Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért annyira riasztó a barát- illetve társkeresés során, ha Valaki egyházi közösségbe/közösségekbe jár?
Ki szerint taszító jelenség? Szerintem például nem, pedig nem vagyok vallásos. Persze vannak kifejezetten ortodox közösségek, mint a Jehova tanúi akinek a tagjaival egy idő után mondjuk jó eséllyel elbukik az ismerkedés, és azon kívül is vannak szélsőséges egyének mint ahogy a nem vallásosok között is vannak más téren szélsőségesek. Önmagában ahhoz hogy valaki eljár a kis egyházi közösségébe hétvégente, egyrészt nem sok közöm van másrészt nincs jogom ítélkezni felette. És én ezt lehet csak azért mondom mert sok vallásos ember van/volt a környezetemben, mert pl. tizenévesen cserkész voltam meg ilyenek, de tényleg az a tapasztalatom hogy a legtöbb ilyen fiatal tök jófej és nem mondod meg róluk hogy hétvégén misére járnak, ugyanolyanok mint bárki más. Ha oda is mennek akkor most mi van?
Rengetegen meg jógázni mennek és elhiszik a sok köré szőtt mitologikus mesét, ezos oldalakat olvasnak, nyomják a vonzás törvényét, osztogatják meg az álhíreket, vagy csak gondolkodás nélkül böfögik őket vissza. Ha az alapján szelektálunk hogy kinek mennyi nem racionális, ellentmondásos elem van a nézeteiben, gondolkodásában akkor nem vallásos emberek többségétől ugyanúgy meg kéne riadni.
Megfelelésről szó sincs.
Alkalmazkodó vagyok, mint ahogy minden más közösségben elvárják ugyanezt a tulajdonságot.
"Akkor még nem kellett olyasmitől tartaniuk, hogy pl. meg lehet állapítani a Föld korát vagy hogy a túlvilág koncepciója ellentmondásba kerül a termodinamika második főtételével"
Jaj! Az ősrobbanás elmélete nincs ellentmondásban a termodinamika második főtt ételével? Vagyis az Univerzumot létrehozó energia nagyobb, mint az Univerzum energiája, és nem pedig a semmiből jött létre? És azzal mi újság, hogy a Földön található nehézelemek honnan a 'csából jöttek ide ekkora mennyiségben? Mert hogy nem ebből a Naprendszerből az tuti, mivel ezek a Napnál jóval masszívabb csillagokban jönnek létre. Illetve, hogy a Föld-Hold tömegének aránya nem igazán olyan, mint a többi égitest és kísérője esetén. Továbbá hogy lehet, hogy nem elég, hogy ez a retkes Júnivörz tágul, de gyorsuló ütemben? Ugye ami gyorsul, arra erő hat. Hol van ez az erő? A Zisten az?
Vagyis a tudomány is egy vallás, bár annyiban különbözik a többi vallástól, hogy nem állítja be úgy magát, hogy mindenre tudja a választ. De a politikával ugyanúgy kéz a kézben jár......
37F incel
"MINDEN templomon van villamharito"
Az MSZ 274 szerint kötelező. Anélkül nem történhet meg a műszaki átadás.
Az meg a másik, hogy csak keresztény vallás létezik?
Illetve miért szükséges templom a vallásgyakorláshoz?
37F incel
Nagy örömmel látom, hogy egy kicsit fellendült a fórum.
Szívesen olvasok még további véleményeket! :)
Tini éveim végén beszippantott egy gyülekezet úgy 1,5 évre. Éppen eleget láttam ott akkor ahhoz, hogy messziről kerüljek minden olyan embert a magánéletemben, aki ilyenekhez tartozik.
Nagyon jól csinálják a behálózást, észre sem veszed. Ahogy azt sem, hogy utána hogyan veszik át szépen lassan az életed felett az irányítást. Pl. megismerkedtem egy ifi találkozón egy sráccal. Már sokszor találkoztunk, amikor kiderült, hogy a "lelki vezetőink" mindent megpróbálnak elkövetni azért, hogy ez a kapcsolat ne jöjjön létre, mert szerintük nem vagyunk egymáshoz valók. Nekem ez egy igazán nagy ébresztő pofon volt.
Ha problémám volt, sosem lehetett egy őszintét beszélgetni senkivel. Mindig az volt a válasz, hogy "imátkozom érted". Köszi.
Amikor elkezdtem nyitogatni a szemeimet és keresztbe kérdezni, akkor egységesen zártak össze előttem egy falat képezve köztem és a kvázi új tagok között. Valahogy sosem az volt a céljuk, hogy az emberi kapcsolatok elmélyüljenek abban a körben. Mintha csak egy álszent, megjátszott, mű világot generálnának, aminek sokkal magasabb mozgatórugója lenne hátul. Egy rendszer, amibe nem láttam bele és talán jobb is ez így. Végül úgy döntöttem nem megyek többé és nem is hiányoltak. Érzik ők, hogy kit kell kivetni maguk közül. :)
Plébániai közösségben ismertem meg a párom 7 évvel ezelőtt. 5 éve vagyunk együtt.
Nekünk egyezik az értékrendünk, szóval nyilván nem volt hátrány.
Ettől függetlenül járok olyan közösségbe, ami abszolút nem vallási, hanem egy 40 fős zenekar. Rajtam kívül még 2-3 vallásos van, a többiek nem azok, sőt nyíltan ateista is van. Semmi gondunk a másikkal. Szóval annak, hogy én katolikus vagyok, még nem tapasztaltam hátrányát a valóságban barátkozás folyamán. Csak itt a neten, de itt mindenkinek nagyobb a szája, mint szemtől szembe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!