Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek a pasik miért ilyen amatőrök?
Nekem sincs öltönyöm és nyakkendőt kötni se tudok, pedig van diplomám. Nem tudom milyen ostoba szabály ez...
"A suli alatt nem kellett elegánsan járni?"
Mit értünk suli alatt? A középiskolás cuccot sokan kinövik, egyetem alatt meg kb. semmire sem kell.
"A családi eseményekre sem?"
Nálunk semmi ilyen családi esemény nem volt.
"A munkahelyre érve megköti a portás bácsi?"
Ha félmeztelenül mászok be az irodába, akkor se fog érdekelni senkit.
"Diplomaosztóra sem kellett?"
Nem pazarlom marhaságokra az időmet.
"Állásinterjúra sem?"
Normális helyen nem elvárás.
Nem tudom milyen elcseszett helyen várják el.
"el akarok menni a sráccal például színházba, vagy esküvőre, akkor sül ki, hogy nincs öltönye, vagy engem kér meg a nyakkendő kötésre"
Huhh, hát én az ilyen nyávogós p*csákat kerülni is szoktam.
Majd te mondod meg, hogy milyen ruháknak kellene a szekrényemben lennie és milyen ismeretekkel kell rendelkeznem.
Szerintem inkább neked nincs diplomád, amilyen ostoba vagy. Egy normális diplomával rendelkező ember nem magyaráz ilyen marhaságokat.
31: hát nekem azért az nem nyávogós p...a, aki szeret az illemnek megfelelően felöltözni eseményekre és megadni a módját - nem a családi karácsonyozásra meg ilyesmire gondoltam, hanem pl. tényleg szabvány esküvőre (tehát nem farmerosra, az elég ritka), elegáns színházra (nem a sarki művházra meg alternatívra). Persze, ilyenkor picsogásnak tűnhet, ha szól a nő, hogy "nem ebben kellene jönnöd", de igazából a másik oldalon meg az áll, hogyha illetlenül felöltözve jelenik meg a párja az oldalán, azzal magát is égeti le. Nem szoktam az aktuális párjaimnak beleszólni az öltözködésébe, de olyan már volt, hogy mondtam neki, hogy nem fogok vele elmenni színházba, ha abban a szakadt sportpulóverben szándékozik jönni, mert illemszabályok léteznek azért. Nem leltárazom, mi van a szekrényben, de azért lehessen vele megjelenni anélkül, hogy kínosan kelljen magam éreznem azért, mert tojik bele az illembe.
Az nem diploma kérdése, hogy ki van úgy vele, hogy "úgy öltözöm mindenhova, ahogy akarok, azt' kész"... az szimplán hozzáállás és személyiség kérdése. Nekem van diplomám, és nem gondolom, hogy mindenkinek elegánsan kellene öltöznie, de ha valahova el kell mennie, akkor igenis "erőltesse meg magát", és öltözzön fe az alkalomhoz illően.
Nemsokára végzek villamosmérnökként.
Öltönyöm sosem volt, egy rokonomtól örököltem meg a zakóját. Nyakkendőt meg életemben ha kétszer-háromszor kötöttem, akkor is bénázva. A finommotoros képességeim enyhén szólva gyatrák, cipőt fűzni is nagyon későn tanultam meg.
21F
"aki szeret az illemnek megfelelően felöltözni eseményekre és megadni a módját"
De nem is ezt kifogásolta. Itt nem az a vita tárgya, hogy egy diplomás fel akar-e öltözni egy esküvőre, hanem az, hogy diplomás-e, ha bizonyos dolgokat birtokol, jelen esetben nem birtokol és bizonyos dolgokat tud/nem tud, aminek amúgy semmi köze a szakterületéhez.
Olvasd vissza, nem arról beszélt, hogy nem akartak öltönyben menni, hanem azt kifogásolta, illetve vont le belőle következtetést, hogy ha nincs öltönyöd, akkor nem vagy diplomás.
"Az nem diploma kérdése, hogy ki van úgy vele"
De nem ez a vita tárgya.
Hanem hogy diplomásnak számít-e valaki akkor is, ha nincs öltönye.
"illemszabályok léteznek azért [...] öltözzön fe az alkalomhoz illően"
Alapvetően tényleg nem ide tartozik, de ez legalább érdekes, szóval belekötök.
Az általad említett két dolog különböző és elmondom, hogy miér hülyeség ezekre hivatkozni.
Az illemszabályok sokkal többet jelentenek, mint öltözködést, viselkedési forma, beszédstílus, egyebek. Ezek nagy részét jó eséllyel tesem tartod be, vagyis te önkényesen eldöntöd, hogy mit tartasz be, illetve mit kérsz számon máson. Ezt a kettős mércét én alapból nem bírom, amikor hivatkoznak valamire, de ők sem tartják magukat ahhoz, mivel annyira már nem érdekli őket.
