Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetek,lehetünk másmilyenek attól mint amilyenek vagyunk?
Mivel én egy olyan egyed vagyok akinek nincs humora, unalmas lehet velem lenni, nem szeretek beszélgetni mert nem érdekes, ez nagyon untató számomra s ez miatt nehéz a másikra figyelni. Befelé fordulós álmodozó fajta vagyok.
Barátnőhöz sajnos szükséges az hogy változtatni tudjak mindezen.
Pl az miért van,hogy ha két fél beszélget mondjuk valamiről akkor az miért jó nekik?
Vagy tanít x személy y ont vagy fordítva és ezért fontos a beszéd a tudás átadása miatt de ha nem tanítás zajlik,vagy egyéb okból fontos megválaszolandó dolgok akkor a beszélgetés hogy lehet nem untató?
Amikor beszélgetsz valakivel a semmi jelentéktelen dolgokról gondolom valamilyen módon lehet unalmas és szórakoztató is de hogyan?
A humor adottság, fejleszteni talán lehet, de ha nem megy, ne erőltesd mert kínos.
Beszélgetni viszont tudnál nőkkel, méghozzá olyan témákról, amik őket is, téged is érdekelnek. Így már rögtön kialakul egy beszélgetés, ami alapján szimpatikussá válhatsz számukra.
De megfelelő ügyességgel tudsz olyan témáról is beszélni, ami egy nőt nem feltétlenül érdekel, de szívesen meghallgat, mert érdekesen és izgalmasan tudsz róla beszélni.
Pl. én a barátnőmnek beszéltem a kriptovalutákról még mielőtt együtt voltunk és habár fogalma sem volt ezekről, de érdeklődléssel hallgatta, mert elő tudtam adni érthetően és érdekesen a dolgot.
Ezen a vonalon tudnál elindulni. A humor meg, hát, ahogy írtam: Készség. Ha nincs, nincs.
A humorom sokat fejlődött, amikor 13-15 évesen sok humoristát néztem és az előadás módjukat szinte magamba szívtam akkor.
Azt szokták mondani, hogy a humoromból élek, azzal csajozok. Elég jól be is jön. Mostani (remélhetőleg utolsó) barátnőm is azt mondja, hogy azért jött velem össze, mert jó a humorom és nevetett az elcseszett poénjaimon.
Szerintem fejleszthető a humor. Sokat gondolkodtam is róla, hogy mi is pontosan a receptje egy jó viccnek, és miért.
A beszélgetős dolog... Hát mi az, ami érdekel Téged? arról beszélgetsz szívesen. és arról hallgatsz meg más embereket szívesen. Az lelkesít Téged, mert izgalmasnak találod. Mondjuk ilyenekről nézel videót, olvasol cikket stb.
Nekem ilyen a pszichológia, Paranormális történések, rejtélyes eltűnések ilyesmik, néha a matematika egyes területei, Űrkutatás, Online játékok.
Ami untat, mert nem igazán érdekel.
Foci, Sport, Autók.
25F
Amikor kialakul egy beszélgetés valamiről az hogy lehetséges mert nem értem, én csak olyat tudok hogy kérdezem valamit amire ő válaszol majd esetleg kérdez ő is valamit amire én válaszolok és ennyi de nem lehetséges számomra az hogy mindig eszembe jusson egy kérdés és így ezért jön a kínos csend, azonban megfigyeltem hogy ez fordítva is így van a másik fél sem tud mondani semmit.
Szoktam hallgatni hogy beszélgetnek egymással az emberek de egyszerűen nem értem honnan jön nekik a spontán duma.
Ahogy beszél a másik eszedbe jut arról valami, és kimondod.
Ha paraszt vagy, akkor a szavába vágsz és úgy mondod ki. Ha nem vagy paraszt, akkor megvárod, amíg befejezi és azt mondod:
"Erről az jutott eszembe, amikor.... "
Aztán elmeséled, hogy milyen kérdések merültek felbenned, milyen történetek/kétségek/félelmek/érzelmek/emlékek/vágyak, akármi.
És amit Te mondasz arról neki is eszébe jut valami. És így megy, amíg el nem fáradtok.
A nővéremtől azt tanultam, hogy vannak még különböző "beszéltetési technikák", amikor nem úgy folytatod a beszélgetést, hogy TE konkrétan hasznos infót/kérdést teszel hozzá.
Hanem csak egy-egy szóval megerősíted a másikat, hogy folytassa a mondandóját.
Például:
- Képzeld ez meg ez történt velem az utcán!
- Nahát! Tényleg? (Általános visszakérdezés: "Tényleg?" . NYILVÁN TÉNYLEG. Hát most azt feltételezi, hogy hazudik a másik? Csak arra való, hogy visszadobod a labdát.)
- Tényleg! És még csak nem is látta senki!
- Azta, ez nagyon durva! És hogy érzed magad most? (az érzelmekről kérdezni mindig érdemes lehet. főleg nőket.)
- Hát így meg így érzem magam. Egészen felzaklatott.
- Igen? (Általános érdeklődő visszakérdezés, labda visszadobása újra.)
- Igen, Teljesen ki vagyok.
- Nahát! És mik a terveid most ezzel? (érdeklődés)
- Hát azt terveztem, hogy bemegyek a rendőrségre és blalblalalbla.
- Váó! Ezek aztán tervek! Izgalmasnak hangzik. Folytasd! (Gyakran van, hogy a másik beszélő csak megáll a történetében, mintha megerősítést várna. De nem tudok a sztoryra reagálni ezért csak azt mondom neki: "Folytasd!" Hogy ne hagyja abba a beszédet. Addig feldolgozom az információt. )
- Még azt is terveztem, hogy blalbalblalbla.
- És még van más terved?
- Más tervem nincs.
- Helyes, akkor most húzz innen a francba, mert kopogás nélkül jöttél be a fürdőbe és megtörölköznék.
Meglepő milyen "normális" válaszok érkeztek ide
Mintha egy csapásra empátia szorult volna itt emberekbe
Vagy csak teljesen más emberek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!