Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nem tudják elfogadni az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudják elfogadni az emberek ha te párkapcsolatban élsz?

Figyelt kérdés

2 és fél éve élek boldog párkapcsolatban. Azonban most az utóbbi egy évben kerültem be egy olyan közegbe ahol egyszerűen nem tudják elviselni ezt az emberek. És ténylegesen nem 1-2 emberről van szó, hanem az összesről szinte. Ezt a közeget egyébként nem úgy értem hogy mondjuk munkahely, hanem valahogy egységesen a baráti társaságom, a munkatársakat, random emberek akik mostanában az életembe kerültek.

Mondok néhány példát mire is gondolok pontosan. A szomszédom fél éve költözött mellém, nálam 2 évvel idősebb csajszi, nagyon jóba vagyunk. Mióta csak megismertem őt azóta szingli, sajnos nem talál magának megfelelő partnert, még tiniként volt egy hosszabb kapcsolata, azóta semmi. Ameddig a saját szerelmi életével foglalkozott addig igazából nem is volt baj, sokszor találkozott már a párommal is, tényleg csak jókat mondott róla. Aztán mostanában már kevesebbet találkoztunk,más ritmusú lett az életünk. Viszont kb 1 hete újra összefutottunk, leültünk beszélgetni és elkezdtem neki mondani hogy legutóbb mindketten kicsit fáradtak voltunk a párommal, picit összevesztünk. De kb aznap este ki is békültünk, minden oké azóta. Erre azt mondta hogy hát anno náluk is így kezdődött ez az egész, talán ideje lenne szakítani. Azóta pedig minden alkalommal mikor szóba kerül a párom azt mondja hogy szerinte mi már a szakítás szélén vagyunk és ez nem lesz hosszú életű dolog.

Mondok egy másik sztorit is. Most volt ugye Valentin nap. Mi csak simán sütizni mentünk a párommal, nem szoktunk nagy feneket keríteni ennek. Kb 10 ismerősöm szólt be aznap, hogy na biztos folyt a nyál nálunk aznap, meg hogy ez a világ legfeleslegesebb ünnepe.

Ez most kettő random sztori ami történt velem, számtalan dolgot tudnék még mondani.

Miért történik ez, miért nem tudják elfogadni a szingli emberek hogy valakinek párkapcsolata van? Féltékenyek talán? Ti hogyan reagáljátok le ezeket?

2022. febr. 18. 09:17
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

10!

Az én baráti, ismerősi körömben teljesen rendben van az, hogy a magánéletünkről beszélgetünk, ez sosem volt probléma. Nyilván nem mindenkivel vagyok ilyen intim viszonyban, nem is róluk beszéltem. Én nagyon örülök neki, hogy ilyen jó baráti, munkatársi viszonyaim vannak, tudok kikhez fordulni bármilyen problémával, és ami még jobb, hogy ők is bátran mesélnek nekem az ő bajaikról, tehát megbíznak bennem.

De valamilyen oknál fogva mostanában ez a párkapcsolat téma nagyon fura lett. Rákérdeznek mizu, elmondom az éppen aktuális dolgokat és olyan mintha azt várnák, hogy azt mondom, hogy minden szar. És mivel nem ez szokott történni ezért utána csalódottak, flegmáznak. De minek kérdez rá,ha nem is érdekli?

2022. febr. 18. 09:52
 12/28 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem kicsit túlliheged a dolgot. Vannak negatív emberek, ennyi.
2022. febr. 18. 09:56
 13/28 A kérdező kommentje:

12!

Persze, ezzel tisztában is vagyok, eddig is voltak. De valahogy ahogy elkezdődött ez az év, azóta egyre többször tapasztalom azt, hogy a szingli emberek más boldogságának sem képesek örülni, sőt inkább azt akarják, hogy te is legyél egyedül.

Azt még elfelejtettem mondani, hogy főként olyan szinglikről beszélek, aki azért párkeresési fázisban vannak, csak még nem találták meg a megfelelőt.

2022. febr. 18. 10:02
 14/28 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, pont olyan frusztrált fszfejek, mint itt is gyk-n, ahogy látod.

Megkeseredett, félretolt, senkinek sem kellő, valszeg mérhetetlenül egoista, pökhendi szaralakok.

Normális, kedves embereket nehéz találni manapság. :(

2022. febr. 18. 10:03
 15/28 A kérdező kommentje:

14!

