Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért annyira riasztó a barát- illetve társkeresés során, ha Valaki egyházi közösségbe/közösségekbe jár?

Figyelt kérdés
Mi annyira taszító ezen a jelenségen?

2021. júl. 24. 06:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Nekem is az a tapasztalatom, mint egy korábbi válaszolónak: a vallásosok nagy része borzalmasan képmutató. Egyik exem volt "hitgyülis", szét is szedte ez a kapcsolatunkat. Borzalmas lelkiismereti problémát csinált abból, hogy mi szexelünk (pedig nem volt szűz, sőt, elég hajmeresztő sztorijai voltak), de azzal pl nem volt gond, hogy heti szinten füvezett, holott szerintem ez bőven nagyobb probléma, mint a szexuális élet. A kis társaságában pedig mindenki jópofizott velem, de a hátam mögött mindennek elhordtak. Nem is volt hosszúéletű a dolog. Az ilyen embereket egyszerűen nem viselem el, és ma már bánom, hogy az elején félreismertem, és egyáltalán belementem a kapcsolatba.
2021. júl. 25. 10:12
 22/25 anonim ***** válasza:
53%

Mert én nem vagyok vallásos, és úgy érzem, ez idővel éket verne közénk. Én miért nem élek így meg így, ha esetleg gyerekünk lesz, az menjen ilyen-olyan vallásórára, esküdjünk templomban stb. Nem komplikálom fölöslegesen az életemet, ha nem muszáj.

Több barátnőm is megszívta a vallásos pasikkal... volt olyan, akinek az életébe, öltözködésébe, baráti körébe kezdett belepofázni a jóember, miután jó pozícióba került nála, a másikat meg hónapokig hülyítette, amíg ki nem nyögte, hogy "szakítanunk kéne, mert anyucikám nem örül neki, hogy nem a felekezetből választottam".

Hasonló ismerkedjen a hasonlóval, abból kevesebb baj van.

2021. júl. 25. 17:48
 23/25 A kérdező kommentje:

Látom, nagyon vegyes tapasztalata van mindenkinek... érdekes történeteket olvastam eddig.

Jöhetnek még válaszok, egész nyugodtan! :)

2021. júl. 25. 18:11
 24/25 anonim ***** válasza:

Én talán hívőnek számítok, bár vallásos nem vagyok. Azért nem ismerkedem szívesen gyülekezetbe járó, tehát aktív vallásgyakorló emberekkel, mert kapcsolati szinten ez nem működne.

Nem értek egyet azzal, ahogy a vallások a szent könyveket magyarázzák, de nyilván ezeket a gondolatokat nem oszthatom meg egy vallásos társsal. Amúgy toleráns vagyok és baráti szinten nem gond, de nem szeretnék együtt élni valakivel, aki ez alapján értékel vagy rangsorol. Amúgy meg liberális értékrendet képviselek, tehát a gyerekemet is úgy nevelem, hogy sokat tud a különböző vallásokról, filozófiákról, ő meg majd választ magának, ha megérik rá és érdekli a dolog. Nem venném szívesen, ha az apja ragaszkodna a hittanra meg templomba/gyülekezetbe járáshoz. De ha ott mások családostul vannak jelen, ő meg egyedül, mi meg itthon, hiányérzete lenne. Szerintem az a jó, ha hasonló érétkrendű emberek vannak együtt.

2021. júl. 26. 18:36
 25/25 A kérdező kommentje:

Én most kora este voltam abban a református közösségben, aminek az ÉLETEMET/ÚJRASZÜLETÉSEMET köszönhetem!(Ugyanis édesanyám halála után az ideg összeroppanás kerülgetett közvetlenül annak idején.)

Ez volt 2019. augusztusától októberéig.

Mentálhigiénés szempontból olyan komoly segítség volt az a be- és elfogadó légkör, odafigyelés, halk beszélgetés egymás között, hogy az nekem felért egy komoly terápiával. Két hónap alatt ki tudtam kecmeregni a lelki mélypontról... nélkülük LEHETETLEN lett volna idáig eljutnom.

Ma pedig egy olyan új közösségi tagot ismerhettem meg, akinek még tavaly szilveszterkor halt meg az édesanyja és még mindig sírósan beszélt - nincs túl a haláleseten egy kicsit sem. (50 éves tanárnőről van szó.)

Megvigasztaltam azzal, hogy nekem is ez a közösség segített. Remélem ezután mindig jönni fog majd ez az új ismerős.

Ui: még gondolkodtam, hogy maradjak-e kérdezősködni, hogy kivel mi történt a nagyon-nagyon hosszú COVID-os szünet alatt, de inkább mégis eljöttem. (LÉTFENNTARTÁST SEGÍTŐ kapcsolatépítésnek is jó egy ilyen beszélgetés a többiekkel.) De egyelőre a szóban forgó gondjaimat magamnak is sikerült megoldanom most a közelmúltban.

2021. júl. 28. 20:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!