Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Akik azt javasolják, hogy add...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik azt javasolják, hogy add lejjebb az igényeidet ők is lejjebb adták, ha igen boldogok a párjuk mellett? Egyáltalán jó ez a világszemlélet, nincs alternatívája?

Figyelt kérdés

Nekem van olyan érzésem, hogy esetek többségében akik azt tanácsolják, hogy vedd lejjebb az igényeidet, nem voltak társkeresési problémáik, könnyen találtak partnert, szerencsés génekkel születtek. Nagyon minimálisan lehet csak lejjebb adni az igényeket.

Saját példámat hoznám fel. Bejöttem egy nőnek, kívánt engem mondom magamban gyakorlásnak jó lesz. Ölelkeztünk, csókolóztunk, pettingeltünk nem szexeltünk, mert épp megjött neki. Ő nagyon élvezte velem én nem annyira, nem igazán állt fel, de úgy voltam vele, hogy legalább gyakorlok és lesz egy barátság extrákkal kapcsolatom. Majd eljött az a nap, hogy szexelünk, ott álszom nála és egyáltalán nem kívántam, hozzám bújt semmi merevedésem nem volt és totál rossz kedvem volt. Nem lett ebből semmi, hazamentem. A haveri kapcsolatunk is teljesen megszakadt.

Feltenném azt a kérdést, hogyha egy barátság extrákkal kapcsolat nem működött, akkor hogy lehet egy rendes párkapcsolatnál lejjebb adni? Hogy tudnék beleszeretni? Egy olyan kapcsolat maga lenne a pokol. Nem hiába mondják azt, hogy jobb egyedül, mint egy rossz párkapcsolatban és szerencsére egyáltalán nem vagyok társfüggő, elvagyok egyedül és próbálok így is boldogan élni. Folyamatosan fejlesztem magam, heti többször edzek, személyiségileg is sokat fejlődtem, humorosabbnak látom magam ezt a barátaim is megerősítették, férfiasabb a kiállásom, mint régebben és nem görcsölök rá annyira a nőkre, mint régebben.

Filozófiai kérdésem is lenne a végére jó ez a világszemlélet amit osztanak, hogyha nem sikerül valami akkor add lejjebb, fogadd el, hogy nem lehet egy jó kapcsolatod? Annyi rosszul működő kapcsolat van, annyi válás, hogyha van gyerek akkor olyankor ő az áldozat és átveheti azt a mintát aminek soha véget nem érő loop válhat belőle, hogy nem érdemes lejjebb adni. Egyedül is lehet boldogan élni, igaz sokkal jobb egy jó kapcsolatban élni, de sokkal rosszabb egy olyan személlyel együtt lenni akit nem kívánsz és nem működik a kémia. Tényleg lejjebb kell adni, nem jobb küzdeni azért, hogy egy szebb életed lehessen?

2023. ápr. 22. 06:56
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
79%
Hat igen, elég gusztustalan incel belsőd van. Szerintem gyúrni is azert jársz, hátha majd vm fitness szépségkirálynőnek kellesz.
2023. ápr. 22. 09:15
 22/36 anonim válasza:
69%

"Nem kell annyira válogatni" és akkor nem maradsz egyedül. Hallottam én is nagymamámtól, de nem nekem, hanem a nagynénémnek mondta.

Érdekes később a nagynéném férje (miután férjhez ment) mondta nekem, hogy ne olyan nőt válassz akit mindenki meg akar dugni, mert azt előbb utóbb valaki úgy is meg fogja.

Nézhetjük a témát ebből a szemszögből is. De a másik oldal meg az, hogy az elvárásokból adhatunk lejjebb. A baj ott van, hogy a mese könyvekből és a filmekből úgy láttuk gyerek korunkban, hogy mindennek happy end a vége, és ez az elvárásunk nekünk is az élettől. De így csalódni fogunk.

Az élet leginkább harc. És az is igaz, hogy a jót nem elég vágyni, hanem tenni is kell érte. De szerintem a hamis elvárásokból adódik a gond, hogy majd a párom mindig boldoggá fog tenni, és soha semmi nem állhat közénk...stb.

