Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nem értik meg a szüleim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem értik meg a szüleim és a rokonaim, hogy egyszerűen nincs szükségem párkapcsolatra?!(Nem is terveztem.)

Figyelt kérdés

Nem, itt nem múltbeli "traumák" miatt tartózkodom a kapcsolatok miatt, egyszerűen csak nem vonz(úgy kb. senkit nem tartok szerelmileg vonzónak), nincs energiám hozzá és van jobb dolgom amivel lefoglalhatom magam.

Effektíve beszéljünk húgomról, neki van és volt már több kapcsolata, nekem meg soha, ezért folyton megkapom, hogy "ha neked is lenne párod akkor(pl kapnál valamit)"

"Már ideje lenne partnert találnod"

"Ugye nem vagy leszbi?"

Stb...

Akárhányszor elmondom rokonaimnak, akkor sem értik meg, hogy nem érdekel a dolog.

Ami a leggusztustalanabb az egészben, hogy még nevelőapám is sokszor ezzel jön mostanában. Múltkor olyat mondott hogy ha lenne nekem is valakim, mint a húgomnak, én is kapnék csokit ajándékba valentinre mint ő.Össze is vesztem vele, mert nem értettem, miért mond ilyeneket, erre hozzám vágta, hogy ő sem fog ajándékba csokit hozni nekem.(Senki se kérte, de komolyan... És ez meg hogy jött neki?! Komolyan mondom nem értem...Miért kéne neki hozni?)

Emellett még nagyszüleim folyton az unokákkal jönnek... Gyereket sem akarok. Az életemet legkonfortosabban egyedül, 50 macskával a házamban, irodalmi műfordítással tudom elképzelni.)

21/L

#családi probléma #elvárás #Társadalminormák
febr. 16. 16:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
21 éves vagy tessék elköltözni ha még nem került rá sor és ne tartsd velük a kapcsolatot ha nem muszáj
febr. 16. 16:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet azt várnák mikor költözöl már el.
febr. 16. 16:36
 3/12 A kérdező kommentje:

Mondjuk ez lehetséges lenne, ha anyám nem akarna itthon tartani.🥲

Még suliba járok, így nem akarják, hogy költözzek.

febr. 16. 16:41
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Mert sokaknak nagyon fontos egy kapcsolat és el sem tudják képzelni, hogy valaki tényleg nem vágyik rá. Ez az élet rendje, majd úgyis meggondolod magad stb. Ne foglalkozz velük és felesleges újra és újra kifejteni az álláspontodat, mert láthatóan úgyse értik meg. Nem kell meggyőznöd őket és nem kell a jóváhagyásuk. Éld úgy az életed, ahogy neked a legjobb és ne hagyd, hogy ilyenekkel felidegesítsenek. Szerintem az a legegyszerűbb, ha annyival lezárod, hogy most nem vágysz kapcsolatra, jól érzed magad így. Ha valaki elkezdi, hogy majd úgyis jön az igazi, csak hagyd rá.
febr. 16. 16:43
 5/12 anonim ***** válasza:
8%
21 évesen kijelenteni, hogy egy férfi se fog soha megmozgatni túlzás. Persze lehet aszexualis vagy, de akkor meg kéne nekik mondani és minél előbb máshová menni lakni. Dolgozni is lehet ám egyetem mellett és köteles a szülő állni az egyetemet mivel suliba jársz.
febr. 16. 16:45
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell megérteniük!

Neked kell elfogadnod, hogy ők nem fogadják el, és nincs is közük hozzá, és nem kell azon dolgoznod, hogy elfogadják!

A szüleid nem a barátaid!

Ez van...

febr. 16. 16:45
 7/12 anonim ***** válasza:
42%
Ekkora koromban én sem akartam.
febr. 16. 16:48
 8/12 anonim ***** válasza:
13%

Ha ennyire nem érdekel a párkapcsolat, mit keresel ebben a kategóriában?

Regisztrálj valami feminista fórumba, ahol ahsonszőrű szerencstélenekkel eszmét cserélhettek, és kibeszélhetitek a férfiakkal való párkapcsolatokat....

amiben 0 tapasztalatotok van ugye, meg az életről is.

#társadalminora #lúzervagyok

febr. 16. 17:33
 9/12 A kérdező kommentje:

8.What?

Itt szó sincs feminizmusról, nem tudom mit értelmeztél félre, de valami komoly problémák lehetnek a toronyban, hogyha neked már ez is feminista. Itt szó sem volt férfiakról, nemhogy gyűlöletkeltésről. :)

(By the way azért raktam ebbe a témakörbe, mert gondoltam valamilyen szinten ez is ide tartozik, azt tekintve hogy ezen kívül nincs olyan kategória amihez köze van, max a családi kapcsolatok jöhettek volna még szóba, de az se teljesen takarja a kérdésem lényegét.)

febr. 16. 18:19
 10/12 anonim ***** válasza:
Aszexuális vagy, tehát libidód sincs? Vagy csak pl. nem akarod, hogy bárki hozzád érjen, alkalmazkodnod kelljen (ez inkább olyan asperger-gyanús, de lehet pont túlzott szenzorosság vagy akár valami fóbia)? Aztán meg különösebb trauma nélkül is lehet önbizalomhiányod a nöiességed illetően, ami miatt azt mondtad magadnak, hogy jó, akkor másban mutatod meg magad. Az ilyen szorgalmas, de karótnyelt jólányokhoz meg nem igazán tudnak kapcsolódni a fiúk, így el is könyvelik, hogy tessék, úgyse kellenék senkinek.
febr. 16. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!