Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi inspirál egy értelmiségi nőt, hogy egy alacsony végzettségű pasival összejöjjön?
Én egy burkoló szakmunkás vagyok. A barátnőm, akivel nemrég szakítottunk, egy több diplomás nő volt. Gyakran megkaptam tőle nagyképűen, hogy "nem vagyunk egy szellemi közeg" meg hogy ő hozzá egy magas státuszú diplomás pasi illene. Most akivel összejött, egy egyszerű gyári munkás. Mert az biztosan magas szellemi szinten lehet, és mint gyári munkás magas státusz is. XD.
De a másik exem ugyanez volt. Diplomás és azt gondolta, hogy egy Meki-szakos diploma feljogosítja, hogy mindenkit lenézzen. Tőle is megkaptam, hogy neki diplomás pasi kell, én meg nem vagyok az. Aztán nemrég láttam Face-n, hogy egy biztonsági őrrel állt össze.
Nem a diplomás vs. szakmunkás ellentétről szól a kérdésem, mert az már lerágott csont. Hanem hogy ha egyes nőknek annyira fontos a partnere felsőfokú végzettsége, akkor miért kezd és jön össze egy szakmunkással vagy esetleg még szakmunkásnál is alacsonyabb végzettségűvel? Mit vár tőle? Mi a szándéka, ha utána meg lekezelően, bunkón bánik vele, a végzettsége miatt?
A saját kasztja, a valódi művelt diplomás pasik, az ilyen álművelt nőt sz*rba se vennék, és ennyire kell neki a rajongás egy alacsonyabb végzettségűtől? Ez lehet az ok, vagy mi?Én nem estem hasra egyik előtt se, valószínű ezért is tettek ki.
Tudat és tudat alatti.
Tudás és illúzió.
Vágy és annak manifesztálódása.
És még sorohatnám.
Belül tudja, hogy csak a személyiség számít. De kívülről azt hiszi számít a végzettség, hogy ez jelent valamit. Ezért megismerkedik valakivel, a tudatalattija jelzi, hogy ez jó partner. Az agymosottsága meg illúziók alapján hibákat keres.
Miből gondolod, hogy én 6 tárgyból se tudtam volna levizsgázni, még te 60-ból is?
Értem én a felsőbbrendűségedet, mert te külföldi egyetemre jártál (gondolom volt aki fizesse neked) De miért hiszed, hogy én nem fektettem ugyanannyi időt és energiát a hidegburkolás elsajátításába, mint te az egyetemedbe? Úgyhogy le lehet szállni a földre, kiscica!
Nem voltam egyik barátnőmre sem irigy. Miért hiszed, hogy rátok értelmiségiekre, minden diploma nélküli irigykedik?
A kérdésem az volt, hogy ha valakinek ennyire fontos, hogy a partnere diplomás legyen, akkor miért ismerkedik olyanokkal, akik nem azok és utána meg a szemére veti, hogy alacsonyabb végzettségű?
Nem vagyok frusztrált egyáltalán.
Leírok egy sztorit:
A legutóbbi párommal még a nyáron, a Pilisben voltunk kirándulni. Épp átautóztunk egy településen, a barátnőm csodálkozva, hogy tipik sváb település és milyen gyönyorű ez a sváb építészet. Rákérdeztem, hogy miből látja, hogy sváb és mik az ismérvei a sváb építészetnek. Annyit mondott, hogy hát nézzem meg a házakat. Na jó, de nekem, mint laiukusnak mit kell látnom rajtuk, mondja el. Erre csak annyi volt a válasza, hogy hát nézzek utána, meg hogy milyen tudatlan vagyok.
Tehát magyarán ő sem tudta, csak játszani akarta az agyát.
Én meg csak elfordultam és csendben mosolyogtam rajta egyet.
Lehet hogy egy gyári melós, vagy egy bizt. őr hasraesik ez előtt a kamutudás előtt, de én azért a dolgok mögé láttam. Ezért lettem lapátra téve szerintem.
#46 uhh..hát ebből tényleg csak annyi jön le, hogy buta vagy. Bocs. Ez a kis sztori meg kb olyan, mintha a barátnőd megjegyezte volna neked, hogy milyen szép kék az ég, erre te belekötnél, hogy magyarázza már el neked, mitől kék az ég. Mint egy tanítónéni a hülyegyereknek. Gondolom nem akarta ezt a szerepet, felnőtt párkapcsolat címen vállalni. (Nincs olyan, hogy sváb építészet jellemzői, egyszerűen ránézel és látod, hogy rendezettek a porták, nem olyanok, mint egy cigányputri vagy egy romániai falu... ennyi... plusz tudhatnád, hogy a Pilis tele van sváb falvakkal).
Nem érdemes tovább ragozni, és szerintem te se égesd magad tovább.
Igenis van olyan, hogy sváb építészet. Utánanéztem.
Jó megértettük, hogy van valami 2-es minősítésű papírfecnid, valami Meki-szakról. Azok szoktak 10 centivel a föld felett, fellengzős, sznob stílusban okoskodni. Tipikus.
Inkább a kérdésre válaszolj!
Persze hogy vágom. De ha én szakmunkásként nem tudtam valamit, akkor egyből megkaptam, hogy azért mert buta vagyok, műveletlen vagyok stb.
De ha a diplomás exem nem tudott éppen valamit, akkor persze ő se tudhat mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!