Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan ne veszítsem őt el?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kérlek, segítsetek gondolkodnom, mert most úgy érzem, kevés vagyok ehhez. Mindig is szerettem olvasgatni a fórumokat, csendes társ voltam, de most nagyon úgy érzem, hogy eltévedtem az erdőben, és hátha nektek van egy jó gondolatotok, ötletetek.(Sajnos hosszú lesz, bocsánat, aki nem bírja ezt!)

Van egy nagyon aranyos, kedves párom. Szeretem őt, és ő is szeret engem úgy hiszem. Távkapcsolat. A neten ismerkedtünk meg, az elején úgy volt, hogy én nem is akartam tőle semmit, mert messze lakik és fiatalabb tőlem, de a végén összejött egy találkozó, és azóta elválaszthatatlanok vagyunk.

Rólam azt kell tudni, hogy 44 múltam, és már annyi csalódás ért. Nyilván ebben a korban már nem egyszerű ez, ragaszkodom az általam felépített dolgokhoz. 6 éve belefogtam egy óriási házprojektbe, mert úgy éreztem, egyedül fogok maradni már életem végéig, nagyon nehéz 2 év jött, de sikerült, megteremtettem életem házát, kertjét, amihez nagyon ragaszkodom.

Jött ő, és az elején azt mondogatta, hogy nem érdekli a távolság, ő akár ide is költözik, itt keres majd munkát, így ezzel a lendülettel belementem a kapcsolatba. Álom volt az eleje, nagyon szeretjük egymást azóta is, ő a tenyerén hordoz. 32 éves, fiatalabb tőlem, de sosem volt ebből problémánk. Úgy érzem, szeret a családja, a barátai is, az én családom is nagyon kedveli őt. Minden idilli... lenne. Ő most tart ott, hogy házat épít, nagyjából már kész is van vele, pár dolog hiányzik. Kisváros, számomra unalmas, nem annyira szeretek nála lenni, mert még nincs kész a kertje, nekem meg van két kiskutyám, akik megszokták, hogy kinti-bentiek.

Alkoholista apukája van, aki 18 éves kora óta nem része az életének, emiatt rendkívül maximalistává vált, sokkal többre akarja vinni, mint az apukája. Illetve az anyukája és nagymamája maguk mellett akarják tudni, mert kiskora óta ő a férfi a családban.

Ezek voltak az előzmények... kitalálható, mi jön most: anya és nagyi elkezdtek neki duruzsolni, hogy ne költözzön ide hozzám. És én tehetetlen vagyok. Nem akarom a családja ellen uszítani, mert tudom, egyből az lenne, hogy szakítana emiatt, hiszen csak ők vannak neki. De azt is tudom, hogy a két nő keze van benne abban, hogy egy jóideje storno a hozzám való költözés :( Mindketten lelkiismeretfurdalást okoznak neki, hogy nehogy elköltözzön onnan. Viszont a fejébe vette, hogy az az idő, amit együtt eltöltünk az kevés neki (hétvégék). Ő szeretné, ha odaköltöznék. Mostani álláspont alapján egy férfi nem költözik a nőhöz, egy férfinak kell mindent megteremtenie.

Én az igazat megvallva kétszer is újrakezdtem az életem. Nem voltam még házas, de költöztem pasi miatt, kezdtem új életet, majd mikor véget ért, akkor kezdődött minden újra: munkahely-keresés, új élet kezdése, az alapoktól való építkezés. Megmondom őszintén, besokalltam, azt mondtam magamnak, hogy én soha többé nem megyek már senkihez, mert amit elértem, az az enyém. Csodaszép házikóm van, amiért rengeteget güriztem, hozzá egy kis aranyos kert, így még azt sem tudom, hogy hagyom parlagon vagy kiadom, mert nem szeretném, ha más gondozná/elhanyagolná ezt az egészet.

Megmondom őszintén, minőségi visszaesés lenne nekem a nagyvárosból a kisvárosba költözés, a lakása még félkész, nem otthonos, ott a munkám is más lenne, mert jelenleg egy nagyon jó helyen dolgozom. Ő ide tudna költözni, mert a helyi nagyvállalatnál másfélszer ennyit is kaphatna a diplomájával, mégis makacs, nem akarja otthagyni a családját.

Odáig jutottunk, hogy napi szinten jön elő azzal, hogy költözzek oda, az is nehezítő, hogy az előző barátnő meg a gyereke miatt nem akart hozzáköltözni, így frusztrálva van emiatt is. Sürget, hisztizik, tegnap már azt mondta, hogy nagyon szeret, de a kapcsolatunk annyira zsákutca így, hogy szerinte a szakítás lenne már csak a megoldás. Tudja, hogy elveszít, de ő nem akar költözni, és látja rajtam is, hogy nem megy... Egyszerűen nem tudjuk megtenni ezt a lépést. Már millió emberrel beszéltem erről, akik ismernek bennünket, mindenki azt mondta, ez egy patthelyzet, mert ugyan nagyon szeretjük egymást, mégsincs erre jó megoldás. Még mielőtt azzal jönne bárki is, hogy nem szeretjük eléggé egymást, nos ezt cáfolom, szerintem ha egyikünk engedne akkor életünk végéig boldogan élhetnénk, de én nem merek kockáztatni, ő meg ugye... (nyilván ez a mamafüggőség nem épp normális, de sajnos nagyon sok a defektes, és ő még köztük kevésbé az.)

