Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnétek olyannal, aki a korábbi elnevezésükön nevez dolgokat?
Akár megszokásból, akár szándékosan, lázadásból.
Pl. Leninváros, Moszkva tér, megye, tanács, városi bíróság, előzetes letartóztatás stb.
Moszkvát még mindig mai napig úgy hívom :D
Kálmán valahogy nem áll a számra
2011-ben nevezték vissza Széll Kálmán térre. Úgyhogy fiatalok is bőven megszokhatták a Moszkva teret.
A jogaszvilag.hu 2023-as cikkében is szerepel az előzetes letartóztatás szó.
Légy szíves kérdező világosíts fel minket, hogy mikor szűnt meg és mi az új neve.
A jogintézmény neve: LETARTÓZTATÁS. Az előzetes jelző használata nélkül.
Mikor szűnt meg? Az Új Be. hatályba lépésével.
De ne adjatok a mezei gyakori user szavára...a Be. mindenki számára ingyenyesen elérhető online. Pro tipp: érdemes egyből a 296. paragrafusra ugrani.
25# Engem meg az zavar, hogy az új nevét használod a pl. Széll Kálmán térnek, és nem ismered a régit hogy Moszkva tér.
Na ez a gáz!
Fogadok hogy se kutyád se macskád se kölked se verebed nincs az ilyen kukactónikra soha senki nem kiváncsi. 😆
Akinek nem áll a szájára a Széll Kálmán tér annak ellenére sem, hogy 10+ éve mindenhol így szerepel, az valószínűleg más témákban is le van kissé maradva, nekem a boomer mentalitás nem jön be.
Szinte biztos vagyok benne, hogy aki 10 éve Moszkvázik és társai, az az a fajta ember, aki itt is beleköt kérdésekbe, hogy mi az, hogy "red flag", jajjj kint van a fiatalok bokája télen, még mindig youtobe-to-mp3 konverterekkel szerzi be a zenéjét, "hogy néz ez ki, én ha elszakad a nadrágom, újat veszek hahaha", stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!