Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnétek olyannal, aki a korábbi elnevezésükön nevez dolgokat?
Akár megszokásból, akár szándékosan, lázadásból.
Pl. Leninváros, Moszkva tér, megye, tanács, városi bíróság, előzetes letartóztatás stb.
Önmagában nem szempont. Viszont ha én a helyes, aktuális formát használom és így kötekedne, elgondolkodnék, szükségem van-e erre a negativitásra. Pl. most a vármegye szó használata kapcsán látom, hogy politikától mentes Facebook-csoportokban késhegyre menő viták zajlanak a témában és rátámadnak arra, aki vármegyézik. Hogy mi járhat ezeknek a fejében...Komolyan irigylem ezeket az embereket. Bár a vármegyesítés lenne pártunk és kormányunk legnagyobb f@$zsága...
Korábban ugyanez volt a Moszkva tér kapcsán sokáig, szerencsére ezek elkoptak.
Az exemplifikatív listádból egyébként a városi bíróság meg az előzetes pont olyanok, amiről az átlagembernek fogalma sincs, szóval az ilyen szakkifejezések nemismerete végképp nem érdekelne.
Persze. A Moszkva nekem mindig Moszkva lesz, nem lázadás, csak ez áll a számra. Arra jártam suliba, és évekig napi rendszerességgel ment a "7:30 Moszkva?", "elmegyünk a Moszkváig", "Moszkván talizunk". Aztán suli után ritkán jártam arra, így nem szoktam át a Széll Kálmán térre.
Ha Konstantinápolyt mond valaki Isztambul helyett, az már érdekesebb, de ha éltél akkor, szerintem nem gáz. Anyum mindig Felszab tért mondott. Én meg tiniként sok sportot néztem, és egy ideig át kellett konvertálnom mondjuk vízilabdában, hogy "szerbek? Jaaa, a jugoszlávok".
Garantáltan SOHA nem fogom használni a v..megye szót.
Előzetes letartóztatás most is van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!