Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Honnan erednek ezek a hülyeségek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Honnan erednek ezek a hülyeségek?

Figyelt kérdés

Rengetegszer belefutottam már abba, hogy kommentben az terjed, hogy amennyiben szüleid támogatása révén jutottál lakáshoz, az olyan, mintha nem is lenne. Számtalanszor láttam már, hogy többen is amellett érvelnek, hogy egy lány számára semmilyen módon nem pozitívum az ilyen eset. Mintha nem számítana anyagi biztonságnak, nem tartozna hozzá az egzisztenciához, nem járna vele kényelem és egyéb biztonságérzet csak azért, mert nem az fizetett érte, akinek a tulajdona..

A másik kedvencem az, amikor valaki vagyonos. Ilyenkor rendszerint beleállnak, hogy csak a pénzével akar és tud csajozni. A hab a tortán, amikor jönnek a személyiségbeli dolgokkal, hogy egy szegény, nem sportoló, kevésbé szép valaki sokkal jobb választás minden nőnek, mert a gazdag arrogáns, a helyes beképzelt, a sportoló buta, és az a nő felszínes, akinek sikeres férfi kell. Honnan jön ez? Miért egyértelmű, hogy jobb a személyiséged csak azért, mert mondjuk kevesebb a pénzed?

Ez ilyen 'savanyú a szőlő' mentalitás, vagy tényleg ebben hisznek azok, akik kevésbé szerencsés helyzetben vannak?

2022. okt. 14. 17:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ez volt régen a népmesékben, hogy a szegény paraszt mekkora arc, a gazdag meg biztos szar ember. Ezt azért mondogatták, hogy mindenki maradjon szépen a helyén, ne akarjon feljebb kapaszkodni.

A saját lakás meg, nem is értem. Alapból nem érdekli a földhivatalt, ki vette kinek, ha a te neveden van, a te vagyonod. A másik meg... nem csak a kőgazdagoknak van saját lakása. Akinek a szülei egész életükben spóroltak, és tudtak lakást venni, az nem értem, miért lenne rossz. Lehet, olyan pénzügyi kultúrát tanult el, hogy a nagy dolgokért megéri gyűjteni, nem elszarni minden évben a legújabb cipőre meg telefonra.

2022. okt. 14. 17:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak akkor erdekes ha arra bernéd magad hogy van lakásod amibe nem tettél semmit
2022. okt. 14. 17:20
 3/12 anonim ***** válasza:

Igazából ezt csak irigy férfiak mondogatják, meg frusztráltak, akik saját erőből, nagy lemondások és áldozatok árán érték el ugyanazt, ami neked az öledbe hullott.

Én még olyat nem láttam, hogy egy lányt ha nem aranyásó vagy nem komoly kapcsolat (de akkor már úgyis mindegy) különösebben érdekelt volna a tulajdoni lap vagy ingatlant vizslatva nettó vagyont számolgatott volna, ha csak nem szakmai ártalom volt nála (ingatlanos, ügyvéd, de őt is az adott férfi érdekelte inkább).

Meg persze van egy rakás frusztrált nő is (ez az oldal egyébként is az ilyenek gyűjtőhelye mindkét nemből), aki jó esetben saját vagy közeli tapasztalat alapján hoz ilyen ítéletet, mert találkozott olyan emberrel, akinek alátették, emiatt tutyimutyi, férfiatlan lett vagy épp nagyképű, pökhendi nárcisztikus, miközben ő meg kidolgozta a belét vagy nyögte a diákhitelt a srácon meg azt látta (és frusztrálta), hogy ő jobb starthelyzetből indulva sétálva behozhatatlan előnnyel bír a 100% erőfeszítést beletevő párjához képest (figyelem: az emberek kb. 99%-a függetlenül attól, hogy TÉNYLEGESEN mennyit tesz bele az életébe, úgy gondolja, hogy ő nemhogy 100%-ot, de egyenesen túlteljesítette, emberfelettit nyújt, csak sajnos a csúnya gonosz világ nem értékeli őt eléggé és ez még az egzisztenciától is független, a milliárdos vállalkozó se lefelé néz, hanem Lölőre meg Zuckerbergre).