Az alkalomhoz illőség pedig sokkal inkább egy szubjektív mérce. Ha neked sokat jelent egy esküvő, akkor neked az az alkalom fontos, így felöltözöl. De nekem az egy idegesítő marhaság, egy jelentéktelen alkalom. Erre hivatkozni pont annyit jelent, hogy vegye fel azt, amit ő is elvárna, ha a saját esküvője lenne. Ehhez meg neked kb. nulla közöd van, hogy mit vesz fel.
A legtöbb hagyomány, szokás logikátlan és nem lehet érvekkel megvédeni ezek létezését szabály rendszerét, így ezekre hivatkozni is tök felesleges.
Érthetsz velük egyet, de a másikon számonkérni azt, ami egyáltalán nem rád tartozik, ahhoz nincs jogod.
Köszönöm a válaszokat, de látom egy nagy férfi sértődés lett belőle.
Nem érdekel, hogy ki mit hord itt össze arról, hogy milyen diplomája van, és hol dolgozik, miközben nincs öltönye.
Lefordítom a kérdésemet egyszerűbb formára, hátha így sikerül a sok kocka-mérnök-diplomás férfinek is felfognia.
Szóval, te elhinnéd-e a frissen megismert barátnődnek, hogy ő rendőr, ha nem lenne egy egyenruhája sem a szekrényben, és a jelvényét sem mutatná meg soha?
Vagy elhinnéd-e, hogy területi képviselő az X multi márkánál, mikor még kocsija sincs?
"Nem érdekel, hogy ki mit hord itt össze arról, hogy milyen diplomája van, és hol dolgozik, miközben nincs öltönye."
"Szóval, te elhinnéd-e a frissen megismert barátnődnek, hogy ő rendőr, ha nem lenne egy egyenruhája sem a szekrényben, és a jelvényét sem mutatná meg soha?
Vagy elhinnéd-e, hogy területi képviselő az X multi márkánál, mikor még kocsija sincs?"
Na jó, ha nem trollkodsz, akkor elképzelhetetlenül hülye vagy XDDD
Ezen már csak visítva röhögök: https://www.youtube.com/watch?v=oCEZC9w5cMc
Én az ok okozati összefüggéseket keresem még mindig, mert nem találom. Első körben, hogy hogy függ össze az öltöny a diploma meglétével.
Utána, hogy az illető rendőr, és hogy hiszek e neki, ha nem látom a szekrényében az egyenruhákat, vagy a jelvényét (személy szerint engem teljesen hidegen hagy, hogy mi a foglalkozása). És hogy ezt a példát hogy sikerül párhuzamba állítani az alapfeltevéssel, az öltönyös példával.
Komolyan, ilyen betrippezett logikát legutoljára a virsliparti zárójelenetében láttam :D
Üdv,
Egy kocka-mérnök
Sztem a sok informaciofoszlanybol csak 1 logikailag helyes kovetkeztetes vonhato le:
Ha valaki teruleti kepviselo, na annak kell hogy legyen oltonye, de oda meg a diploma nem szukseges :)
36 és 37
Nem trollkodom, de elképzelhetetlen, hogy egy diplomás munkakörben dolgozó férfinek egyetlen öltönye sincs.
Vagy ha nincs, akkor nem lehet nagy szakember, ha sosem jár konferenciára, céges rendezvényre,...
És milyen az élete, ha sem egy esküvőre, sem egy színházba nem jár sosem? Márpedig oda csak illik az öltöny viselése.
Első körben az öltöny-nyakkendő nem számít egyenruhának egy diplomás esetében, előfordul, hogy meetingre kell menni ahol ott vannak a nagy fejesek, cég tulajdonosa stb, de képzeld, ők is póló hosszúgatyában szoktak megjelenni, vagy esetleg ritkább alkalmakon ingben, mivel az öltöny nyakkendő nem számít formaruhának a legtöbb hely esetében.
Tudnád ha neked is lenne diplomád, mert hasonló munkakörökben dolgoznál.
Onnan is tudni, hogy nincsen diplomád, amit a négyes válaszodban írtál, hogy azon is meglepődsz, hogy az egyetemen nem öltönyben járnak, ha lettél volna valaha egyetemen, bármilyen tagozaton, bármilyen képzési formában, feltűnt volna, hogy senki nem jár öltöny, nyakkendőbe az oktatókon kívül, sőt aki abba jár azokra rendszerint furán is néznek, mivel általában ők azok az MLM-es cégben dolgozó átvert hallgatók, akik minden hallgatótársukra ráírtak, hátha be tudják őket vonni a "businessbe" 😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!