Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A diplomás nők szerint a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A diplomás nők szerint a szakmunkás vagy szimpla érettségizett férfi az “kevesebbet ér náluk” ?

Figyelt kérdés
Miért alakult ki ez a lenéző bánásmód?
2022. jan. 4. 11:17
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
83%
8-as, persze, értem én, és igazából mindketten ugyanazt állítjuk. Egy jó szakmunkás igencsak meg tudja szedni magát. Ha újrakezdeném, tuti én is inkább valami ilyesmit csinálnék.
2022. jan. 4. 11:56
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem az iskolán van a hangsúly, hanem azon, hogy mennyire van két ember azonos szellemi színvonalon. mennyire azonos az életszemléletük, az elvárásaik stb.
2022. jan. 4. 11:57
 13/35 anonim ***** válasza:
74%

Van olyan diplomás nő, aki szerint igen. Meg olyan is van, aki szerint nem.

Nekem van diplomám, a páromnak "csak" két szakmája. Én egyenrangúnak tekintem magunkat.

N

2022. jan. 4. 12:04
 14/35 anonim ***** válasza:
94%
#egyszerűmelós2022
2022. jan. 4. 12:14
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Menj egyetemre, és szerezz diplomát, ha ennyire zavar.

3 év az alapképzés, utána kapsz egy BSc diplomát.

2022. jan. 4. 12:44
 16/35 anonim ***** válasza:
97%

Le kellene már szakadni erről a "kevesebbet ér náluk" dologról. Ezt a gyűlöletet főleg az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők azon része gerjeszti, aki irigy vagy kisebbségi komplexusos.

Én nem tekintek senkit alacsonyabbrendűnek végzettség alapján, de amit egyesek leműveltek velem annak érdekében, hogy maguknak bizonygassák, hogy milyen jól tették, mikor nem tanultak tovább (úgy, hogy a szívük mélyén valamiért mégis erre vágynak), az már egy kész vicc. A szememben pont ez a vergődés tesz valakit alacsonyabb rendűvé.

Hogy nem lehet elismerni egy diploma megszerzésével járó erőfeszítést, hogy még nekem kellene szégyenkeznem azért, mert szeretem a szakmám és vágyom arra, hogy többet tudjak róla és kompetensebb legyek. Még én vagyok lefokozva, mert a keresetem ugyanolyan vagy alacsonyabb, mint annak, aki alacsonyabb iskolai végzettséggel a kezében keresi a kenyerét és én vagyok a tudálékos, a sznob, az okoskodó, a diplomás majom. Annyiszor szóltak már be arra, hogy szellemi munkát végzek és nem vagyok hasznos a hétköznapi életben, mert nem ezermester vagyok...

Nem akarjátok észrevenni, hogy a diplomások többségével kapcsolatban ti képzeltek be hülyeségeket, ti támasztotok idétlen elvárásokat a végzettségük kapcsán és pont ezzel a felfogással járatjátok le magatok?

Mert nekem ez b...a nagyon a csőröm és ezért kezelem fenntartásokkal azt a réteget, mert már egyszerűen félek, hogy miért fognak nekem ok nélkül beszólni vagy min fognak minden ok nélkül megsértődni

2022. jan. 4. 12:47
 17/35 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy lehet mondani, hogy ki mennyit keres szakmunkásként, de az az igazság, hogy ez nem ilyen rohadt egyszerű. Apám kihajtott belőlem két szakmát, a harmadikat meg a diplomám mellé kaptam (villanyszerelő), mégis inkább diplomás munkakörben dolgozom, mert az nem öl meg a nap végére, nem amortizál le és nem kell választanom, hogy gusztustalan magyar kkv alá dolgozom vagy külföldre ingázom. Vagy vállalkozok, de abból is láttam eleget és abból sem kérek, főleg hogy diplomával tudok ev lenni kb egy laptoppal a kezemben, szakiként meg kicsit nehézkesebb. Mert szakmával kb ez a két - három opció van, részemről meg ez kösz nem.

Ettől sem én nem leszek kevesebb, sem az, akinek a másik út jobban fekszik, de attól még legyünk észnél...

Másrészt még mindig nem a villanyszerelő bérét kellene a bölcsészével összehasonlítani, mert akkor röhögcsélhetnék én is, hogy egy okleveles titkárnőnek milyen fing fizetése van egy menedzser vagy szakfordító béréhez képest. Tessék egy beágyazott rendszerekkel, robotikával foglalkozó végzett villamosmérnök béréhez dörgölni a brét és azzal hasonlítani össze egy villanyszerelő órabérét meg munkakörülményeit. A kisebb súlycsoportú mellett könnyű emberkedni.

2022. jan. 4. 12:55
 18/35 anonim ***** válasza:
0%

Nincs az a pénz vagy az a punci amiért beülnék diplomát szerezni.

Olyan békés az életem, hogy már már nyugdíjas vagyok 37 évesen 5,5 hónapot dolgozok évente többibe kirándulok olvasgatok ilyenek.És családiházam és pénzem is van.

2022. jan. 4. 13:44
 19/35 anonim ***** válasza:
76%

Ha ennyire ráérsz, mi tart vissza attól, hogy diplomát szerezz?

Elmondhatatnád, hogy nem csak pénzed is van, lakásod is, és tanult ember vagy.

Vagy nem szeretsz tanulni m?

2022. jan. 4. 13:48
 20/35 anonim ***** válasza:
4%

De szeretek tanulni

Én inkább gyakorlati ember vagyok.

Nincs kedvem egy olyan papírt szerezni amit életembe nem fogok használni.Vagy hogy ledaráljon a mokuskerék.

Nem vagyok mohó nekem amim van bőven elég.

Tudom luxus meg feljebb de attól még jobb ember lennék?

Inkább azt csinálom amit szeretek.

Így is havi 800000 ft a zsebembe van

2022. jan. 4. 15:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!