Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy elhúzódó hosszas nagy háború után, egy férfi felértékelődhet a társkeresésben?
A történelemben láttunk rá példát bőven. Nem is kell messze menni, sőt sehova. Az NDK-ban akkora férfihiány alakult ki a 2. vh után, hogy nők 10-15 fős bandákba verődve járták a háború által kevésbé sújtott keleti-országokat, hogy férjet találjanak. Jöttek hozzánk is. Vannak felmenő rokonaim akiknek német feleségük lett így, méghozzá napok alatt kialakult a "szerelem", és család meg gyerekek is lettek a dologból hamarosan. Micsoda véletlen.
Bezzeg amikor olyan sok a férfi, hogy napi 200-an írnak nekik társkeresőn, akkor már nehezebben alakul ki a kémia.
De minden háború után jellemző volt kisebb-nagyobb mértékben ilyen jelenség. A mostani háború is könnyen ww3-á eszkalálódhat, tele vannak a hírek ilyesmivel, pedig már így is elég nagy a baj.
"Erre leírtam egy csomó példát emberekről, akik szeretik a munkájukat és megélnek belőle."
A "megélés" az én szótáramban azt jelenti, hogy nem kell hitelt felvenni hozzá és nem is 40 éves korára gyűjti össze a rávalót.
Illetve nem vidéki helyszínekről, ami elég tág fogalom. Vidék Sopron is, ahol drága az ingatlan és vidék Mucsaröcsöge is, ahol 500 ezer forintért lehet venni összközműves házat telekkel, lepukkantat ugyan, de ha bedeszkázod az ablakokat meg bedugsz egy olajradiátort, már nem fagysz meg, nyáron meg az se kell és szépen lassan felújítgatod... ÚjítgatNÁD, ha lenne munka a környéken... Hoppá!
Az ingatlanárak aszerint rendeződnek, hogy hol mennyi és mennyire jól fizető munka van.
Kevés ember szeretne egy zsúfolt, bűzös, szmogos fővárosban lakni a többség, aki tehette ki is költözött az agglomerációba a pesti kecót meg kiadta a csóróbb vidékekről feljövő proliknak.
Budapest egyetlen előnye (a vasútvonalak és autópályák kapcsolatán túl), hogy tele van munkával, kb. csak az nem dolgozik, aki nem akar, még covid alatt is akadt.
Szóval a "meg lehet élni" alatt én egy életszínvonalat értek, nem vegetációt, amikor választanod kell a lakásvásárlás és a nyaralás, kényelmes (nem túlórás, halálra dolgozós) munka között, amikor egyedül, függetlenül is megteheted ezt, nem kell kényszerből összebútoroznod senkivel sem kényszerből mamahotelben maradni.
Ezt azért sajnos nagyon kevesen tehetik meg.
"szóval a meddő vitát befejezem, szerintem egyszerűen mást gondolunk a "nem fizetik meg" jelentéséről."
Tekintettel arra, hogy 30 millió alatt nem kapsz lakható garzonlakást Pesten (azt hiszem már kitárgyaltuk, miért előnyös, ha nincs affinitásod az informatikához és a home officehoz vagy nem a tanyasi élet álmaid netovábbja, ahol másképp vagy független a munkaerőpiactól) ez akárhogy számolom 18 éves kortól (diplomásként mondjuk 25) számolva 30 éves korodig
Évi 2,5/6 millió, azaz havi 208 222/500 000 Ft, amit FÉLRE KÉNE TENNED
úgy, hogy mellette még laksz (nem mamahotelben) és ÉLSZ (nem luxuséletet, de azért ma már kinéznek, ha nincs valamilyen közepes okostelefonod, szakadt ruhákban jársz, nem tudsz évi 1-2 százezret elnyaralni és bár a kocsi hiányával szemben Budapesten a legtoleránsabbak, azért 30 fölött jogsid legyen meg vagy kocsi vagy a taxit tudd megfizetni.
Sorold már fel kérlek azokat az állásokat, amiket szenvedéllyel lehet csinálni diploma nélkül félmilliós havi jövedelemmel, diplomával pedig közel 1 millióssal.
Na erre mondtam én neked, hogy a szenvedély meg a hobbi az drága mulatság tud lenni és valahol kompromisszumot kell kötnöd az életben.
És egy tetves saját lakástól 30 éves korodra messze nem leszel gazdag, jézusom... Onnan jönne csak a fekete-leves, mert akkor már ha összejössz a pároddal, akkor tervezitek a gyereket esetleg, akkor jönnek még csak a nem várt költségek...
Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy nem neked kell odafogadnod a párodat (férfiként illik és erre előszeretettel céloznak is nők, illetve aki ezt tagadja meglepő módon ott is ennek hiánya őrli fel így vagy úgy a kapcsolatot), mert hát itt nem arról van szó, hogy kinek a neve van a tulajdoni lapon, hanem, hogy havi 150 ezer vándorol minden hónapban a főbérlő zsebébe a fizetésedből, ettől meg kicsit stresszes vagy mikor "csak" egy fagyit, "csak" egy mozit, "csak" egy színházat meg "csak" ezt meg azt kell kicsengetni.
Tehát ha ő is hasonló szinten van, akkor már összeköltözéskor az egyik lakást ki lehet adni, ez megteremti a plusz bevételt, ami kiesett azzal, hogy a párod részmunkaidőbe megy, hogy otthon tudjon lenni a babával és nem függtök az államtól és nem kell 3 gyereket vállalni, mert 1 gyerekre nem kaptok túl sok támogatást.
Utána meg ha nagyobb lesz a gyerek el lehet adni a kettőt, venni egy nagyobbat (hitel nélkül) vagy addigra már összegyűjteni annyit, hogy csak az egyiket kelljen eladni és így szépen lassan építeni az életedet. Ilyen átlagos, középosztálybeli szinten.
