Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dobtad volna a párod, ha ilyet tenne, mint a nő a történetben?

Figyelt kérdés

[link]

A nő nem normális és áldozatnak van beállítva. Hogy mehet ki egy ilyen cikk?

2022. márc. 11. 07:49
1 2
 11/14 FoxtrotLidérc ***** válasza:
72%
9: Túlreagálta? Nyilván nem volt helyes, amit tett ("csak" adekvát). De amikor van egy megoldás nélküli probléma, amiben a gyerekek viselkedése, valamint a gyerekek szüleinek a hozzáállása mocskosmódon gázos, ráadásul képtelenség bármelyik résztvevővel zöldágra vergődni... Nos, adott helyzetben szerintem vagy kiugranál a dologból, vagy neked is szétszállna az agyad. Ugyanúgy kidurranna a lufi nálad is. És baromi nagyot szólna. Ami - mint mondtam - sajnos egy idő után adekvát. Megnézném, hogy mit szólnál ahhoz, ha mondjuk a mostohagyerekeid mondjuk kilátásba helyeznének egy feljelentést ellened szexuális abúzus miatt, ha nem teszel meg ezt-azt, nem veszel meg ezt-azt...
2022. márc. 11. 13:51
 12/14 A kérdező kommentje:

A felnőttek és a gyerekek tettei nem egyenlő értékűek. Ha egy kisgyerek megüt, az nem olyan, mintha te ütnéd meg őt, hiába mindkettő ütés, nem azonos értékben esik latba. Itt sem.

És nem, nem rájuk kell haragudni, a párkapcsolat nem kötelező. Ha látod, hogy az apjuk szar ember, és hagy téged szenvedni, nem neveli a gyerekeit sem, akkor elhagyod. De minimum, hogy rajta állsz bosszút, és nem a gyerekeken.

Most képzeld már el, hogy ezek a gyerekek kutyák. Ha valami kreténhez kerülnek, aki viszi őket sétálni póráz nélkül, és az egyik kutya megkap PICIT(azért ez meg amit te írtál kicsit sincs egy súlyban, a szexuális zaklatás meg a festékes fal.. hát normális vagy, hogy ilyen példát hozol??) akkor nem vered véresre a kutyát, hogyha te vérzel vérezzen ő is, hanem elkezdesz üvölteni a tulajjal, bekéred a papírjait, hogy veszett e az állat, és fel is jelented talán a pasast, mert a kutya nyilvánvalóan rossz állapotban van, ha ilyenre képes, nem szabadna vele többet lennie.

Ugyanez van gyereknél is, egyik sem felelős a törvény előtt a tetteiért, kb annyira beszámíthatóak, mint egy kutya. Idegrendszer és nevelés kérdése a viselkedésük.

Amúgy a kedvenc játék, meg a szőnyeg nincs egy súlycsoportban, főleg, hogy a festék javítható, a wcn lehúzott cucc meg nem jön vissza.

De mondom, ezek gyerekek. Itt nincs egyenlő mérték a tettekben, mert az egyiket gyerek követi el, a másikat felnőtt. Ha megütnék egymást sem egyforma mértékben felelősek érte, nincs a tettek közt egyenlőség.

Meg úgy semmilyen mértékben sem.

Egyáltalán nem angyalok de pont annyira tehetnek a viselkedésükről, mint egy kutya.

2022. márc. 11. 14:24
 13/14 FoxtrotLidérc ***** válasza:

Köszi az aggodalmat, jól esik, de normális vagyok. :))) Igazad van: Nem fejeztem ki magam kristálytisztán. A falfestős sztori az utolsó csepp volt a pohárban - a szexuális zaklatásos sztorival mindössze a zsarolós sztorira akartam reflektálni. Ha zsarolni kezd ezzel a gyerek, ugyan mi tartja vissza a nagyobb szemétségektől is, ha a biológiai szüleik vagy nem ismerik be, hogy komoly a baj, vagy b*sznak bele? Semmi. És honnan fog viselkedésmintát tanulni ha apuci behódol, anyuci belesz*rik (vagy tán még uszítja is apuci ellen a gyerekeket? Majd a drogosoktól? Verőemberektől? Utcai bandáktól? Igenis NEVELNIÜK kellett volna a gyerekeket!

De tudod, ha már átmegyünk személyeskedésbe... Te vonod kétségbe a józan eszemet, mégis te állítod a gyereket a kutyával párhuzamba. Holott a kettő nevelését össze sem lehet hasonlítani. NAGYON egyetértünk abban, hogy baromira nem magától lesz ilyen a gyerek, és nem kötelező a párkapcsolatban benne maradni. Azonban azt ne felejtsük el, hogy a sztoriban szereplő nő nem előre kitervelten, hanem hirtelen felindulásból tette azt, amit tett. Összehasonlításképpen: Nem egy gonosz mostoha, aki éppen almával próbálja a mostohagyerekeit megmérgezni. Nem felmenteni akarom, de megértem, hogy ellőtte az agyát. Bár mondjuk ilyen körülmények között nem lennék hajlandó együtt lenni a párommal (ha magamból indulok ki, a gyerekek anyjával).

U.i.: Tiszta szívből remélem, hogy nem Bálintnak hívnak. :D

2022. márc. 11. 15:19
 14/14 A kérdező kommentje:

Nő vagyok.

A felnőtteknek nem durranhat el az agyuk, mert felnőttek. Az elsős korúakat minősíted, mert szemétkedtek, a felnőttnél meg oké, mert szegény ideges volt?

Gyerekem van, kutyám is volt 15 évig, tök ugyanolyan a kettő, amíg kicsik, ott aztán nincs észérv, mert nem képesek kezelni az impulzusaikat, az kő kemény idomítás. Csak a gyerek kevesebbszer cuki, mint a kutya. Csak iskoláskortól képesek együttérzésre normális mértékben, előtte "önzőek", olvass utána, gyermeklélektan, pszichológia. Komplex helyzetek reális felismerésére, értékelése, ok okozati kapcsolatok összerendezésére(pl mi lesz a nővel a cikkben), kb annyit fogtak fel, hogy mérges lesz és az jajjdejó, meg picit rossz is. És ez nem iq kérdése, nem is nevelésé egyelőre, keveset éltek még ahhoz, hogy ilyenekre rálátásuk legyen.

Ha elfelejtetted volna milyen egy ilyen korú gyerek(nekem 7 évesem van)

itt egy videó.

https://www.youtube.com/watch?v=oalND9JRFOY

Tessék, ennyire képesek átlátni az emberek dolgait. Nevelés inkább idomítás ilyenkor, megtanítani mi jó-mi rossz, mire kapnak dicséretet és mire negatív jelzéseket(büntetés, szidás, sértődés, kinél mi)

2022. márc. 11. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!