Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Kutyások, nektek nehéz párt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kutyások, nektek nehéz párt találni?

Figyelt kérdés

1 éve van kutyám. Sose gondoltam volna, hogy emiatt nehéz lenne párt találni, mert sok férfi szereti a kutyákat, de valahogy azóta folyton olyanokba botlok, akik vagy nem szeretik (legalábbis a benti) kutyákat, pedig direkt nem szőrhullató fajtát választottam, semmi nyoma nincs annak, hogy kutya van a lakásban, vagy mondjuk allergiás rá. Pedig az enyém hipoallergén, de ez a konkrét pasi nem is a szőrre allergiás, hanem valami másra, és pl. lovak közelében sem lehet emiatt, szóval nem kamu.

Nem értem, miért ilyen nehéz kutyával párt találni, vagy csak én vagyok peches? Ha volt is olyan, aki szereti őket és nem allergiás rájuk, azzal meg más miatt nem működött a kapcsolat. De 5-ből 3 ismerkedés már kapásból emiatt fuccsol be és szerintem ez nem normális dolog. Szinte az összes párnak van kutyája, akiket ismerek, akkor nekem miért olyan nehéz? Nektek mik a tapasztalataitok?

2023. márc. 5. 09:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
13%

Erre mondják ugye, hogy a bolondok is elfogynak idővel, így maradtál az ebeddel;)

Sokan kidobott pénznek tartják a kedvtelési cikkedet.Drágább az orvosa, mint az embernek.Naponta lecipelgetni többször, állandóan költeni rá.

Nyalja a farát, majd jön puszilkodni...

El kell dönteni, hogy kedvtelési cikk vagy normális párkapcsolat, mert a kettő együtt nem megy, akinél meg látszóan igen, olyan megalkuvás van, hogy szégyen...

2023. márc. 5. 10:24
 12/28 anonim ***** válasza:
23%

11.

Kicsit bunkó humor, de egy művészt már megihletett a téma, igaz nem a "farát" nyalja a kutya: [link]

2023. márc. 5. 10:30
 13/28 A kérdező kommentje:

#11 a “normális párkapcsolat” ott kezdődik, hogy nem kell miatta megválnod az állatodból. Ha valaki ilyenre kér, az már egy toxikus kapcsolat kezdete, ahogy az előző kommentemben is írtam.

#10 és neked gondot okoz ismerkedéskor, hogy van állatod? Hol szoktál ismerkedni?

2023. márc. 5. 10:32
 14/28 anonim ***** válasza:
86%
Én falun nőttem fel, nálunk a kutya macska kint élt mindig is. A mai napig van kutyám, de a házba nem engedem be ezért lehet megköveznek de így gondolom. Volt párom akinek volt kutyája a lakásban, valami fehér kis szörmók aranyos volt meg minden de éreztem a szagát a lakásban hippoalergén ide vagy oda. Ez az én nezopontom. Nem ismerdeked olyanokkal akiknek bent van a kutya, macska. A te nezopontod más, mert te ebben élsz ez az életed. Szerintem ha part akarsz találni akkor kutyás közösségben keress, mert ott vannak ilyen beállítottságú emberek. Remélem segitett.
2023. márc. 5. 10:43
 15/28 anonim ***** válasza:
19%

"a háziállat és a gyerek nem tartozik kompromisszum kérdéskörbe. Legalábbis nálam nem. Vagy azzal együtt szeressen valaki, vagy keressen mást. A gyerekedet sem dobnád el, csak mert valakinek nem tetszik a létezése."

Két nagy hiba van az érvelésedben.

Egyrészt a háziállatot és a gyereket együtt emlegetni óriási illetlenség.

A háziállat egy ösztöneitől vezérelt élőlény, ami jobb esetben is olyan 12 évig él. Genetikailag semmi köze hozzá az emberek, és tudata sincs, nem képes elgondolkodni az élet értelméről és a szeretetről sem. A kutya falkában érzi magát, nem családban.

A gyerekek ezzel szemben a szülő génjeit hordozza, képes megérteni a világot, uralkodni az ösztönei felett, és fontos neki (normál esetben) a család.

