Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van értelme egyszerűbb családból származó férfiként értelmiségi nőkkel kapcsolatot kialakítani?
Annak van értlem, ha olyannal kötöd össze az életed, akit szeretsz, s ő is viszont.
Az élet amúgy qva egyszerű, csak mi annyira imádjuk túlbonyolítani, és magunknak generálni a xart...
Nem teljesen értem a kérdést.
Ismerek olyan férfit, aki elég egyszerű családból jött, ő mégis egyetemet végzett értelmiségi lett, jogász, több nyelven beszél. Úgy hogy nem mellesleg cigány származású. Felesége is értelmiségi (ő nem cigány).
Meghatároz minket a család, de azért nem betonoz be mindent. Ki lehet törni szorgalommal, kitartással. Én az ilyet jobban is becsülöm. A Rózsadombról sokkal könnyebb egy egyetemet elvégezni, hátszéllel és sok pénzzel a zsebben.
Tegyük fel, az "értelmiségi" nő szereti a Bödőcs-féle intellektuálisabb humort. Az "egyszerűbb család" férfia meg azon szeret röhögni, hogy ki mennyire hosszút, bugyborékosat, fütyülőst tud fingani. Akkor lesz összhang? Szerintem ez megválaszolható.
Ezek a minősítések azért vannak idézőjelben, mert nem mereven ezektől függ. Nekem volt országos haverom, a nyolc általánoson kívül csak egy szállításvezetői vállalati tanfolyama volt valami teherautóvezető cégtől, de annyi természetes intelligencia és kedvesség szorult belé, hogy 300 emberből ő volt az, akivel legszívesebben barátkoztam.
Egyébként eme kérdést inkább a nőnek lenne oka feltenni, mivel az ismerősi sztorik arról szólnak, hogy az oklevelek nélküli férj egyszercsak megutálja azt a tényt, hogy a feleségnek vannak oklevelei. Többnyire nem veri, csak gúnyos megjegyzéseket tesz, hogy mi van, két diplomád van, és nem tudod kicserélni a csapban a tömítést? Vagy mikor a doktorit írja, akkor a férj énekel, kalapál vagy megkéri a feleséget, menjen már le a garázsba, kaparja meg a kazánban a szenet, mert valahogy hűvös van.
Arról már nem is beszélve, mikor a feleség többet keres, na, azt aztán kevesen bírják megemészteni. Amikor az Antall-kormány tökönszúrta a magyar gazdasági életet, ipart, és sok munkanélküli lett, gyárban dolgozó férjek, miközben a feleség meg tanár volt vagy eladó, tehát neki maradt állása, ettől a férjek állattá változtak, akkor aztán repült este a pálinkaszag meg a pofon.
"Azóta már rendszer váltás történt"
Mióta? Mivel én a rendszerváltás utáni időszakról beszélek. De nem az évszám a lényeg, hanem az, hogy a helyzetet nem bírja elviselni az alany, és ez akkor, mikor helyzet volt, be is bizonyosodott.
Nem bírom az ostobákat... És amúgy hímnemű vagyok, te simaagyú.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!