Itt megintcsak elmondható, mint sok más esetben, hogy komoly kapcsolatra az ilyen férfi vagy olyan nővel kompatibilis, aki képes neki alárendelődni azért, mert csóróbb, vagy olyannal, aki szintén hasonló háttérrel bír, azaz neki is a pénzesek a szülei, de ő sem a munka hőse és az erőfeszítés netovábbja. Akkor ketten együtt, vállvetve megbeszélhetik, hogy kinek a köcsögebbek és besajnálósabbak a szülei, akitől a régi nem is 8K-s csak 4K-s tévét kapták ajándékba, bezzeg volt pofája elvárni, hogy nyírják le a füvet a nyaralóban, vagy a másik szülei, aki úgy adja oda a nagyi örökségének a felét a testvérének, hogy a testvére meg sem érdemli, mert mindig ő volt a család mellett míg a másik utazgatott meg tékozolta az életét és semmire se vitte még médiaszakos diplomája sincs. Az ilyenek általában jól megértik egymást.

Az utolsó kérdésedre a válasz, hogy van, akinél tényleg savanyú a szőlő (pl. csajozásban, háborúban mindent szabad alapon én is élőben próbálom kidomborítani azt, hogy oké, hogy csóró vagyok DE, ellenben a gazdag meg oké, hogy gazdag, DE (és ott a kákán is a csomót keresem).

Viszont nagyon sok olyan ember van, aki tényleg hisz ebben, akár még öregkorában is, hogy ő azért szegény, mert túl jó ember, túl becsületes, túl korrekt meg hogy a sztereotípiák "nem zörög a haraszt" alapon mindig igazak, a kivétel pedig csak erősíti a szabályt. Sok ilyen egyszerű ember van.

Egyébként fordítva a gazdagok között is kb. ugyanennyi előítéletes, arrogáns meg a nárcizmusa miatt a másikat inkább degradáló, lenéző meg sznob ember van. Csak ők eleve kevesebben vannak, plusz szocializációjukból adódóan jobban palástolják, meg eleve nem is vegyülnek azokkal, akiket lenéznek. Kivéve, ha belőlük élnek, akkor meg ugyancsak evidens, hogy nyíltan nem fogják lenézni, megszólni őket.

2022. okt. 14. 17:29
 4/12 anonim ***** válasza:

#1: "Ezt azért mondogatták, hogy mindenki maradjon szépen a helyén, ne akarjon feljebb kapaszkodni."

Helyesebben azért mondogatták, mert a szűk elit pontosan tisztában volt vele, amivel most bárki, aki veszi a fáradságot az önfejlesztésre szintén tisztában lehet, hogy a piramis csúcsa felé egyre kevesebb a hely.

Illetve a matematikai alapfogalmakat is tudja értelmezni, hogy ha az átlag színvonala nő, akkor csak az kerül lejjebb, aki nem tart lépést az átlaggal, a piramis térbeli emelkedése vagy süllyedése, illetve a piramison BELÜLI belső fluktuáció két teljesen különböző dolog és még csak összefüggés sincs. Emelkedhet valaki válságok alatt is, meg süllyedhet vagy éppen belegebedhet, hogy szinten maradjon a legprosperálóbb "szar is arannyá válik" időszakban.

Azaz bár lehet vándorolni meg átjárhatóvá váltak a kasztok, de attól még a hovaszületési kasztok megmaradtak és társadalmilag, szociálisan ugyanúgy determinálnak és determinálni fognak is, anyagilag, tőkeerő tekintetében pedig pláne.

"Lehet, olyan pénzügyi kultúrát tanult el, hogy a nagy dolgokért megéri gyűjteni, nem elszarni minden évben a legújabb cipőre meg telefonra."

Itt a probléma az, hogy kb. a budapesti lakás a választóvonal, ahonnan már kezdődik a középosztály alja.

Pontosan az általad említett pénzügyi kultúra miatt, amivel hiába rendelkezik az a csóró, akinek ki van számolva, hogy hány kalóriát ehet egy nap, hogy hónap végéig kifussa minden és így ne kelljen hozzányúlni a félretett kis 10 ezréhez, ami évente 120, amiből ha nem kell váratlanra felhasználni, mint cipő, kabát, telefon, laptop, gyógyszer, stb. akkor 3 év múlva mondjuk be tud fizetni egy jogsira, tanfolyamra, stb. Ha addig kaució/költözés sem viszi el a pénzt.