Egyébként kifejezetten szomorú jelenségnek tartom, hogy egyeseknél a kutya és a gyerek egy szinten van. Rosszabb esetben a kutya tölti be a gyerek szerepét

Másrészt ott hibázol, hogy logikusan közelítesz meg egy érzelmi kérdést. A szerelem nem logikus, hanem épp ellenkezőleg: logikátlan, érzelmeken alapuló jelenség, ami miatt családi, baráti kapcsolatok szakadathatnak meg. Sokkal durvább, ha az ember nem beszél pl. a szüleivel 5 éve, (mert azok nem fogadják el a párját), mint az, hogy egy kutyáról kell mondani. Mert az ember többet ér, mint az állat.

Az európai keresztény kultúra ezt helyesen ismerte fel

2023. márc. 5. 10:44
 16/28 A kérdező kommentje:

#14 persze, én megértem és nem is akartam soha ráerőltetni ezt olyanra, akinek nem oké. Akkor nem egymást keressük és kész. Lehet tényleg megpróbálom ezt a célzottan kutyás közösségben ismerkedést, ha már spontán módon nehezebben megy :D

#15 Kutyát, macskát ugyanúgy érzelmi alapon tartanak az emberek. Nem azért, hogy együtt filozofáljanak létkérdésekről, és a gyereket sem helyettesíti, de ha mondjuk egy elvált, gyerekes ember keres párt, az sem fog megválni a gyerektől csak azért, mert az új pasija arra kéri. Hanem akkor keres olyat, aki a gyerekkel együtt szereti. Így már érted, vagy nehezen megy a felfogás része?

2023. márc. 5. 10:54
 17/28 anonim ***** válasza:
44%
Én azt tapasztaltam eddig (előző párkapcsolataimban + az ismerősi körben), hogy aki az állatokat képtelen szeretni, az igazából az embereket is. Kivétel nélkül mindegyikük önző, önmagát mindenkinél többre tartó, másokban csak a hibát kereső férfi/nő volt.
2023. márc. 5. 11:04
 18/28 A kérdező kommentje:
#17 na igen, ezt igazából az itt válaszoló állatellenesek kommentjeiből is le lehet szűrni xd Olyanok, akik elvárják, hogy a másik mindenben igazodjon hozzájuk, de nekik ne kelljen semmiben, meg mindenkire rá akarják erőszakolni a nézeteiket.
2023. márc. 5. 11:11
 19/28 anonim ***** válasza:
15%

Szalmabáb érvelés.

Pont azt fejtegettem, egy korábbi kommentemben, hogy egy párkapcsolat lemondásokkal jár.

És ha más lemondd az állatról (mert fontos vagyok neki), akkor nekem is fel kell adnom olyan dolgokat, amik az én értékdendemnek meg húsbavágóak.

A többit te tetted hozzá, egy szó sem hangzott el ebben a topikban az önzőségről.

2023. márc. 5. 11:35
 20/28 anonim ***** válasza:
82%

#19:

Egy jó kapcsolatban el sem kell addig jutni, hogy le kelljen mondani a kutyáról.

ALAPBÓL olyan párt kell keresni aki szereti a kutyámat és engem is.

Hallottál már a felelős állattartásról?

Egy kutya jó esetben 10-16 évig él. Normális, felelős állattartó nem adja menhelyre vagy nem dobja ki az utcára a kutyáját mert "egy kapcsolat lemondásokkal jár"! A kutyatartó hosszú éveken keresztül felelős lesz az állatért.

Nem kell semmiről lemondani hanem eleve olyan párt kell keresni akivel passzolnak ilyen téren. Aki kutyás az legyen kutyással, aki meg nem szereti az állatokat, az meg válasszon olyan párt aki szintén így van vele.

Tévedés hogy le kellene mondania a kutyájáról!

Ez nem olyan párkapcsolati kérdés mint a "lehajtom a wc deszkát vagy sem" című dilemma. Azért itt egy élőlényről van szó!

2023. márc. 5. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!