Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A "Bölcsész" lányok miért, olyan beképzeltek?
Azért hordják fenn az orrukat(köztük én is), mert rengeteg ember van, aki lenéz egy egész kart úgy, hogy fogalma sincs, mit tanul ott az ember.
Mérnök párom van, együtt élünk, egyszer nem szólt le amiatt, hogy a BTK-n szereztem diplomát, sőt, kifejezetten büszke rá.
(Nyugi srácok, a tolmácsolásból nem halok éhen ;) )
Ne általánosíts, én elég sok rendes bölcsésszel találkoztam.
Az egyikőjük pl marha sokat a tippjeivel segített hogy legyen nyelvvizsgám (műszaki beállítottságú vagyok, szóval a humán dolgok nem igazán mennek). A volt barátnőm is bölcsész volt, keresett kemény 250et de kb a luxus volt az elvárás.
Ezzel csak azt akarom mondani h mindenhol vannak gyökerek meg rendesek is. Az általánosítás meg olyan primitív dolog. :D
A másik ilyen kategória a turizmusos közgazdászok. Imádom mikor a turizmust végzett hallgatok közgazdásznak hívják magukat és emellé még a nagyképűség is párosul. 😂😂
Amúgy sok bölcsész szak felesleges, elveszi a pénzt az olyan dolgoktól amiknek haszna is lenne. Viszont van rengeteg hasznos szak is. Nyomorékok meg mindenhol vannak, szóval az ilyen picsakat csak meg kell dugni és ennyi.
18 - Nem alaptalanul bélyegeznék így titeket sokan.
A valamire való bölcsész szakokat maximálisan értékelem (nyelv, pszichológia, tanári etc.), de az ilyen felelsleges sz*rokat mint pl a környezetkultúra és társait már csak megvetem.
Nagyjából egy technikusi vagy FOSZK képzés nehezebb ezektől és többet is érsz vele az életben. Cserébe ezekre a mekis diplomákra sokan építenek igényeket és egy szinten emlegetik az értelmes szakokkal.
Ezek csak arra jók hogy elmondhasd hogy diplomád van és ennyi, értelmük nincs.
De, alaptalanul általánosítanak és fikáznak komplett tudományágakat. 😊
Nekem pl infókönyvtáros szakom van, ezt kifejezetten szidják hogy fölösleges marhaság és lehet a mekibe menni vele. A valóságban munkaerőhiány van a szakmában, lehet találni tök jó munkahelyeket tök jó fizuval. :D
Emellett amúgy a párom fizikai szakmunkás, együtt röhögünk a 0 IQ-s “bölcsész meki hihihi, melós buta hahaha” jellegű embereken akik lenéznek másokat a terület miatt amiben dolgoznak. :D
Kinek mit jelent a tök jó munkahely, tök jó fizuval kifejezés. Én pont ismerek infókönyvtárost aki annyit keres kb mint én az első évemben amikor elkezdtem dolgozni.
Ok nélkül én se nézek le senkit se, csak azokat akik ilyen papírra építenek igényeket. Azért én a mérnökimmel háromszor körbe röhögöm az olyan csajokat akik az ilyen diplomakra verik a nyálukat. Ha nincs nyalveres akkor total nem érdekel a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!