Kérlek, segítsetek, mi lehetne a megoldás!!!! Nagyon sürget az idő, feszültek vagyunk és a levegőben van a szakítás :(

2022. jún. 23. 05:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szakíts. Gondolkozz már, oda költöznél, kitúrna a két vén @urva onnan idővel. Aztán meg ott tartanál ahol a part szakad. Lehet szeretitek egymást, de ha szeretünk valakit nem erőltetjük a másikra az akaratunkat. A pasi csak birtokolni, kihasználni akar. Engedd el. Keress mást.
2022. jún. 23. 06:03
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szakíts.
2022. jún. 23. 06:09
 3/16 anonim ***** válasza:

Hat pedig ez tényleg patthelyzet. A távolság miatt alapból nem kellett volna ebbe belemenni, az meg külön gaz, hogy az anyja és a nagymamája mondjak meg, hogy mit és hogyan csinálhat az életével.

Sajnalom, de ez a férfi nem szeret téged eléggé. Tavkapcsolatban heti egy találkozóval jóformán meg sem ismeritek egymást, tudom, mert én is voltam így, a “nagy szerelem” miatt azt hittem, mindent tudok a másikról, aztán a gondok csak hosszú hónapokkal később derültek ki, mert egy távkapcsolat sokkal lassabban halad, mint egy normális.

44 évesen nem ezekre kene várni, hanem meg kell teremteni, amit szeretnél.

Valószínűleg a nagy csalodasaid is ebből az ártatlan naivitasbol fakadnak, most ennek nem kene bedőlni. Hogyan érezteti, hogy szeret? Mert ha keveset vagytok együtt, ezt tettekkel nem igazán tudja bizonyítani. Leírja ? Leírni mindenki azt ír, amit csak akar.

Én nem adnám fel a hazámat és a berendezett életemet, hogy odakoltozzek a paromhoz, aki ha ott vagyok ha nem, mindennap a szülei/nagyszülei seggeben van, mert ez minden, csak nem normális. Később, ha ott élnél, megprobalnak ellened hangolni.

Én biztosan szakitanek és keresnek olyat, aki közelebb van.

2022. jún. 23. 06:13
 4/16 anonim ***** válasza:
Azt meg hozzátenném, hogy csak azért nem maradunk valakivel, mert “kevésbé rossz” a többi jelölthöz képest. Szerintem te azt látod ebben a 32 éves emberben, hogy ha ő sem lenne, akkor nem lenne más esélyed egy normális párra (mert ő nem az), pedig hidd el, hogy vannak olyanok, akikkel ennyi probléma sincs. Egyszerűen csak jól kell tudni szűrni (ha társkeresőt használsz), meg egy kis szerencse is kell hozza.
2022. jún. 23. 06:15
 5/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm! 3/3, péntek délután megyünk egymáshoz és hétfőn jövünk el, igazándiból ez talán több attól, amit a párok egymással tölthetnek. Naponta sokszor hívjuk egymást, amikor nem vagyunk együtt. A szeretet meg hogyan mutatható ki? Tettekkel mindenképp, folyton azt nézi, mivel okozhat nekem örömet. Utoljára pl. nagy meglepiként egy öntözőrendszert csinált a kertembe, hogy ha nála vagyok akkor is öntözve legyen nálam minden. Nagyon sok kis apró gesztussal próbál nekem kedveskedni, és érzem, hogy szeret. Ezt nem tudom semmihez sem hasonlítani. Nagyon büszke rám, örül, ha a barátaival vagyok és jókat tudunk beszélgetni. Jó vele, csak most eléggé sok a gond emiatt, és egyre mélyebbre jutunk.
2022. jún. 23. 06:19
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit elfogultnak látszol. Amit erről a sok figyelmességről írsz, az éles ellentétben áll azzal, hogy kényszeríteni akar a nála lakásra. Valami nem stimmel. Én azt mondanám, hogy eldöntötted, hogy biztosan nem fogsz költözni és kész. Akkor kiderül minden.
2022. jún. 23. 06:49
 7/16 A kérdező kommentje:
Huh, nem is tudom, milyen szó jó erre, birtokló típus :( azt hiszem, ez a megfelelő. Nem durván, de szereti, ha minden és mindenki az övé, ha már megszerezte. Az elején féltékeny is volt mindenkire, legfőképp a fiúbarátokra, de már ezt sikerült megbeszélnünk. Egyébként tényleg a tenyerén hordoz, minden kívánságom figyeli mindig, büszke rám és ezt ki is nyilvánítja.
2022. jún. 23. 06:53
 8/16 A kérdező kommentje:
És még valami: NAGYON vágyik a szeretetre. Azt mondogatja, hogy hazamegy és üres a lakás, nem érzi azt, hogy én valamikor be tölteném majd azt a teret, pedig mindent úgy csinált, hogy ott valaki jól érezze magát nála. Szeretne este odabújni valakihez, és amikor nincs ilyen, akkor kiakad nagyon és emiatt ez a jelenlegi helyzet. Én jól ellennék így, távkapcsolatosdiban is még, szerintem olyan jó, hogy hétvégén csak egymásnak vagyunk. Ő viszont nagyon hisztis, birtoklós (Oroszlán)
2022. jún. 23. 06:55
 9/16 anonim ***** válasza:

Nincs ennek a kapcsolatnak jövője. ÉS nem csak amiatt, mert egyikőtök sem enged, hanem mert te nőként 12 évvel idősebb vagy. Jó eséllyel te már nem fogsz gyereket szülni neki, de ő még akarhat. Teszem azt 40 évesen jön neki a vezérhangya és majd akkor kezd el nézelődni...nehéz ez.

Én is önző lennék, és nem adnám fel azt amit megteremtettem magamnak.

2022. jún. 23. 07:06
 10/16 anonim ***** válasza:
A hiúságod babrálja. Ez tetszik neked, de előbb-utóbb eladatja veled a házat és bezár magához.
2022. jún. 23. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!