd haza a szülők házába a nőt, hanem hogy... menjetek szobára. "

Hol szerepel ebben az, hogy ne a szülők házába vidd a nőt?

A szoba bárhol lehet ne viccelj már.

Amúgy 47-es hozzászólóval tökéletesen egytértek.

Nagyrészt SOHA nem az okoz gondot a nőknek ,hogy a férfi otthon él-e, vagy mennyire önálló, van-e saját alkása vagy nincs.

Legtöbbször a külső, a szex minősége (a kettő amúgy szorosan összefügg) és szimplán az, hogy mennyire tartják vonzónak, menőnek, "jó partinak" a srácot, ami befolyásolja a dolgokat.

Amikor azzal jönnek ,hogy éljen külön csak kifogás. A kellően jóképű, izmos, magas és menő srácot akkor sem fogják visszautasítani ha az anyja törli a seggét, ezt biztosra veszem.

Akihez igazán vonzódunk, ott nem fogja felülírni semmi ezt a vonzalmat.

ha már szóba kerül, hogy "de JÓzsi miért anyáddal élsz" akkor már úgyis mindegy a dolog. Ott nincs valódi vonzalom, ott feltételeket állítanak eléd. Te, mint férfi fogadd el a nőt úgy ahogy van, de a nőknek lehet millió egy feltétele feléd.

Holott a dolognak úgy kellene működnie, hogy kölcsönösen EGYMÁST akarjátok és nem a másik anyagi dolgaira vagytok kíváncsiak. Mondjuk a legjobb pasik így is élnek, hogy akár a kiszemelt csaj orra alá is finghatnak akkor is megfektetik és nem számít hogy anyucinál, vagy albérletbe vagy akár a híd alá viszik csajt.

2023. szept. 28. 14:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!