Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan érjem el, hogy ne használjanak ki a férfiak anyagilag?

Figyelt kérdés
Viszonylag tehetős családból származom, érettségi után kaptam saját autót és lakást a szüleimtől. 4 komolyabb kapcsolatom volt 18 éves korom után. Minden pasim nálam lakott, használta alkalmanként a kocsimat, amibe én tankoltam. A lényeg, hogy nem fizettek semmit, mindent én álltam. Ha elmentünk valahova enni, akkor én fizettem a számlát, a belépőket/jegyeket, ha nyaralni mentünk, akkor a repülőjegyeket, szállást, a napi bevásárlás is az én pénzemből ment. A legnagyobb ajándék, amit pasitól kaptam, az egy csokor virág/egy doboz bonbon volt. Minden hónapban kapok a szüleimtől egy fix összeget (ehhez ők ragaszkodnak), valamint 8 éve dolgozom, viszonylag jól keresek a munkahelyemen. Legutóbbi kapcsolatomnak 7 hónapja lett vége, mert a párom kitalálta, hogy felmond a munkahelyén, keresek én annyit, hogy meg tudjunk élni belőle, ráadásul többet lehetne otthon az akkor frissen hozzánk került kiskutyánkkal. Akkor nem foglalkoztam azzal,hogy szinte mindent én állok, nagyon szerelmes voltam minden páromba, úgy gondoltam, elég, ha érzelmileg minden viszonzást megkapok, többet ér, mint az anyagiak. A szüleim, barátnőim hosszas beszélgetések után ráébresztettek arra, hogy mindez nagyon nincs rendben. Mostmár olyan párt szeretnék, akivel nagyjából felezni tudjuk a kiadásokat,de gondolom ez nagyon riasztóan hangzik az első 1-2 randin.
2022. aug. 25. 15:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Reagálnék néhány dologra: kifejezetten taszítanak a nagy márkajelzésű ruhák, az öltözködésem teljesen átlagos, cipőkre, ruhákra, ékszerekre nem adok ki sok pénzt. Nem szoktam senkinek villogni az anyagi helyzetemmel, főleg nem az ismerkedés legelején, tudom, hogy a legtöbb emberben ez visszatetszést kelt. Az a gyengeségem, hogy nagyon nehezen mondok nemet azután, hogy valaki iránt érzéseim alakultak ki. A támogatásról annyit, hogy utalva kapok a szüleimtől fix összeget a bankszámlámra, már többször mondtam, hogy nem vagyok már rászorulva, ne adjanak, de azt mondják, hogy úgyis én öröklöm majd meg azt a pénzt, mindegy, hogy mikor kapom meg.
2022. aug. 25. 16:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
11 - De miért adod másnak? Ingyen?
2022. aug. 25. 17:03
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Először is. A helyedben hasonló anyagi háttérrel rendelkezől pasit keresnék magamnak. Ne add le. Ha mégis leadod, mert annyira tetszik a srác, akkor csak olyan randira menj el vele, amit ő is ki tud fizetni. Magyarul le kell adnod az igényeidből és olyan programokat választani, ahova ő is el tud menni. És ne reklámozd senkinek, hogy milyen jól élsz, ez a legfontosabb. Amúgy én is elég jó pénzbe születtem, de soha nem engedtem sem pasinak, sem barátoknak, hogy kihasználjanak.
2022. aug. 25. 17:58
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

De hogy kezdodik ez a folyamat?

Te kezded felajanlani, hogy "hagyd, majd fizetek", es raszoknak? Vagy ok kerdezik/kerik/kovetelik?

A kocsihasznalatot meg megertem, hogy begyuruzik, de a programok, nyaralas?

2022. aug. 25. 18:03
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"Az a gyengeségem, hogy nagyon nehezen mondok nemet azután, hogy valaki iránt érzéseim alakultak ki."

Ez normális, de az, hogy mindent te fizetsz, az csak úgy alakulhat ki, hogy nekik eszük ágában nincs egy fillért sem költeni, és nem rád, hanem ezek szerint magukra sem. Értem, hogy szerelmes vagy, de azért a józan paraszti eszedet nem kellene elveszíteni.

2022. aug. 25. 18:36
 16/19 Gymnospermatophyta ***** válasza:
100%

Helyes, hogy az elején kerülöd az anyagi helyzetet és ez nem is látszik rajtad. Alighanem én is így tennék (csak nem nőként). :)

Szerintem egy normális ember sem csinálja azt, amiket felsoroltál. Ennyire durván nem használnának ki. Akik eddig ezt csinálták, velük mind valami gond volt alapból.

2022. aug. 25. 18:37
 17/19 anonim ***** válasza:
Napi kamu 4.0
2022. aug. 25. 21:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Életemben nem fizettem még randin! Soha! Egyszer sem
2022. aug. 26. 06:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is kamu
2022. aug. 26. 08:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!