Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért annyira riasztó a barát- illetve társkeresés során, ha Valaki egyházi közösségbe/közösségekbe jár?

Figyelt kérdés
Mi annyira taszító ezen a jelenségen?

2021. júl. 24. 06:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
71%

Mert az intelligencia vonzó, ha valaki buta, az meg taszító. Mindenféle vallásban annyi millió ellentmondás és öncáfolat van, meg annyira ellentmondanak a tudmányos ismereteknek, hogy belátható, hogy aki felnőtt fejjel az esti mesét elhiszi, az valószínűleg nem a legélesebb kés a fiókban.

Ezeket a szervezeteket évszázadokkal, évezredekkel ezelőtt találták ki azért, hogy az embereket manipulálják vele. Akkor még nem kellett olyasmitől tartaniuk, hogy pl. meg lehet állapítani a Föld korát vagy hogy a túlvilág koncepciója ellentmondásba kerül a termodinamika második főtételével.

2021. júl. 24. 06:47
 2/25 A kérdező kommentje:

Attól is függ, mit értünk intelligencia alatt?

Nem szoktam kételkedés nélkül mindenféle elméletet elfogadni. Tapasztalatom szerint nem is akarnak már meggyőzni semmiről.

Szabad megkérdezni, hogy te milyen közösségbe/közösségekbe jársz kedves 1-es válaszoló?

2021. júl. 24. 06:54
 3/25 anonim ***** válasza:
9%
Mert a legtöbb ember agymosott, szemellenzős és előítéletes, lásd 1-es válaszoló.
2021. júl. 24. 07:39
 4/25 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es válaszoló szabad megkérdezni, hogy neked mi a tapasztalatod ilyen téren?
2021. júl. 24. 07:47
 5/25 A kérdező kommentje:
Nyugodtan jöhetnek még válaszok, szívesen várok további kommenteket! :)
2021. júl. 24. 08:26
 6/25 anonim ***** válasza:
86%

Nálam azért riasztó mert eddig akárhány ilyen szektas emberrel találkoztam mind iszonyat képmutató volt.

Ők milyen jó emberek mert istennek tetsző életet élnek. Ja, csak éppen úgy szurnak hátba ahogy nem szegyenlik. Azért mert utána meggyonja meg hát ő különben is vallásos szóval megbocsajthato, ő jó ember.

A szeretetet hirdetik de közben fröcsögve gyűlölik a melegeket csak mert azok.

Undorító képmutatás.

2021. júl. 24. 08:34
 7/25 A kérdező kommentje:

Sajnálom kedves 6-os válaszoló, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak!

Én úgy vettem észre, hogy nagyon vegyes a kép. Nálam egy ideig próbálkoztak a "térítgetéssel", aztán lemondtak róla. Nem lehetett meggyőzni mindenről.

2021. júl. 24. 08:39
 8/25 anonim ***** válasza:
10%
Az ateisták a legelvakultabbak ilyen téren, és ők akarnak a legerőszakosabban téríteni. Talán még a jehovákat is felülmúlják.
2021. júl. 24. 08:59
 9/25 A kérdező kommentje:

Kedves 8-as válaszoló!

Hol és hogyan tapasztaltad a leírtakat? Írnál néhány példát a kérésemre?

2021. júl. 24. 09:08
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Én elfogadó és toleráns vagyok mindenkivel, de a legtöbb ilyen közösségekben dogmatikus rendszer működik. Értsd pl: iszlámok nem esznek sertést.

Az exem nagyszülei ilyen szektás féleségek voltak és minden rosszindulat nélkül, olyan nevetséges f@szságokat művltek, hogy kedvem lett volna a fejem beleverni egy rozsdás szögbe. Minden vallásnak megvannak a maga „szabályai”, és ezt nem mindenki tolerálja.

A másik része, amit már irtak előttem is. Engem konkrétan kiakaszt amikor rám akarja valaki erőltetni a hitét. Majd én eldöntöm, hogy miben akarok hinni.

2021. júl. 24. 09:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!