Én 38 évesen úgy állok a nőkhöz, hogy eleve azt feltételezem, hogy a jobb csajok ,a feleségnek valók, már 10-20 éve valaki oldalán vannak és szültek nekik gyereket, és eleve abból tudok választani ami a maradék. Kisiklott életűekből. 50 felett meg a 2x elvált nők jönnek, ha addig sem állapodik meg az ember.

Felesleges várni a mindenben tökéletesre ebből a megközelítésből nézve. A másik nagy bölcsesség, meg, hogy a feleséged egy kert. Rajtad is múlik, hogy milyen lesz, hogy mennyire gondozod. Vetsz e a kerítésen kívűl, vagy egyáltalán ellátod e kerítéssel és mennyi idő után kapálod ki a gazt, ami akadályozza a gyümölcsözést...stb.

És végül még egy bölcsesség amit hallottam még másoktól: "annyira nagy gond, hogy van az életedben egy pina?" Így is fel lehet fogni, ha nem látja mindenben tökéletesnek a párját az ember.

2023. ápr. 22. 09:20
 23/36 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, de kiindulva abból, hogy majdnem mindenkinek tetszenek a modellek, vagy tényleg a gyönyörű, jóképű emberek és mégis átlagos, vagy más szerint ronda emberekkel vannak lehet benne valami, hogy "lejjebb" adja az ember az igényeit.

Tudod, hogy nem lesz esélyed Britney Spearsnél, Gisele Büdchennél soha, de azért még tetszik. Tudod azt is, hogy hiába lenne nem vezetne semerre, mert az életvitel nagyon nehezen összeegyeztető.

Mennyi olyan pár mászkál, hogy nem érted miért vannak együtt. Az emberek többsége elfelejti, hogy nem minden a külső és azt is, hogy mindenkinek más az ízlése.

Olyannal légy együtt, aki megmozgat benned valamit, akivel boldog vagy. Szerintem ez a lényeg. Nem kell hajszolni az elérhetetlent. Persze lehetséges, hogy olyan jön életedbe, aki a te zsánered is, de nem biztos, hogy működni fog, az is lehet, hogy együtt öregszetek meg.

De most ha pl. van két nő az életedben, az egyik totál az álomnő, akiért odavagy, de nem illetek össze és van a kevésbé vonzó nő, aki pont hozzád passzol, akkor miért is választanád az ideált?

2023. ápr. 22. 09:36
 24/36 anonim ***** válasza:
91%
23-as, a kérdező megnyilvánulásai alapján mindezt kinézed belőle, hogy valaki megfogja őt belső alapján? Olvastad a leírást a kérdés alatt? Nem véletlenül írtam, hogy lehet meggazdulni, mert bizonyos mértékű vagyon felett nem fogják nézni a személyiséget. Meg ha valakinek csak a kinézet számít úgy, hogy ő maga pasiban nem egy Lazar Angelov, akkor ott már maradnak az anyagiak, bármennyit feccel a kinézetébe ilyen jellemmel.
2023. ápr. 22. 14:29
 25/36 anonim ***** válasza:
81%

24#:

Dehogynem, de ez akkor is így működik. Van úgy, hogy csak barát, akit bírsz, jó vele és belészeretsz idővel, van úgy, hogy az eseted, vele vagy egy ideig, de nem szeretsz belé, nem illik hozzád és inkább szakitas lesz a végeredmény.

Amit ő ír az is előfordul, nemcsak vele, hanem nőkkel is.

Itt volt tegnap a kérdés, hogy a lány összejött a majommal, aki ronda volt mint a bűn, merthogy a lelkitársa volt, aki végül öngyilkossággal fenyegetőzött, fizikailag és lelkileg bántalmazta.

Úgyhogy igen, vannak olyan emberek, akik kétségbeesettek, vagy komplexusosak, hogy lejjebb adják. Aztán szívnak.

