Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az oka annak, hogy a férfiak 60% -a szingli, míg a nőknek csak 30% -a?

Figyelt kérdés

A CNN mondta be ezt Amerikában és ott csinálták a study -t. Itt nincsenek migránsok, tehát valószínüleg még rosszabb az arány.

A videó:

https://www.youtube.com/watch?v=vK4y6C1Uuhw&t=62s

A kérdés, hogy hogy lehet, hogy nőből ennyivel kevesebb a szingli.

2023. aug. 13. 16:14
A kérdező szavazást indított:
Brutális férfitöbblet van
A sikeres férfiak egyszerre több nővel is járnak
A nők jelentős része leszbikus lett
30 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
84%

Egyik sem. A kutatás a 18-30 éveseket vizsgálta. Én nem csak a kutatást olvastam el korábban, hanem az összes szakértőt is, akik hozzászóltak a témához (pszichológusok, szociológusok, könyvszerzők, egyetemi tanárok). A huszonéves nők közül sokan a harmincaokkal ismerkednek valószínűleg (hiszen a kutatás a 30 év alattiakat vizsgálta ugye).

Ha érdekelnek a szakértők hozzászólásai, akkor az alábbi cikket javaslom kiegészítésként:

[link]

2023. aug. 13. 16:34
 2/53 anonim ***** válasza:
4%
Női hipergámia
2023. aug. 13. 16:35
 3/53 anonim ***** válasza:
88%

Például megemlítik a cikkben azt a szempontot, hogy a mai fiatal férfiaknak csupán 25%-ának van baráti köre, míg 1990-ben a férfiak 55%-ának volt baráti köre (csak körülbelüli pontossággal idéztem a számokat). Ez volt az egyik fő ok, amit a kutatók feltételeztek a sok szingli egyedülálló férfi ügyén.

A nők sokkal nagyobb hányadának van baráti köre, mint a férfiaknak, emiatt a nők közül kevesebb a magányos, jobban megvannak egyedül. A másik, hogy ma sokkal több nő dolgozik és keres jól, mint régen, és a nők jobban hajlamosak felfelé választani, ez is szerepel a cikkben.

De az okok szerteágazóak lehetnek, olvasd el, érdekesek a kutatói vélemények :)

2023. aug. 13. 16:39
 4/53 anonim ***** válasza:
87%
Mert a férfiak akkor is szinglinek vallják magukat ha nem azok, pl alkalmi kapcsolataik vannak, vagy házas nővel vannak, a nők meg inkább szeretik azt mondani hogy az már kapcsolat.
2023. aug. 13. 16:42
 5/53 anonim ***** válasza:
78%

18-30 között néztek, és 25 felett sok nőnek 30 feletti pasija, mivel nagyrészt a mai napig a férfi idősebb egy kapcsolatban.

Egyrészt, másrészt a szingli az a fogalom szerint, akinek soha nem volt tartós kapcsolata. Lehet, hogy az adott pillanatban éppen nincs senkihez,

Más értelmezés szerint meg az a szingli, aki egyedülallo és kapcsolatot keres. Ha nem keres, nem akar, akkor nem szingli.

2023. aug. 13. 16:58
 6/53 anonim ***** válasza:
82%
Igen, csak Amerikában nincs "szingli" meg "egyedülálló" és az ehhez rendelt idióta definíciók, ott single van. Ami azt jelenti, nincs párkapcsolata.
2023. aug. 13. 17:04
 7/53 anonim ***** válasza:
8%
Itthon a szinglit pont arra mondják, aki tudatosan nem akar párkapcsolatot. Ez egy életforma.
2023. aug. 13. 17:06
 8/53 anonim ***** válasza:
5%
Én nem voltam ott, mikor ez el lett döntve, szerintem simán bejött a single magyarosítva a Bridget Jones/Sex and the City korában - amiben igencsak kerestek kapcsolatot. Lehet a feminán volt egy cikk, ami ezt eldöntötte.
2023. aug. 13. 17:08
 9/53 anonim ***** válasza:
29%
#8: nem, a "szingli" szót a 90-es évek második felében (97-98 körül) még a NYOMTATOTT Nők Lapja újságírónői agyalták ki, pont a Bridget Jones nyomán, és mivel annak akkor óriási (manapság elképzelhetetlen) olvasottsága volt, így került a köztudatba.
2023. aug. 13. 17:34
 10/53 anonim ***** válasza:
26%
#9 voltam, mármint a Nők Lapjának volt társadalmat durván befolyásoló mértékű olvasottsága akkoriban.
2023. aug. 13. 17:36
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!