Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet a világképemet...

Hogyan lehet a világképemet kialakítani, javítani, fejleszteni? Egyenlőre csak tudat alatt csak azt tudom a világról, hogy válság van, hogy lehet egy jó világszemléletet kialakítani középkorban, hogy egy jó egy jó szilárd alapot lehessen kialakítani?

Figyelt kérdés
2022. jan. 11. 15:42
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Biblia. Krisztusra mindig alapozhatsz. Sok sikert!
2022. jan. 11. 15:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, melyi krészt olvassam, Ó vagy Újszövetség inkább?
2022. jan. 11. 15:44
 3/10 anonim ***** válasza:
2022. jan. 11. 15:48
 4/10 anonim ***** válasza:
43%

Kezd inkább az ószövetséggel, haladj sorban. Az evangéliumok után jönnek Pál levelei, abban mindent elmagyaráz. Ha az újszövetséggel kezded, nem fogod érteni, mit ír Pál.

Nagyon fontos, hogy szem előtt tartsd! A Biblia, főleg az újszövetség tényleg olyan egyszerű. A kezdő hívő mindig jól érti a Bibliát, aztán jönnek a nagyokosok és összezavarják!

És az sem zavarjon meg, hogy a Teremtés könyve látszólag ellentmond a mai tudományos álláspontoknak. Az evolúció már megbukott, sok tudós ID-s, a kreacionisták pedig keresztények, pontosan bebizonyították, hogy a Teremtés könyve igaz. Létezik a baraminológia is.

Krisztus legyen az életed és Pál levelei a kulcs, elsősorban a Római levél, majd a Galata és a Korintus!

Sok sikert! Engedd, hogy a Biblia és a józan ész, a logika vezessen!

2022. jan. 11. 15:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Még annyit(4-es vagyok), hogy nekem sem kell hinned, mindent le tudsz ellenőrizni! Mindennek járj utána, ne a vágyaid, hanem a nyers igazságkeresés vezéreljen
2022. jan. 11. 15:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Az asztrológiai világképet kell megtanulnod: https://www.youtube.com/watch?v=uw1kkYHLcJY A bácsi elmondja neked!
2022. jan. 11. 16:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem hiszek az asztrológiában, ezotériában egyéb spirituális szemléletben, csakis józan, korrekt, épeszű világképet szeretnék!
2022. jan. 11. 16:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez keresztény asztrológia, amit Pap Gábor megmutat neked.
2022. jan. 11. 16:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki máshogy érti a Bibliát, ezért szép. Az, hogy egy pap elmondja, mit kell gondoljak arról a részről kicsit furcsa nekem, amikor én totál mást érzek. Sokszor nevetek is a Biblia értelmezéseken. Ettől egyedi ez a könyv, mert mindenki mást érez, mindenkinek mást mond. Azért az Isten igéje, nem vagyunk egyformák.
2022. jan. 11. 17:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Olvassál ember! És attól fog tágulni a világképed, ha elgondolkodsz rajta amiket olvasol. Újszövetség megismerése nyilván alap. De mást is olvashatsz.
2022. jan. 11. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!