Na de, ha olyan emberrel van együtt, aki iránt érez is valamit és az által, vagy mellette tetszik is neki, viszont nem a típusa, attól még vele lehet, boldog lehet mellette. Mondhatni inkább feljebb haladt és nem lejjebb, fejlődött annyira, hogy a belső dominál inkább. Ez mióta gond?

2023. ápr. 22. 14:38
 26/36 anonim ***** válasza:
79%

Mindig azok dobálóznak ezzel az add lentebb dumával, akiknek nem kellett lentebb adniuk.

Ezt pedig nem úgy értik, hogy a topomodell helyett egy átlagosan csinos csajt válassz, hanem hogy érd csak be az elhízott ronda nőkkel.

Jó az neked, mit válogatsz, meg amúgy is összeillenétek.

Úgy tesznek mintha nem tudnák, hogy ha egy alapvető vonzalom nincs meg, az nem megy csak úgy az embernek.

Ja és nem vagyok kövér, mielőtt valaki ezzel jönne.

2023. ápr. 22. 14:40
 27/36 anonim ***** válasza:
71%
Úgy birom már, a nők és lanyok ele mindig oda teszik hofy szep, csinos, pl. De szep lany lett beloled, milyen csinos a feleseged, akarok egy vonzo not. Meg tarskeresore is kiirjak hogy dekorativ not keresnek. De az sose lattam hogy hogy nok igy udvozoltek volna ferfitarsaikat, hogy szia, de jo gazdag pasi lettel, vagy kiirnak nyiltan hogy keresek egy kedves, gazdag pasit akinek a belso szamit.
2023. ápr. 22. 14:49
 28/36 anonim ***** válasza:
65%

Jaj, ne már. Kiírják, hogy ez alatt a fizu mellett, vagy ha nem vagy diplomás végképp ne próbáljon írni. Pedig nem is ismerik a férfit. És hogyha nem is jól néz ki, de gazdag lefekszik vele, mert aranyásó.

Azért ne már csak a férfiakat bántsuk már.

Vannak a normálisak és vannak, az olyanok, akiknek a pénz, a külső és a szex dominál, ez így 50.50.😂

Teljesen jól van, hogyha egyszer nagyon sok férfi csak a testiségre utazik egy nagyon csinos nővel, a nő meg kihasználja anyagilag. 😂

2023. ápr. 22. 14:54
 29/36 A kérdező kommentje:
#20 Lehet önérzeteskedni, hogy gusztustalan vagyok, mert kihasználtam, egyébként akkor ő se kereset kapcsolatot és más pasik iránt is szexet keresett csak. De az rendben van, hogy valaki csakúgy letilt minden ok nélkül vagy érezteti azt, hogy én kevés vagyok hozzá ez nem gusztustalan? Csak mi férfiak lehetünk gusztustalanok, de ti nők nektek jogotok van hitegetni, letiltani, lealázni a másikat?
2023. ápr. 22. 21:13
 30/36 A kérdező kommentje:
Egyébként három opciót vázoltam fel. Vagy lejjebb adom és szenvedni fogok valaki mellett vagy egyedül maradok ami jobb opció, mint az előző vagy a visszautasítás után is bátran próbálkozom, mert mit veszíthetek. Elég sok olyan sztorit hallok nőktől, hogy kezdetben nem jött be neki egy férfi, de utána kitartóan próbálkozott és összejöttek. Ezen az oldalon is olvastam egy nőtől, hogy legalább ötször visszautasított valakit és már férj és feleség lettek. Ha mai napig az az elfogadott nézett, hogy mi vagyunk a kezdeményező fél és mi udvarlunk akkor így fogok tenni. Régebben hittem annak a feminista dumának, hogy nem az nemet jelent én már nem vallom ezt, mert a sikertörténetek után miért is kéne visszavonulót fújnom, hogyha elsőre nem jövök be neki. Ezt látom egyetlen megoldásnak, hogy kitartó leszek és udvarlok a kiszemeltemnek.
2023. ápr. 22. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!