Köszönöm a válaszodat, sajnos én is ezt érzem.

Nem is akartam amúgy azt, hogy most mindenki nekem adjon igazat, nyilván nekem sincs mindenben igazam. Viszont tényleg azt látom, hogy ezek szerint én vagyok a hülye bolond, amiért nem szar a kapcsolatom :D

Én mindenkihez támogatón állok, akár örömet, akár bánatot mesél el, olyan jó lenne ezt visszakapni

2022. febr. 18. 10:07
 16/28 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom irigyek. Sokáig voltam szingli, akkoriban mintha bevettek volna egy körbe, ahol együtt lehet keseregni hogy jajj, nincs senki. Mióta lett párom és boldogok vagyunk, fogynak az "ismerősök" a közösségi oldalamon, pedig 6 hónap alatt csak 3 olyan posztom van, ami kettőnkről szól :D Egy "barátnőm", aki addig mindig nekem panaszkodta ki magát, hogy magányos, azóta nem igazán keres, hogy elújságoltam hogy végre boldog vagyok. Az emberek nagyon kicsi százaléka képes őszintén örülni más boldogságának vagy sikerének. Saját magamon is észreveszem ezt időnknét.
2022. febr. 18. 10:25
 17/28 A kérdező kommentje:

16!

Köszönöm a válaszodat, mintha csak én írtam volna :)

Korábban én is éveken keresztül voltam szingli, nyilván az ember nem látja át olyan mértékben a saját hibáit, mint egy kívülálló, mégsem emlékszem rá, hogy ennyire megkeseredett lettem volna.

Attól mert nekem épp rossz az életem, magányos vagyok, más miért legyen az? Ezek az emberek a saját megkeseredettségük miatt nem találnak párt. Némelyikük azt bizonygatja, hogy mennyire boldog egyedül, holott amikor csak látótérbe kerül valaki, azonnal csapot papot eldobnak és mindent feláldoznának azért az egy emberért.

2022. febr. 18. 10:29
 18/28 anonim ***** válasza:
88%

Furcsa látni, hogy a párkapcsolatban élők között is mennyi frusztrált ember van, akik kivetítik másokra a frusztrációjukat. Én míg szingli voltam, sokkal inkább azt láttam, hogy a szingliket piszkálják folyamatosan.

Ha valaki egyszercsak bepasizik vagy becsajozik, azt általában csak akkor ignorálják, vagy piszkálódnak vele, hogyha elviselhetetlenül viselkedik, vagy nagyon antipatikus emberrel jött össze. Máskülönben kb senkit nem izgat, örülnek neki és ennyi.

2022. febr. 18. 10:32
 19/28 anonim ***** válasza:
46%
Remek példa erre amikor az állandóan szingli barátnők osztogatnak társkeresési "praktikákat" 😂 abban is van minden csak hitelesség és jóindulat nem
2022. febr. 18. 10:33
 20/28 anonim ***** válasza:

Lehet puszta véletlen is. Ha eddig nem voltak veled ilyenek, akkor lehet, hogy tényleg látnak valamit, esetleg a te viselkedésed változott valamelyest, vagy szimplán épp most voltak egységesen rossz passzban, és rajtad csattant. A negatív embereket kerülném a helyedben, néha beköszönnék, ha úgy alakul, hogy változott-e a hozzáállásuk, aztán attól függően döntenék. A valentin napi beszólásra jól rá lehetett volna tenni egy lapáttal, hogy többet ne rugózzanak a témán. Hasonló helyzetben, amikor indokolatlanul piszkálni akar valaki, én direkt igazat adok, és még tovább fűzöm olyan részletességgel, amire nem kíváncsi :D Szerencsére mondjuk már nem sok ilyesmiben van részem, vagy megtanulták, hogy mibe kérdezünk bele, és hogyan, vagy kikoptak a társaságomból.

Az irigységet én egyedül azért nem mondanám, mert akkor ez azt jelentené, hogy borzalmasan rossz emberismerő vagy, s olyan embereket engedtél magadhoz közel, akik valójában nem szeretnek, csupán a szerencsétlenségeden élősködnek ("jajj, neked is sz@r, nekem is sz@r, dagonyázzunk benne ketten"). Az ilyenek viszont borzalmas visszahúzó erők, és biztosan nem barátok, amíg ezt a hozzáállást ki nem növik.

2022. febr. 18. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!