Egy ilyen ember pénzügyi tudatosság mellett kifelé nagyon zsugori, unalmas, smucignak fog tűnni. Mert ugyanúgy nem azt fogja nézni a nő, hogy anyagilag rendben van, nincs adóssága, nem él a szintje fölött, amit megengedhet magának és törekszik arra, hogy a kiadásait alacsonyan tartsa, hanem azt, hogy vele semmit nem lehet csinálni, sehova nem lehet menni, mert minden pénzbe kerül, amihez a nő hozzászokott a férfi meg egy teljesen más világ, aki ingyenes eloglaltságokat preferál.

2022. okt. 14. 17:39
 5/12 anonim ***** válasza:

Juj, nekem is a halálom ez a mentalitás.

Persze vannak azok az apuci pici fiúkái és lánykái, akik az életben a seggüket fel nem emelték a biedermeier fotelből, de hogy minden jól szituált fiatalt rögtön ebbe a kategóriába sorolnak egyesek, az botrány. Mondom ezt közepesen csóró fiatalként.

Bizonyos emberek tényleg úgy tekintenek a szülői (családi) támogatásra, mintha az valami erkölcsi mélypont lenne, holott nagyjából ez az alap. És nem azokról a fiatalokról van szó, akik nem dolgoznak, nem tanulnak, de apu és anyu alájuk tolt egy vállalkozást, és most nagy arccal osztják az észt. Olyan fiatalokat (férfiakat és nőket egyaránt) ekéznek, akiknek annyi a bűnük, hogy a családjuk mondjuk támogatta őket az egyetem alatt, a szüleik összekuporgattak számára egy panelt (vagy felőlem egy villát a Gazdagréten), esetleg részei a családi vállalkozásnak.

Bennem mindig felmerül a kérdés, hogy azok az emberek, akik erkölcsi felhatalmazást éreznek arra nézve, hogy a náluk picit is jobban szituált társaikat lenézzék, azok mit szeretnének a gyerekeiknek? Ők talán nem segítenék őket úgy, ahogy csak tudnák, vagy mi?

2022. okt. 14. 17:57
 6/12 anonim ***** válasza:

Tipikus kérdés arra hogy fáj ez a fórum.

Ki vesz magàra ilyesmit könyörgöm?

Milyen nő nézi azt hogy honnan van hàzad? - ha szeret persze

2022. okt. 14. 18:05
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Havi nettó 2 milla felett keresek, de nincs barátnőm, mert kibírhatatlan a stílusom :)

Ami a saját lakást illeti, aki megdolgozott érte, az életképes, talpraesett, amolyan igazi túlélő, jöhet bármi megoldja, talpraáll.

Pl. Volt osztálytársam kapott lakást, és egy éttermet az apjától, szuperül ment, verte a mellét, hogy mekkora vállalkozó, aztán apuci hirtelen meghalt agyvérzésben... 4 hónap múlva bezárt az étterem, a csőd a lakást is elvitte, most albérletbe lakik.

De nemrég volt egy üzleti ügyem, és megkértem a konkurenciát (aki 67 éves milliárdos nagyvállalkozó), hogy álljon félre, szívességet szívességért alapon... mosolygott, hogy neki nem kell szívesség :) Már hogyne kéne? Ha a fiad a jövőben szembe kerül velem, én is félreállok, víszonzom a szívességet... vagy a földbe döngölöm... nos? :) És félreállt, mert tudta, hogy a fia csak bele született a gazdagságba, én viszont felküzdöttem magam - kettőnk közül én győzök.

2022. okt. 14. 19:17
 8/12 anonim ***** válasza:

39 éves férfi vagyok, van munkám, kb átlag fizetéssel, sportos testalkattal, ép fogazattal, van saját lakásom. Ennek ellenére sok nő szerint ez mind semmi, mert nincs mellé autóm, és nem vagyok 180 centi magas.

Szóval ez a fenti kategória még beleférhetett volna kérdező kérdésbe :)

2022. okt. 14. 20:07
 9/12 anonim ***** válasza:

Kit érdekel, hogy honnan ered?

Ne foglakozz ezzel.

----------------------------------------------

Ha szart látsz az utcán odamész bottal piszkálni, hogy hű de büdös és honnan ered?

2022. okt. 14. 20:25
 10/12 anonim ***** válasza:
A fórum nem megoldàsokat kínál , hanem komplexusokat épít
2022. okt. 14. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!