Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért vonzom és vonzanak az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vonzom és vonzanak az érzelmileg elérhetetlen férfiak?milyen pszichológiai válasz van erre?

Figyelt kérdés

És rengeteget sérülök emiatt.Tudom,hogy ha egy mérgező kapcsolatban vagyok ,de úgy érzem mintha ezt érdemelném.Ugy érzem kell a veszély és a bizonytalanság holott stabilitásra vágyok de ha valakinek komoly szándékai vannak megijjedek.

Félek az elkövetkeződéstől ezért mindig olyan férfiakat fogok ki,akik hasonlóan vannak,de egy bizonyos pont után velük szeretnék hosszútávon kialakítani kapcsolatot,de ezt meg ők nem akarják.

Nem akarok ebben a körforgásban maradni.

A legutóbbi pasi,akivel két évig barátság extrákkal dologban voltunk pár napja jött össze egy másik lánnyal,aki mellett szintén társkeresőzik.

Fájt hogy elvesztettem még ha nem is volt komoly,de most magam alatt vagyok,mert így végleg egyedül maradtam.

Milyen pszichológiai oka van ennek,ami velem van?

2023. aug. 15. 09:58
1 2
 1/11 Ywerd ***** válasza:
77%

Egyértelműen pszichológus kell .

Ezen magad nem tudsz segíteni.

Mi sem fogunk tudni.

Az első lépést megtetted, rájöttél hogy ez így nem normális.

De ebből a kiutat csak szakember segítségével találod meg.

2023. aug. 15. 10:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

De hát teljesen jól meg válaszoltad magadnak a kérdést. Úgy érzed mintha ezt érdemelned. A pszichológiai oka lehet egy régit traumaban gyökerezik - nem bántak veled elég jól, nem adták meg amit érdemeltél volna És most úgy érzed hogy nem is jár ettől több neked.

De legalább észrevetted, hogy milyen mintát követsz. Igazából rossz pasit választasz. De ha ki akarsz lépni a körforgásból, akkor neked kell változtatni és tudatosan más pasit választani.

Addig ez nem fog változni, amíg nem egy olyannal kezdesz aki rendes, meg neked is nagyobb önbecsülésre kell szert tenned. Nálam alap, hogy ilyen fuckboyokkal nem kezdek, mert minek?

2023. aug. 15. 10:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szakembert keress fel, majd ő vele kibogozod rendesen.
2023. aug. 15. 10:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez az ambivalens kötődés vagy kötődési probléma jelensége. Az okai nyilván gyerekkorba vagy más rendszerek keretében nézve előző életekbe vezet. Végül is mindegy, hol és miért alakult ki az ambivalens kötődés, a lényeg, hogy miként lehet kilépni belőle.

Kilépés első lépése a tudatosítás, a kérdését azt mutatja, hogy erre nyitott vagy.

A második lépés pedig az, hogy önmagaddal kezdesz foglalkozni, lehetőleg valamilyen vezető vagy terapeuta segítségével, lehetőleg nem belebonyolódva egyetlen elérhetetlen pasiba sem addig, ameddig tart a kilépési folyamat.

Esetedben nyilván valamilyen bűntudat, vezeklésvágy, önleértékelés van a háttérben, ezt kell kideríteni-tudatosítani-megszüntetni.

Menni fog!

2023. aug. 15. 10:09
 5/11 A kérdező kommentje:

Őszintén evési problémáim is alakultak ki az ilyen kapcsolatok miatt.

A folyamatos bantas és megfelelés miatt volt hogy nem ettem,hanytattam magamat gyűlöltem azt aki vagyok.

A szüleim is elérhetetlenek voltak gyerekkoromban,jelenleg is azok.

Édesanyám sosem hallgatott meg,mindig magára terelte a szót.

És tudom,hogy segítség kéne de nagyon drága egy pszichológus így valamilyen más módszer kéne.

Annyira nagy bennem most az üresség,és úgy érzem szinte semminek nincs értelme

Fáj a lelkem úgy érzem teljesen elvesztem,senki nem szeret és a napokat is robot üzemmódban viszem végig.

2023. aug. 15. 10:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Sokan nem tudják, de van körzeti terapeuta is. Én azt mondom, hívd fel, adj neki egy esélyt. Keress rá, hogy a körzetedben kit kell hívni, senkinek nem kell tudnia róla. Szerintem jót tenne.

Nem tudom hogy hol laksz milyenek az életkörülményeid de azért a lelki egészségre rá kell szánni. Vagy legalább pár önsegítő könyvet olvass el (Susan Forward: Mérgező szülők)

2023. aug. 15. 10:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"A szüleim is elérhetetlenek voltak gyerekkoromban,jelenleg is azok.

Édesanyám sosem hallgatott meg,mindig magára terelte a szót." - pontosan ezért alakult ki ez az önbizalomhiány és kötődési nehézség. Ezt szoktad meg, ez az ismerős. Az agy mintázatokat követ, ami ismerős, azt szimpatikusabbnak találja még akkor is, ha az rossz. Tényleg pszichoterápia tudna ezen segíteni. Az már nagyon jó, hogy felismerted magadtól, hogy gond van és látod is, hogy ennek hol van a gyökere. De egyedül nem fogsz tudni kitörni ebből.

2023. aug. 15. 10:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha első körben drága a pszichológus, akkor olvass könyvet a kötődési mintákról, az emberi játszmákról, sorskönyvről, a transzgenerációs traumákról. Hallgass Pál Feri videókat, az ingyen van. Ezek is sokat tudnak segíteni.
2023. aug. 15. 10:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Sok mindenkinek van xar az eleteben nem a tied a legrosszabb. Az enyem joval rosszabb mint a tied meg sem hangoztatom masnak es nem is vagyok sajnalatra.Elsonek tedd rendbe magad aztan utan fiuz. F
2023. aug. 15. 12:36
 10/11 anonim ***** válasza:
95%

Mindenki úgy viselkedik veled ahogyan te megengeded.

Én leráztam ezt magamról. Rájöttem hogy csinos vagyok, okos vagyok, és jót érdemlek.

Kirugtam a barátomat, aki félvállról vett, nem bókolt és mással ment nyaralni.

Hirtelen felébredtem és rájöttem hogy sokkal jobbat érdemlek.

Önbizalmat építs. Nekem van egy tesóm aki mindig mondogatja hogy szép vagyok, okos vagyok és ez adta meg a kezdő lépéseket.

2023. aug. 15. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!