Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tartják súlyosabbnak a nők egy elkeseredett, magányos, párkeresési problémákkal való férfitól érkező fogdosást, mint azt hogy egy nő csontját töri egy férfinak?
Vagy akár fellökésről is beszélnek ami során beverheti a fejét úgy is hogy életét veszti.
A civilizáltsággal és joggal ne gyertek mert az önvédelemnek a jog szerint is arányosnak kell lenni. Ha egy férfi 5 másodpercig simogatta a feneket és te válaszul kitörted a kezét akkor téged hurcolnak meg a 8 napon túl gyógyuló sérülés miatt a férfinak viszont esélye nincs börtönbe kerülnie egy fenéksimogatásért.
Ha jelentitek és töröltetitek a kérdést az nem fair mert amit mondok az jogilag megállja a helyét. Egyszerűen így vannak a szabályok.
Normális válaszokat és párbeszédet szeretnék.
Amerikában akár le is lelőheted, ha valaki betör a magánterületedre. Miért? Mert megsérti a jogaidat. Nos ugyanennyire nem találom túlzásnak, amikor egy szexuális bántalmazót megagyalnak.
Senkinek semmi joga nincs hozzáérni a testemhez, ha én nem adtam engedélyt rá, és ilyen módon abszolút jogos a túlzó reakció. Szerintem te is hasonlóan felháborodnál, ha egy szegény, szerencsétlen, magányos meleg a fenekedet tapogatná. Undormány.
12
Mégis melyik válaszoló? Kérlek idézd, mert nem találom.
Ezt most úgy írod, mintha az olyan kis ártatlan semmiség lenne, hogy megfogdosol egy nőt.
Engem 12 évesen ért ilyen zaklatás, suliból mentem haza a zsúfolt villamoson. Hirtelen azt se tudtam, hogy mihez kezdjek, még én éreztem szégyent és megalázottságot. Csak lehajtott fejjel próbáltam onnan elmenni, hogy egy idősebb nő közém és a férfi közé kerüljön. A következő megállónál leszálltam és gyalog mentem haza, sírva. Hónapokig félve szálltam fel a tömegközlekedési eszközökre (I love Bp), inkább sétáltam egy fél órát. Mindig azt néztem, hogy ki akar megtámadni, ki áll a közelben. A pasiktól hosszú évekig féltem és undorodtam egyszerre. Egyszer egy srác le akart szólítani a buszon, és pánikba estem, szegényre a frászt hoztam. Mindketten le is menekültünk a buszról a következő megállónál, az is olyan ciki volt.
Mikor először lett barátom, nagyon sokáig nem jutottunk el a testiségig. Aztán egyszer megfogta a fenekem, és kiborultam, elkezdtem sírni, és elmondtam, hogy arra az esetre emlékeztet. Szerencsére egy megértő, rendes srác, és segített túllépni ezen.
Mondjuk a mai napig nem tudnék agresszív és határozott lenni, ha egy férfi akaratom ellenére fogdos. Viszont sírni és kiabálni kezdek. Volt rá példa, sajnos. Arra is, hogy ez után többen odajöttek.
"Tehát az a cselekmény, ami a támadás elhárításához szükséges, az nem büntethető. Ugyanakkor vannak olyan helyzetek, amikor nem tudjuk felmérni, hogy mi ellen irányul a támadás, és ilyen esetekben a jogalkotó vélelmezi, hogy a támadók az életünkre törtek. Éppen ezért akár a támadó életének kioltását is lehetővé teszi a jogos védelmi helyzet. A Btk. ugyanis vélelmezi, hogy a támadás az élet ellen irányult, mégpedig az alábbi esetekben:
Ha személy elleni támadás éjjel, vagy fegyveresen, vagy csoportosan, vagy felfegyverkezve történik, akkor a megtámadottnak nem kell mérlegelnie, hogy a támadókkal szemben milyen arányban védekezhet. És fontos, hogy vagy – vagy, tehát egyetlen körülmény megvalósulása is elég hozzá. Szintén ez a helyzet, ha lakásba éjjel, vagy fegyveresen, vagy felfegyverkezve, vagy csoportosan hatolnak be. Vagy akkor, ha a kertbe fegyveresen hatol be valaki.
Összefoglalva, ha éjjel betörnek hozzánk, akkor nem kell mérlegelnünk, kiolthatjuk a támadó életét. Sőt, az sem büntethető, aki esetleg ijedtségből, vagy menthető felindulásból rosszul ítéli meg a helyzetet és túllépi a jogos védelem kereteit."
Magyarul: ha megfogdosod, tehát szexuális erőszak történik, és a nő úgy lök fel, hogy szétcsapod a hülye fejed és meghalsz, akkor is jogos önvédelem, és a nő nem büntethető.
A szexuális erőszak akkor valósul meg, ha valakit erőszakkal vagy az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel szexuális cselekményre vagy annak eltűrésére kényszerítenek, vagy védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen ember állapotát szexuális cselekményre használják fel.
Gyengébbek kedvéért: a másik ember akarata ellenére fogdosása IS.
"szexuális erőszak súlyos (nagy tárgyi súlyú) bűncselekménynek számít. Az alapeset büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Bizonyos minősített esetek (kombinációjának) fennállása esetén a büntetési tétel felső határa húsz év szabadságvesztés."
A bizonyos minősített eset lehet például, ha nem kérdezed meg előtte, hogy elmúlt-e 18, esetleg ittas, szellemi fogyatékos, vagy egyéb okból nem cselekvőképes.
Van még kérdés?
Szerintem a jog elég egyértelmű, hogy melyik a súlyosabb eset.
Szerintem ha cirógatásért szétcsapatod valakinek a fejét vagy eltöröd a csontját akkor meg fognak hurcolni mert nem tartozik az arányos önvédelem kategóriájába. Nincs benne olyan körülmény ami alapján mentesülnétek a mérlegelés alól. De ez csak a jogi része és ezt csak azért is hoztam fel hogy ne akarjátok ész nélkül töröltetni a kérdésem ugyanis valós jogi dilemmát vet fel és senkit se buzdítok bűncselekményre.
Még egy kérdés: Erkölcsileg miért fér bele szétloccsantani ezért valakinek a fejét?
Pláne hogy ha hozzávesszük hogy a legtöbb nőt kézről kézre adnak a Chadek, a legtöbb már spermát nyelt,arcára élveztek,anált enged, buli után részegen megdugják,kihasználják stb. Szóval nem szemérmesek egyáltalán. És sokszor tudják is hogy csak ki lesznek használva és mégis belemennek a szexbe. A nem jóképű férfiakat pedig megalázzák,elutasítják, ignorálják, bántalmazzák, magányba süllyesztik egy életre és mindezt azzal indokolják hogy ők sajnos csak a férfiak egy elenyésző %ához képesek vonzódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!