Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem incel trollkodás, komolyan érdekel, hogy ez a műsor igazat mond?
https://www.youtube.com/watch?v=upfFQkVSoMI
Mert itt folyton olvasom, hogy könnyű lakást venni/bérelni.
3:44 -nél egy érdekes duma.
Kérdező
250ért Budapest belvárosában tudsz bérelni nem is kicsi lakást. Viszont ott semmi szükséged autóra, merthát Budapest belvárosában vagy.
De it tmost egy egyedülálló férfiról beszélünk. Annak bőven elég a 35-40 m2, másfél szoba. Annál nagyobb csak pénz és energiakidobás, tekintve, hogy fuckin egyedül van:D
Ez a méretű lakás Budapest nagyrészében 130-150 körül van, de a belbelvárosban is kijön 200ból. És it tmos tmég mindig olyan környékekről beszélünk, ahol semmi szükség autóra.
Ha meg mindenáron ragaszkodsz valami autóhoz - amire semmi szükséged magyar nagyvárosban - akkor is tudsz megbízható, jó autót venni viszonylag olcsón, és a fenntartása sem több 40-50ezernél havonta (éves átlag alapján).
Nyilván, ha prémium BÖmbivel akarsz araszolni a nagykörúti dugóban, akkor ahhoz több pénz kell, de hé, mi lenne, ha a bevételekhez igazítanád az életszínvonaladat?
És most jelzem, az egy óriási redflag a nőknél, ha azt látják, hogy egy férfi nem tud bánni a pénzével. Márpedig ha te 500at keresel és ebből 350 elmegy lakásra és autóra, akkor te baromira nem tudsz bánni a pénzzel.
Nekem az jár, hogy valaki ne a lakásért jöjjön össze velem. Akinek szintén van, ott nem áll fenn ez.
Nem materializmus az, hogy neked valamit nem adtak meg, amit nekem igen.
Ja, ha valaki össze akar jönni veled, akkor kizárólag a lakásod miatt, véletlenül se lehet más oka? Saját magadból indulsz ki?
Olvasd már vissza párszor hangosan amit írtál, kérlek. Ez pontosan materialista. Folyamatosan arról beszélsz hogy mije van vagy nincs. Meg sem fordul a fejedben hogy pl. szellemi síkon, harmónián, magasabb tudatszinten lehetne/kellene megalapozni egy kapcsolatot, és ha ilyen egységként működtök, az erőforrások megszerzése nem probléma.
"Ja, ha valaki össze akar jönni veled, akkor kizárólag a lakásod miatt, véletlenül se lehet más oka? Saját magadból indulsz ki?"
Ezt egy szóval nem írtam, kiscsillag, nyugodj már meg. Azt írtam, ez is egy félelem, hogy esetleg EGY valaki emiatt jönne össze velem.
Amit te frusztráltságból mental gymnasticsnek írtál le, ott magyaráztam el a lényeget. Kapcsolatban az is fontos, hogy hogyan állunk az anyagiakhoz. Ha az egyik azt látta, hogy hónapról hónapra élnek, a plazmatévé az első, nem a számlák befizetése, és ezt átvette, az a személyisége része. Azzal nem tudsz homokvárat sem építeni.
36: Materialista vagy. És lehet elszalasztod majd életed szerelmét akivel boldog lennél, mert ó még éppen nincs saját lakása...
A TV-s példa gyenge, szerintem ebben az országban jelenleg sokan nem tudnak félretenni megtakarítást, nem azért mert a luxus dolgokat priorizálják, hanem egyszerűen bérek/kiadások. Bár gondolom ez számodra idegen, ha a szülők alád rakták a lakást.
Én rettentően takarékos vagyok, ez egyszerűen IQ/helyzetfelmérés, nem azért mert gyerekként ezt tanultam vagy ilyesmi.
"A nők azt magarázzák, hogy akármilyen saját élettér megteszi, a kutyát nem érdekli a birtok-jogviszony"
1. Mitől jobb az a "saját" élettér, amikor 3-an laktok lakótárssakkal egy 50nm-es panelban, mintha 3-an laktok mondjuk a szüleiddel egy 250+nm-es családi házban. Az első az mitől saját élettér a második mitől nem?
2. Szoktak itt egyesek azzal a szöveggel jönni, hogy nem akarank úgy a psival együtt lenni, hogy a szomszéd szobában ott "hallgatózik" anyuka.
2/1 Mitől jobb ha nem anyuka, hanem egy akár vadidegen ember "hallgatózik"?
2/2 Miért hallgatózna bárki is?
2/3 Sok esetben, pl. az első pontban említett családi házban anyuka lehet, hogy kb. olyan távolságban van mint egy panelban a két szinttel lejjebb lakó szomszéd. Akkor az mitől jobb, hogy nem csak 2 ember hallja esetleg az "eseményt", hanem konkrétan egy egész háztömb? Nem igazán értem ezekben a logikát.
3. Mitől jobb egy olyan ember, aki elmegy albérletbe akár önállóan is és a fizetésének LEGALÁBB a felét elkölti a lakahatásra, mint az aki inkább otthon marad mondjuk 30 éves koráig és alaptőkét gyűjt?
Az első esetben garantáltan soha nem lesz saját ingatlan, a második esetben azért van rá esély.
4. Szokott jönni az a duma is, hogy aki sokáig a szüleivel/családjával él az életképtelen. De miért is? Nekem vannak olyan ismerőseim, nem egy nem két ember akik szinte egész életükben külön éltek, mert nem volt másra lehetőségük, de ettől függetlenül abszolút életképtelenek. Semmit nem tudnak elintzéni, főleg nem házkörüli munkákat, javításokat stb. Mert senki nem tanította meg erre őket.
5. Ugye a kifejezés a "mamahotel". Na most ha valaki nem a szülőkkel hanem mondjuk testvérekkel lakik együtt akkor az már jó? Vagy az sem? Mert az is elő szokott jönni, hogy jobb ha inkább "jófej" lakótársakkal van együtt valaki. Mivan ha én jófej tesóimmal lakok együtt? Vagy az megint csak nem jó? Vagy jófej sógor, jófej unokatestvér, esetleg nagynéni stb.
"Csomóan egy rohadt koliszobában dugják végig az egyetemet, úgy hogy ott alszik mellettük a szobatársuk"
Azért nem ugyanaz, mint anyukával lakni. A másik meg az, hogy az egyetemista csajok általában 30-as, jólkereső, már befutott karrierű pasikkal járnak. Évfolyamtárssal, 20-as éveikben lévő pasival akkor, ha a szülei vesznek neki lakást.
"250ért Budapest belvárosában tudsz bérelni nem is kicsi lakást. Viszont ott semmi szükséged autóra, merthát Budapest belvárosában vagy."
Igen ám, csak azért azt a csajt furikázni is kell. Mi van, ha vidékre szeretne menni? Esetleg külföldre? Akkor azt mondod neki, hogy menjen vonattal? Megteheted, de neki is lesz akkor hozzád mondanivalója....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!