Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy viszonyultok ahhoz, ha az, akivel ismerkedtek egy nagyon triviális dologról még csak nem is hallott?
9.
Ezt azért időnként belehet nézni, még nagyjából művelt emberként is. Főleg, amikor van két hasonlóan hangzó település és az egyik itt van, a másik meg jóóóóó messze tőle és nálad valamiért az ragad be, hogy a kettő egymás mellett van.
Vagy ott van a Mandela-effektus, ami nagyon-nagyon sok művelt embernél is előfordul. Az egyetlen ami megkülönbözteti az értelmest a hülyétől, hogy az értelmes beismeri tévedését és tanul az esetből, a hülye pedig megmarad hülyének.
Azért ismered, mert közel van Bp-hez. De fejből már nem tudod megmondani, hogy pl Dunaújváros vagy Kalocsa megyei jogú város-e:) Tuti nem mondod meg, hogy Sásd melyik megyében van, pedig járási központ:)
Bp-en illik tudni a környező városokat, ugyanúgy mint bárhol máshol, de láttam már olyat, hogy a másik kerületben lévő utcáról nem tudta, hogy kifiaborja, pedig az ő utcájának a folytatása volt más néven:)
16.
Nem erre gondoltam, hanem pl. Győr és a többi Győr-t tartalmazó város Győr közelében van. Viszont Diósgyőr már Miksolc része, pedig az ember elsőre lehet azt gondolná, hogy Diósgyőr Győr közelében van... Én pl. ezt néztem be anno. Igaz az 15 évvel ezelőtt van és azóta már tudom, de akkor és ott kiskamaszként beszoptam a dolgot, pedig nem tartom magam ostobának.
Szerintem ez nem akkora hiba, mint mikor valaki nekiáll Mexikót Ázsia keleti részén keresni, vagy azt hiszi, hogy Ausztrália fővárosa az Sidney, esetleg, hogy tigrisek élnek vadon Afrikában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!