Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Már végleg elkéstem vagy van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Már végleg elkéstem vagy van még esélyem bepótolni a kimaradt élményeket?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy lassan 24 éves leszek,de barátaim sincsenek. Ami annak köszönhető,hogy amíg középiskolába jártam,soha nem mentem senkivel sehova rettentően önbizalomhiányos vagyok. Az egyetemen egyetlen egy csoporttársam volt akivel az első perctől kezdve megérettem magamat de sajnos végül levelezőn folytatta a tanulmányait. Szóval a helyzet az,hogy még soha nem volt barátnőm,nem csókolóztam és még nem voltam együtt egyetlen lánnyal sem(ölelést,puszit sem kaptam még). Beszélgetni igazság szerint sohasem beszélgettem velük. Egyszer volt, hogy odamentem egy lányhoz de tudtam, hogy nem vagyok hozzá való,sokkal jobbat érdemel és inkább abbahagytam. Utána előfordult,hogy érdeklődött irántam egy lány és felajánlotta a beszélgetésünk után, hogy találkozhatnánk de elmenekültem. Mindig is féltem a nőktől és rettentően kellemetlen érzés fog el a mai napig, ha a közelemben vannak. Ezért inkább elkerülöm az embereket.

Gondolom ez azért van mert nem vagyok hozzászokva az emberek társaságához hiszen sohasem mozdultam ki sehova sem. A külvilág számomra teljesen idegen.

Ha pedig egy ismeretlen lányhoz kellene oda mennem akkor soha nem tudom rávenni magam,mert folyamatosan csak az van a fejemben,hogy miként fog elküldeni. (azon jár az eszem, hogy úgysem vagyok hozzá való, nem vagyok méltó a nőkhöz)

2022. ápr. 10. 21:29
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
8%

"mert nem vagyok hozzászokva az emberek társaságához"

Nem. Ez azért van mert ronda vagy. Ha jól néznél ki a nők maguktól mennének oda hozzád. Jóképű barátaim miatt tudom ezt veled tényként közölni. Vagy vehetjük akár csak Tindert is. Jóképű haverjaim tele vannak szép lányokkal. Én meg 0 match-et tudok felmutatni, mert ronda vagyok.

Külsőddel foglalkozz inkább (konditerem, plasztikai sebész). Az majd megoldja a problémádat.

2022. ápr. 10. 21:42
 2/45 anonim ***** válasza:
70%
pszichológus
2022. ápr. 10. 21:43
 3/45 anonim ***** válasza:
91%
Meg ne fogadd azt az eszement marhaságot, amit a kedves 1es írt. Szerintem a te introvertáltságod már olyan fokra jutott, hogyha társas kapcsolatokat akarsz kialakítani, akkor ahhoz szakember segítsége kell. Meg sok kitartás, akaraterő, önismeret, konfortzónából történő kilépés. De megéri, mert az ember társas lény és szüksége van a szociális kapcsolatokra. Sok sikert!
2022. ápr. 10. 21:59
 4/45 anonim ***** válasza:
72%

1

Cáfolom...én viszonylag jóképű vagyok, mások elmondása alapján, illetve volt már hogy lányok próbáltak maguktól ismerkedni velem. Csak mivel egy gyerekkori trauma miatt a tini éveimben teljesen begubóztam, nem nagyon voltak barátaim sem, szociális életem így később hiába jöttek oda a lányok, nem tudtam vele mit kezdeni, mivel a szociális képességeim nem voltak ugye megfelelőek és rendre elszúrtam a dolgokat..szerencsére találtam olyan lányt, aki volt elég kitartó, és mondhatni kikupálta ezeket a hiányosságaimat...azt nem tudom, ha valamivel rondább lennék, lett volna e kitartása.

Tehát hiába valaki szép, jóképű..ez még nem jelent automatikus sikert az ellenkező nemnél.

2022. ápr. 10. 22:02
 5/45 anonim ***** válasza:
18%

Rendben. És akkor azt, akihez soha nem mentek oda nők ill. nulla match Tinderen. Azt milyen "automatizmussal" jellemeznéd? Jóképű az is? Kérdező egy szóval se mondta, hogy őt egyetlen nő is megkörnyékezte volna (míg téged igen). Csak ezért kérdezem :).