Persze lehet nyomorogva is élni, de ne állítsuk már be, hogy az a teljesen normális, csak mert sokan élnek úgy. Képzeld, a harmadik világban még többen élnek embertelen körülmények között, mint a teljes kontinens lakossága, mégse állítjuk be úgy, hogy az a normális.
"A "megélés" az én szótáramban azt jelenti, hogy nem kell hitelt felvenni hozzá és nem is 40 éves korára gyűjti össze a rávalót"
Az összes felsorolt közül egyetlen egynek kellett (TALÁN) hitelt felvennie, és egyiknek sem tartott 40 éves koráig, mire elkezdte ezt a foglalkozást.
"Illetve nem vidéki helyszínekről, ami elég tág fogalom."
Sajnálom hogy több városban is éltem már eddig, ezzel egyidejűleg meg nem adom ki idegeneknek az ismerőseim lakhelyét. :S
Az Észak-Dunántúl elég?
"Szóval a "meg lehet élni" alatt én egy életszínvonalat értek, nem vegetációt, amikor választanod kell a lakásvásárlás és a nyaralás, kényelmes (nem túlórás, halálra dolgozós) munka között, amikor egyedül, függetlenül is megteheted ezt, nem kell kényszerből összebútoroznod senkivel sem kényszerből mamahotelben maradni."
Akikről írtam azoknak ez megvan. A lakás jellemzően hitelből, ahogy a nem-milliárdos-vállalkozói réteg 99%-ának.
"És egy tetves saját lakástól 30 éves korodra messze nem leszel gazdag, jézusom"
Ezek szerint nem Magyarországon élsz.
"de azért ma már kinéznek, ha nincs valamilyen közepes okostelefonod"
Nekem speciel van, de szerencsére nem olyan sznobok között élek akiknek ez számítana.
"akkor tervezitek a gyereket"
Nem mindenki tervez gyereket.
"Persze lehet nyomorogva is élni"
Szerintem fizetni 1 db lakástörlesztőt, mellette szórakozni-utazgatni-élni egyáltalán nem nevezhető nyomorgásnak.
"Nekem speciel van, de szerencsére nem olyan sznobok között élek akiknek ez számítana."
Majd a leendő főnöködnek mondd meg, hogy haza kell érned, ahol az asztali gépeden megnézed majd, hogy jött-e email, mert az okostelefonodon nem tudod. Már azért utolsó csövesként néznek az emberre, ha feltöltőkértyás és/vagy wifi jelszót kér, hiszen ma már "mindenki" korlátlan mobilnettel nyomul. Nem kell mindenben követni a fogyasztói birkamentalitást, de van, ahol praktikus okokból nem csöveskedsz, ha nem muszáj, hanem megoldod olcsóbban valahogy.
"Nem mindenki tervez gyereket."
Akkor helyette mással töltitek ki a szabadidőt, bár lehet úgy is élni, hogy a tévét, filmeket, sorozatokat nézitek, az majdnem ingyen van. De van, aki szeret kimozdulni. Vagy egy kutya, macska tartása sem olcsó. És azt az állam sem támogatja.
Öregkorodra is gondolni kell az egészségügyre.
"Szerintem fizetni 1 db lakástörlesztőt, mellette szórakozni-utazgatni-élni egyáltalán nem nevezhető nyomorgásnak."
A hiteltörlesztő kb. annyi, mint az albérleti díj, a különbség, hogy az egy idő után a tiéd lesz, egyetlen hátránya, hogy olyan mértékben függesz a jövedelmedtől, hogy a főnököd rabszolgája vagy, ő meg kéjes mosollyal tudja, hogy bármikor el fogsz ha morcosan is de vállalni túlórákat, átszervezéseket, mindent, mert egy havi kiesett fizetés már végzetes lehet, először csak a kedvezményes hitelkamat (apróbetűs rész) ugrott, utána meg akár még büntetőkamatokat is rakhatnak rá. Az inkasszó is mókás, mikor jönne rá a fizetésed és nem olyan megértő az elmű, hogy ha nem tudja róla levenni az áramszámlát.
Úgy szeretem, mikor olyan emberek oktatnak ki életről meg hogy kell talpraesettnek lenni, akik ezekbe egyszer sem estek bele vagy szerencséjük volt és volt valódi segítségük (nem olyan, aki ígérget, aztán ilyenkor eltűnik, vagy széttárja a kezét).
"Majd a leendő főnöködnek mondd meg, hogy haza kell érned, ahol az asztali gépeden megnézed majd, hogy jött-e email, mert az okostelefonodon nem tudod."
Volt már ilyen mikor lemerült a telefonom. Annyit mondott hogy oké. Minek kellett volna történnie?
"Akkor helyette mással töltitek ki a szabadidőt, bár lehet úgy is élni, hogy a tévét, filmeket, sorozatokat nézitek, az majdnem ingyen van. De van, aki szeret kimozdulni."
Szerencsére a kimozduláshoz nem kell évekig kiesni a munkából meg részmunkaidőben "nyomorogni".
" hiteltörlesztő kb. annyi, mint az albérleti díj, a különbség, hogy az egy idő után a tiéd lesz, egyetlen hátránya, hogy olyan mértékben függesz a jövedelmedtől, hogy a főnököd rabszolgája vagy"
1. Nyilván nem szabad úgy hitelt felvenni hogy 0 forint marad a számlán
2. Normális munkahelyen nem ilyen a főnök.
Úgy szeretem, mikor azzal jönnek hogy ha nem rózsadombi bizniszmen vagy akkor már nyomorogsz és senki vagy. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!