Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az, hogy nézni kell, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az, hogy nézni kell, hogy kivel vagyok egy szinten, súlycsoportban ez nem önbizalom romboló, ami öngyilkosságba kergethet?

Figyelt kérdés

Folyamatosan belénk súlykolják azt, hogy mi valamilyen szinten vagyunk, bekell lőnünk magunkat valahova és ott keresni. Magyarán ne akarj szerelmes lenni, ne találd vonzónak a partneredet, elégedj meg a rossz kapcsolattal és így vállalj gyereket, majd a gyerek is ezt a mintát fogja követni, mert ezt szokta meg.

Ráadásul öngyilkosságba is kergetheti az embert, mert aki szeretne boldog lenni nyomasztó jövőképet tárnak fel elé, amiben elmegy az életkedve. Nekem is voltak öngyilkos gondolataim emiatt.

Tehát megéri szintezni, súlycsoportozni ami valójában inkább árt, mint használ?

2022. máj. 23. 07:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
95%
Mindenki azzal jön össze, akivel akar, az államnak ehhez semmi köze. Ha neked nem jut senki, keresd a hibát magadban, ne a társadalomban.
2022. máj. 23. 10:23
 22/26 anonim ***** válasza:
72%

"Szerelmesnek lenni akkor tud az ember ha vonzódik."

Nálam fordítva van.

2022. máj. 23. 10:26
 23/26 anonim ***** válasza:
51%

Nekem az a véleményem, hogy mindenki aki nem válaszolt és a válaszadók is elmehetnek a fenébe.

Hasonló témában írtam ki kérdést pár éve, egyértelműen állást foglalva amellett, hogy a "szintemen belül" kell párt találnom (nekem és mindenki másnak, kb.) ehhez kértem tanácsot.

Kaptam nagyon hasznos válaszokat, amikért akkor is hálás vagyok ha nem tudták segíteni, de azért egy részük maga a "szintezés" kritizálása volt.

Ne vegyétek magatokra kedves válaszolók, mert egyetértek veletek, de valahogy fordított arányt látok a velem azonos véleményt formálók reprezentáltságában amikor változik a kérdésben szereplő állítás: most egy db nincs az "ugyanmár... önbizalom, belső béke, meg személyiség és szivárvány, aztán akkor is megkapod a szíved választottját ha éppenséggel egy világhírű szupermodellre esett a választás" jellegű válaszokból.

Itt is szeretném érvekkel alátámasztva látni, ezektől a fent említett szerencsecsomagoktól, hogy miért is van igaza a kérdezőnek.

Csak, hogy ne kizárólag OFF legyen: sajnos ezért csak részben a társadalom felelős, igazából "természetmamát" lehetne kérdőre vonni, hogy miért kell neki az a francos természetes kiválasztódás. Evolúciós szaporodási ösztönöznünk részét képezi, hogy saját génállományunknal jobb alapanyagot próbálunk választani utódaink 2. szülőjének, és ha minket nem lát senki jobbnak vagy legalább annyira jónak, akkor csúnyán ráfáztunk. Természetesen ebbe beletartoznak a személyiségi jegyek is, de sok kutatás támasztotta alá, hogy elsősorban arc, másodsorban másodlagos nemi jellegek/illatok alapján, harmadrészt pedig minden más alapján vonzodunk (/kategorizálunk és ez mindkét nemre érvényes, bár más arányban). Maga a szociális izoláció okozza az öngyilkossági hajlamot (mivel az ember egy tartós partner nélkül más hormonokat termel), de én is küzdök a problémával, nem tudok ellene mit tenni (a barátok,munka, sport, stb-n kívül amikkel kb. 2 hónappal tudok halasztani egy sírásrohamot).

2022. máj. 23. 11:13
 24/26 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem azért nincs egyetértés a szintezésben, mert a férfiaknál ez csak külsőt jelent, és ritka az, hogy belső értékek elmozdítanak valakit valamelyik irányba. Ezért nem érti a kérdező sem, amit magyaráznak neki.
2022. máj. 23. 11:27
 25/26 anonim ***** válasza:

De a "szint" az csak egy kifejezés. Régebben meg azt mondták, hogy suba subához, guba gubához. Ugyanazt jelenti.

Nyilván mindenki a szép, okos emberekkel akar összejönni. De a szép, okos ember sem hülye, és mivel megteheti, hogy válogat, nyilván nem a ronda, buta fog kelleni neki. Ez tök természetes. Mindegy, hogy minek hívjuk, szint, kiskutyafüle, ez egy normális folyamat.

Olyanról én még nem hallottam, hogy mondjuk egy sportos csajnak megtetszett egy duci pasi, de nem jött össze vele, mert nem egy szinten vannak. Szimplán csak baromi ritka, hogy valakinek egy duci pasi igazán tetszik, ha választhat szintén sportosat is.

Akik szerint az államnak kéne beleszólnia a párválasztásba, az pl az a szint, ami a legtöbb embernek nem pálya. Legalábbis itt Európában. Észak-koreában biztos sikeres gondolat ez.

2022. máj. 23. 14:22
 26/26 anonim ***** válasza:
Magyarországon elég sok minden kergethet öngyilkosságba.
2022. máj. 23. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!