2022. ápr. 10. 22:05
 6/45 anonim ***** válasza:
69%

Nem kell temetned magad, viszont szükséged lenne igen tudatos önfejlesztésre, ami pár év munkáját azért igényli.

Először is az önbecsülésedet kell helyre tenni. Pallérozd magad mind szellemileg, mind testileg: tanulj, képezd magad, és járj valamilyen edzésre. Lásd meg magadban a fejlődést, hogy erősödsz, okosodsz, egyre tartalmasabbá válsz. Mindez nem csak az önbecsülésedet rántja majd kicsit helyre, hanem az önbizalmad is egyre erősödni fog. Legyenek céljaid, terveid. Csinálj sok olyat, amit szeretsz, ami érdekel. A sikerélmények mindig pozitívan hatnak az önbizalomra.

Másérszt a kommunikációt, a társas kapcsolatokat kell gyakorolnod. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy ez nem csak a lányok felé szenved hiányoktól, hanem úgy általában is. Szóval első körben járj emberek közé, és próbálj apró kapcsolatokat teremteni. Csoportos sport, edzés, túrázás, bicózás, sakkparti, főzőtanfolyam, hagyományőrző foglalkozás, önkéntesmunka, tökmindegy, csak emberek között legyél. Apró gyakorlatok: kérdezel a boltban az eladótól, edzőteremben a pultos lánytól, könyvtárban a könyvtárostól, stb. Így kell elkezdeni, aztán rájössz, hogy "jéé, nem is olyan bonyolult kommunikálni!". Aztán lesznek bénázások is: hülyeségeket mondasz/kérdezel, makogsz, nem tudod, mit válaszolj, stb. - nem kell ezektől ám betojni! A tanulás lépcsői mind. Utána nevess egyet magadon, majd gondold át, hogy fúú, basszus, mekkora kretén voltam, na mindegy, legközelebb majd ezt meg ezt mondom inkább. Aztán idővel észre fogod venni magadon, hogy i) már jobban megy az egész, ii) nem szorongasz már ettől a dologtól. Mindig tudatosan figyelj arra, hogy a társaságokra való nyitottság legyen benned, ne pedig az elutasító bezárkózás.

Ha ez megvan, akkor jöhet ugyanez csajokkal. Rá fogsz jönni, hogy abban sincs nagy kunszt, ők is ugyanolyan emberek, és sokszor tökre örülnek, ha megszólítják őket. Az elutasításra, bénázásra itt is ugyanaz vonatkozik: nem kell nagy ügyet csinálni belőle, tanulni kell belőle, és kíváncsian várni a következő lehetőséget.

No, ez a három lépcső, amit szerintem érdemes lenne elkezdeni. A fontossági sorrend is nagyjából a fenti, de persze ezek azért időben átlapolódhatnak.

Sok sikert!

(Ja, és én is egy introvertált arc voltam/vagyok, és szenvedtem hasonló dolgoktól - nem mondom, hogy mára ezek teljesen megszűntek, de már közel sem vagyok olyan feszélyezett, mint egykor. Szóval nem lehetetlen a dolog egyáltalán, csak tudatosan kell dolgozni rajta éveken keresztül.)

2022. ápr. 10. 22:07
 7/45 anonim ***** válasza:
6%
Még az is kérdés, hogy szép nőket akarsz vagy rondákat. Mert előbbihez neked is jól kell kinézni, utóbbiakhoz meg nem.
2022. ápr. 10. 22:10
 8/45 anonim ***** válasza:
87%
Én is 24 évesen kezdtem úgymond "kigubózni", sőt, 25 évesen kezdtem most egy teljesen új egyetemi szakot, ami 5 éves. Az előzőt távoktatásban toltuk, gimiben kiközösített voltam. Az utóbbi időben kezdtem megszépülni és kicsit magabiztosabb lenni. Nekem sem volt még barátom, de már bátran randizok és flörtölgetek. Hozd rendbe a külsőd és a ruhatárad ahogy csak tudod, illetve saját magad lelkileg, ha másnem egy netes barát segítségével. Sok későn érő ember van, nem is gondolnád én hány fiút ismerek huszonévesen, akik hasonlóak hozzád. Amióta megy ez a social média az emberek vagy nagyon nagyon korán érnek, vagy eléggé későn és sokáig "gyerekek".
2022. ápr. 10. 22:15
 9/45 A kérdező kommentje:

Emberek között nagyon kényelmetlenül érzem magamat. Szorongok, fáj a szívem, izzad a tenyerem és sokszor nehezemre esik levegőt is venni. Ezért inkább mindig a földet nézem vagy a telefonomat nyomkodom, hogy még véletlenül se kelljen senkivel sem kapcsolatba kerülnöm. Mert tudom magamról, hogy kellemetlen társaság vagyok. Hiába tanulok egyetemen ott is teljesen levegőnek néznek. Amit sokszor nem bánok, hiszen így legalább senkinek sem okozok kellemetlen perceket. Mindig az utolsó sorban ülök egyedül. Valóban nemcsak a nőkkel hanem úgy összességében senkivel sem tudok beszélgetni. Gyermekkoromtól kezdve van bennem egy hatalmas gátlás ( sajnos gyermekkoromban nem tudtam fogszabályozásra járni és így felnőttkorban kell összegyűjtenem rá a pénzt). Mások szerint nem igazán észrevehető, de nekem erről az a véleményem, hogy ha én is észreveszem akkor mások is. Kialakítottam magamban egy olyan hozzáállást, hogy ameddig nem lesz tökéletes fogsorom senkihez sem fogok hozzászólni.

A külsőmmel sem vagyok megelégedve, szó szerint undorodom magamtól annak ellenére, hogy másoktól bántó megjegyzést sohasem kaptam. Talán annyi pozitívum említhető meg, hogy majdnem 190 cm magas vagyok. De vékony testalkatom van, szemüveges is vagyok és mindemellett kopasz is (minden héten borotválom a hajamat). Sokszor furcsán néznek rám az emberek és mintha ki is nevetnének emiatt. De ezen már nem lepődöm meg.

2022. ápr. 10. 22:30
 10/45 anonim ***** válasza:
89%

Az 1-esnek sajnos igaza van. Bár az is igaz, hogy a te állapotodban sajnos nem elég egyszerűen csak nagyon jól kinézni, olyan szinten 0 a szociális készséged. És valószínűleg nem nézel ki ANNYIRA extrém jól, hogy ennek ellenére mégis valamilyen csaj összeszedjen.

Szóval: kezdj el javítani fokozatosan a külsődön. Vágass egy normális frizurát, vegyél férfiasabb (nem kell öltöny) ruhákat. Nem kell túlbonyolítani, egyszerű letisztult stílus megfelelő: horhatsz inget, egyszínű pólót, farmert stb. A lényeg, hogy a gyerekkori ruhatárat el kell felejteni.

Kezdj el edzeni valamit. Egyrészt így rákényszerülsz, hogy emberek közé menj, hiszen az edzőteremben lesznek rajtad kívül mások is. Ott is kérj segítséget, próbálj meg először csak a személyi edzőkkel kommunikálni stb.

Ha még egyetemista vagy mozdulj ki. Keress facebookon programokat, menj el párra, lehetőleg minél több fajta rendezvényre és majd meglátod melyik jön be.

Ott próbálj meg beszélgetni, becsatlakozni valamilyen társaságba. Minél többet mozdulsz ki és minél többször próbálkozol annál jobban fog menni. Szóval elsőként ne csajozni akarj, hanem egyszerűen tanulj meg kapcsolatot teremteni úgy általánosságban az emberekkel.

Ha nagyon nem megy élőben, próbálkozhatsz akár online is először. Kezdésnek az sem rossz.

De a lényeg, hogy a külsődön folyamatosan javíts közben.

2022. ápr. 10. 22:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!