Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetnék, hogy legyőzzem a magamban levő önértékelési problémát?
Nos, ez egy elég kényes téma a számomra, nem véletlenül van az, hogy a való életben is inkább kerültem eddig. Most értem el arra a szintre, hogy változtatni szeretnék, mert ez így egyáltalán nem lesz oké.
Szóval annyi lenne a helyzet, hogy nem sikerül egy normális párkapcsolatot teremtenem senkivel. Nem tudom, hogy ez abban, hogy nem bízok meg senkiben vagy az egyszerű szégyenlőségemben bárkivel szemben nyílvánul meg. Félek bárkihez közeledni és mivel ennyire félénk vagyok, azzal ezt sugároztam mindig is, hogy nem jó a közelemben lenni. Most 28 éves vagyok és ez idő alatt egyetlen párkapcsolatom sem volt. Szerelmes sem voltam, viszont tetszettek már fiúk.
Kezdem elveszteni a reményt és valamiért nagyon szégyelem magam, hogy nem volt egy "tiniszerelem" az életemben, nem volt egy támasz a nehéz sulis időimben, nincs egy párom akivel tervezgethetem a jövőm. Már a szüleim is abbahagyták a nyaggatást es ez is zavar, mert azt mutatja, hogy ők is elvesztették a reményt. Imádom a gyerekeket és nagyon szeretnék egyet én is. Nővérem már második gyereknél tart és teljesen boldoggá teszi a párját es a szüleimet. Valamiért úgy érzem, én kudarcot vallottam. Úgy mindenkinek. Egyrészt idegesít, hogy elhalasztottam 10 évet és nincs semmi változás a szerelmi életemben, másrészt nem akarom feladni sem, mert a legnagyobb rémálmom az, hogy vénlány leszek és egyedül fogok élni egész életemben.
A kérdésre visszatérve, szerintem amiért ez van, egy erős önértéklési probléma, mert az bár mindig volt, az utóbbi évben kiteljesedett. Irigylem, hogy mások milyen szép vékonyak (nem vagyok egyáltalán kövér, de csontsovány sem és messze állok a modell alkattól), mennyire boldogok a családjukban, mindenük megvan, szeretet veszi őket körül.
Ami még nyilván nagyon frusztráló számomra, hogy kapcsolatmentes életem által még szűz vagyok. Tudom, hatalmas szégyen, de nem tudok mit csinálni. És persze, ez is zavar, hogy ha összejönnék valakivel, ezt megtudná és ezáltal következtetnd, hogy "huh, meg van az oka annak, hogy ez a nő még szűz. Biztos olyan is...". Tele vagyok komplexusokkal és nem tudom őket kezelni. Ezért nem lehet mai napig kapcsolatom?
Van erre valami megoldás? Hova járjak el ismerkedni, ahol nem nehéz a megnyílás és normális férfiak vannak, akik családot akarnak? Mert, hogy alkalmi esetemben szóba se jöhet. Családra vágyok és őszintén meg szeretnék állapodni...
Kérlek, adjatok tanácsot!
Köszönöm előre is.
Szép napot/estét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!