Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy viszonyultok ahhoz, ha az, akivel ismerkedtek egy
nagyon triviális dologról még csak nem is hallott?
2021. nov. 6. 10:25
Nem lepődök meg, mert mindenkinek vannak olyan területek, amikben gyenge. Én pl. triviális dolgokat nem tudok sokszor a zene területén (nem ismerem a címét mindenki által ismert kortárs zenéknek, nem tudom a dalszövegeket, stb). Neked is van ugyanígy valami téma, terület, amihez nem értesz, nem érdekel, miközben azért a legtöbb (legalább korodbeli) ember nagyon is képben van vele.
2021. nov. 6. 10:27
Ha nagyon sok ilyen dolog van, az azért elgondolkodtat.
2021. nov. 6. 10:29
Példát hozz erre, mert ez mindenkinek más. Van egy alapműveltség, aminek ismerete valóban triviális, és amit ha valaki nem tud, akkor általában gúny tárgya az értelmesebbek/műveltebbek oldaláról. Pl. ha nem tudod ki volt Petőfi, mit ünneplünk/mire emlékezünk XY napon, melyik vallásnak mik a főbb jellemzői, történelmi, földrajzi és irodalmi alapok stb. Főbb kulturális és közéleti események és úgy nagyjából a helyesírás szabályai.
De van ami nem triviális egyeseknek, ami másoknak az. Én is szoptam már be ezt amikor XY "sztárt" ismerni kellett volna és csak én nem tudtam ki az - a prolik persze rögtön lezúztak érte ezen az oldalon is. Máskor ismerősöm valami reklámból kiszedett dologgal vicceskedett, de fogalmam nem volt róla, hogy miről beszél. Én is járok így, amikor a "klasszikus" dolgokból idézek és nem értik meg páran.
Szerintem az a titok, hogy olyannak ismerkedj akinek ugyanaz a triviális ami neked az.
2021. nov. 6. 10:29
2021. nov. 6. 10:30
Van, amikor kijön belőlem, hogy nemár, komolyan nem ismered? Például ha egy ikonikus filmről vagy mémről van szó. Nálam is vannak ilyen dolgok, hasonló szokott lenni a reakció. De szerintem ebben semmi bántó nincs, általában pótolni szoktam az illető ismereteit. Ha olyan, akkor azonnal, ha film például, akkor együtt megnézzük majd ha vevő rá stb
2021. nov. 6. 10:33
5. Na ez az. Nekem pl. triviális, hogy tudom az összes európai, amerikai és még rengeteg ázsiai, afrikai ország fővárosát fejből, mert mindig is érdekelt hobbiból a földrajz és gyerekkoromban is órákig tudtam nézegetni a térképeket. De attól még ép ésszel felfogom, hogy a legtöbb ember pl. ezekkel nincs képben fejből, hogy mi Peru vagy Marokkó fővárosa.
2021. nov. 6. 10:36
szerintem sem mindegy, hogy mi az a trivialis dolog. ha valami filmmel vagy hires emberrel stb nincs kepben, az total elnezheto, de ha mondjuk nem tudja, hogy per pill. ki az USA elnoke vagy hogy mi az a brexit, az kicsit gaz es tajekozatlansagra vall. most csak ilyen jellgu peldak jutottak hirtelen eszembe, de a lenyeg talan ertheto.
mindenesetre, ha ez gyakran megesik, az eleg illuziorombolo.
2021. nov. 6. 10:40
9/47 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon triviális dologról van szó, pedig én ilyen téren elég toleráns vagyok. Budapesten élek,ott találkoztam egy pasival. Említettem neki, hogy a közeljövőben Érdre fogok költözni. Konkrétan fogalma sem volt, hogy az hol található, azt hitte Győr melletti település. Először azt hittem, hogy viccel, de sajnos nem.
jo, hat ez valoban fura, de szerintem annyira nem nagy dolog. azert erd nem akkora varos, hogy sokkolo legyen, ha valaki nem nagyon van kepben vele. engem ez pl nem zavarna.
2021. nov. 6. 10:49
Kapcsolódó kérdések: