Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért frusztrál és irritál,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért frusztrál és irritál, ha valakit érdekelni kezdek?

Figyelt kérdés

32 éves nőként nem sok tapasztalatom van párkapcs. téren.

Ennek ellenére volt már hosszabb - több éves - és rövidebb kapcs-om is, mégis akkor, és azóta is azt éreztem, hogy ahogy a másik elkezd közeledni, én egyre frusztráltabb leszek és egyre jobban behúzom a féket, még akkor is, ha korábban esetleg én kezdeményeztem.

Most is van egy nagyon friss kapcsolatom, és szinte kivetném magam az ablakon, mikor a srác rám ír messengeren.

(pedig egyébként ő még viszonylag lightosan csinálja és tényleg érdeklődik, mi van velem)

Mi lehet velem a baj és hogy tudnám ezt a helyzetet kezelni/orvosolni? Nekem sem jó ez, főleg, hogy ez a fruszráció akkor is előjön, ha a másikat tényleg kedvelem/vonzódom is hozzá.

2022. dec. 2. 17:38
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
10. Velem szokott olyan lenni amit te irsz.
2022. dec. 3. 12:05
 12/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket. Mindenkinek ment a zöld. Idegi túlterheltség tuti van, ez kétségtelen, de az aktuális "udvarlóimnál" mindig jobban ugrok mindenre. + szorongok attól, hogy nem tudom azt csinálni, amit akarok, mert "találkozni" / beszélgetni kell.

Kicsit úgy érzem, hogy széttrollkodják az életemet és elveszik az időmet.

Ez a gondolat ellen pl mit lehetne tenni?

2022. dec. 3. 21:07
 13/40 anonim ***** válasza:

"Idegi túlterheltség tuti van, ez kétségtelen, de az aktuális "udvarlóimnál" mindig jobban ugrok mindenre. + szorongok attól, hogy nem tudom azt csinálni, amit akarok, mert "találkozni" / beszélgetni kell."

Ez alatt mit értesz konkrétabban?

2022. dec. 5. 23:58
 14/40 anonim ***** válasza:
62%
ugyanez csak férfiként. Valóban oka lehet, hogy a párkapcsolatom sem volt másrészt az önbizalomhiány. Nem tartom magam elég jónak a másikhoz.
2022. dec. 10. 14:49
 15/40 anonim ***** válasza:
55%
14. Mi ugyan ez? A kerdzonek voltak kapcsolatai. Neked meg semmi nem volt. Azert fura lenne ugyan azt erezni! Xd
2022. dec. 10. 19:00
 16/40 anonim ***** válasza:
31%
Élj inkább egyedül, jobb lesz neked és az udvarlóidnak is. :))
2022. dec. 10. 19:41
 17/40 anonim ***** válasza:
23%
Kezdj el alkoholt fogyasztani, és már nem is lesznek ilyen gondok.
2022. dec. 11. 12:38
 18/40 anonim ***** válasza:
37%

Te vadász típus lehetsz, inkább te szeretsz irányítani, azt szereted, ha te keresheted a másikat. Keress olyan krapekot, akinek te udvarolhatsz. Aki szűkszavúbb, akire ha ráírsz is csak egy-két szóval válaszol.

Nekem is van olyan pasi, aki nagyon tetszik, de ilyen szótlan, csendes típus. Én meg lehet, hogy őt idegesítem. :D

Mondjuk az tényleg idegesíti, ha valakire egyfolytában ráírnak.

Nekem is volt ilyen fiúbarátom, aki folyton félbeszakított az üzeneteivel.

Legjobb az ilyenekkel megbeszélni, hogy egy konkrét időpontban írogassatok, dumáljatok csak pl. este 7 és 8 között, nem szétaprózva a nap folyamán.

Én annak a pasinak, aki tetszik, és szűkszavú, mostanában főleg csak munkaidőben írok, pont azért, hogy ne menjek az agyára, ne legyek idegesítő. Nem minden nap, és akkor, amikor nekem kajaszünetem van. Én amúgy is csak ebédszünetben használhatom a telót, ő bármikor, és olyan a munkája, hogy sokszor belefér, hogy telózgasson kicsit. Persze nem akarnám folyton zavarni munka közben akkor sem, ha én is ráérnék egész nap. Így ha írok neki, most már tudja, hogy 12.30 és 13 óra között várható, a délutánokat meg meghagyom neki, hogy tudjon "élni" is. Töltse a szabadidejét tartalmasan, amivel szeretné, ne mindig velem kelljen foglalkoznia. Néha azért írok neki délután is, de elég ritkán. A hétvégéket is meghagyom neki, akkor is csak ritkán írok neki olyankor.

2022. dec. 11. 14:53
 19/40 anonim ***** válasza:
76%
Sajna velem ugyanez a helyzet nőként, de rájöttem, hogy gyerekkori kötődési trauma áll a háttérben (apám alkoholista volt).
2022. dec. 20. 21:14
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Én is a kötődésre gondolok, én is hasonlóan működtem.

Aztán egy idő után meguntam, meg azt is, hogy mindig ugyanaz történik, ugyanazt csinálom: elmenekülök. pedig vágytam már egy társra. Ha tetszett valaki, epkedtem érte ezerrel, majd miután -isten tudja miért-, én is tetszettem nekik (ez mégis hogy lehet??!! Na ne!), akkor kerültem ezerrel, meg már nem tetszett..

Aztán erőt vettem magmon, és direkt másképp viselkedtem, mint ahogy eddig.

10+ éve a párom, akivel ez az erővétel megtörtént anno.

Az önismereten sok múlik, és az ember mindig képes változni, ha akar. HA egyedül nem megy, keress pszichológust, hogy jobban megértsd az okaidat.

2022. dec. 20. 21:29
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!