Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kezd jobban vonzó lenni az apatest mint a sportos test?
#16 figyelj, az érem mindkét oldalán voltam/vagyok. Ezelőtt 12 óráztam, afelett már nem volt erőm mozogni. 6kor keltem, este 8kor örültem, ha hazaértem.
Sosem zabáltam magam halálra és nem vedeltem cukros üdítőket. egyszerűen ilyen a genetikán, hiába mondják sokan, hogy ez f.szság.
Amint folyamatos munkarendbe kerültem és tudok szinte minden délután elegendőt mozogni, elkezdtek leszaladni rólam a kilók.
Oké, sosem voltam dagadt, "csak" túlsúlyos.
Az a baj, hogy a túlsúlyos még mindig minden vékony embernek egyenlő a lustasággal és a zabálással. A legjobb fiú barátom max 50 kg. Megeszik vagy napi 3 zacskó csipszet, burger kinget, energiaitalt, kólát és kint vannak a bordái. Vele laktam + vele dolgoztam, tehát nem túlzok, így van. Mégsem hízik. Azt mondanom sem kell, hogy semmit nem mozog... Szóval ez van. Valaki kb már szenved az egészséges test megtartásáért, valaki meg egészségtelenül is "egészségesnek" néz ki. De néha nem árt a sorok mögé nézni ítélkezés előtt/helyett.
Sportos nőként nekem a sportos férfiak tetszenek.
Mindegy, hogy kondi, futás, úszás, bringa stb., de mozogni kell, mert jó érzés és egészséges.
50 éve? Mit gondolsz hány éves vagyok, hogy azt írtam korábban az aputest fogalom nem létezett, csak átlagosnak hívtuk? 10 éve, de talán kevesebb, hogy bejött ez a kifejezés, előtte csak átlagosnak hívták az aputestet. Dadbody..
Az apatest nem az izom nélküli, hanem az izomra hízott 30as, 40es férfiak teste!
Várj, mindjárt keresek linket
Na, nekem ez a tipikus pasi, aki beugrik, ha dadbdy téma van. [link]
Rajta is van izom, van formája, de rajta lóg egy adag zsír. Attól még tök oké, átlagos, normális FÉRFI(nem fiú) test volt korábban, és a legtöbben ma is így hívjuk.
#21-es: Én világéletemben túlsúlyos, kövér voltam. Óvodá korom óta csak híztam kb. 24 éves koromig, 123 kg-nál tetőzött a súlyom. Soha még csak meg sem fordult a fejemben, hogy a genetikám miatt lenne ez. Tudom, vannak akiknek betegség miatt nem úgy működik a szervezetük, mint másnak, de azok meg kimutathatóak. Szóval ha mindenképpen a genetikát szeretnéd okolni a túlsúly miatt, akkor ajánlom, hogy először nézettesd meg magadat és ha az orvosok is erre a következtetésre jutnak, akkor jogos a felvetésed, ellenkező esetben nem.
Szóval nehogy azt hidd, hogy vékony emberként említettem a zabálást. Volt olyan időszakom, amikor kb. 1 óra alatt benyomtam egy 45 centis pizzát, aztán következő nap jöhetett a következő.
Nagyon sokáig azt hittem, hogy alapjáraton hajlamos vagyok a hízásra, mert sokáig képtelen voltam leadni súlyfelesleget. Egyszer középiskolában fogytam 5 kg-ot tüdőgyulladás alatt, amit aztán tartottam egy 2 hónapig, de azon kívül tényleg nem ment lefele 1 deka sem 18 éven keresztül.
A testalkatommal is kapcsolatban azt hittem, hogy endomorf a testalkatom, de fél éve összeszedtem magamat és leadtam 20 kg-ot. Nagyon sokat olvastam a témában, hogy mit hogyan lenne jó csinálni, mert rengeteg sikertelen próbálkozásom volt az elmúlt pár évben, mire megtaláltam azt az egyszerű módszert, ami hatékonyan működik. Azóta meg olyan tempóban megy le lefele rólam az összes felesleg, hogy öröm nézni. Várhatóan fél - egy éven belül már nem sok fog maradni belőle. Azóta kezdem átértékelni a testképemet, a csípőm már nem olyan széles, mint a vállam, szóval az is lehet, hogy tulajdonképpen mezomorf lennék, csak a hosszú éveken át tartó hanyagság miatt ez nem volt látható eddig.
Ha valóban genetika / betegség miatt lennél túlsúlyos, akkor sajnálom, viszont amíg nincsen róla semmilyen szakorvosi vélemény, addig kénytelen vagyok az ellenkezőjét feltételezni. Nagyon egyszerű kalória többletben lenni, ha nem figyelsz oda arra, hogy mit eszel. Példa: 100g párzisi kb. ~300 kcal, ~10g fehérje tartalommal. 100g jobbféle sonka ~100-110 kcal, ~20g fehérje tartalommal. 1/3 kalória és sokkal laktatóbb + az emésztéséhez is több energiát használ fel a szervezeted, mert nem zsír a 70-80%-a a benne lévő tápanyagoknak, hanem fehérje. Ha elég fehérjét eszel és eleget iszol, akkor éhségérzet nélkül tudsz kalóriadeficitben lenni. Ha mellette még egy kicsit mozogsz is és nincsen semmi betegséged, akkor garantáltan megindulnak lefele a kilók.
Tisztában vagyok a kalóriákkal, hiszen én is számolom. Míg otthon éltem, anyum is figyelt az egészséges étkezés biztosítására, így magam is hasonlóan főzök. Zsír/olaj minimalizálása,fölösleges ch mellőzése, fehérjedús ételek.
Több oldal szerint is, amit néztem, 2100kcal-t kellene bevinni a szervezetembe, átlag életmód mellett. Mert attól, hogy esténként nem mentem már el edzeni, lusta sosem voltam. Hétvégente sosem otthon döglök. Megyek, sétálok, túrázok, biciklizek, miegymás.
Mióta elkezdtem számolni a kalóriákat, csak megbizonyosodtam benne, hogy biztos, hogy nem vittem annyi többlet kalóriát, hogy annyi plusz kiló jöjjön rám, amennyi volt. Mindegy, mert már leadtam, de nem a kaján változtattam, "csak" többet mozgok mellette. De ez a több mozgás az eleve aktív hétvégék mellett heti 5 edzést jelent. Amint ismét lesz párom, vagy visszatérek az eredeti szakmámba, ismét lehetetlen lesz ennyiszer edzenem. És van az a pont, aminél nagyobb kalória deficitbe NEM vagyok hajlandó menni, mert édeskevés lenne.
Értem én, hogy fontos az egészséges életmód, meg minden, de számomra a mentális egészség is fontos. És ha fanatikus lennék, + egy új párra nem szánnék kellő időt, mert bocsénedzek, akkor nem lennék boldog. Most, hogy egyéb dolgom nincs délutánonként, ez így rendben van, de egy kapcsolatba ennyi nekem nem fér bele,mert kb csak a szexről és alvásról szólna hétköznap. Az meg nekem nem kapcsolat.
Akkor inkább legyen rajtam 5 kg plusz, de legyek boldog.
Akinek meg ettől egészségtelen és lusta vagyok, az kinyalhatja a s.ggem.
Hasonló okokból sem kellene izomagyú pasi, mert alig látnám + feszengeni kellene mellette, ha néha napján megiszok egy pohár cukros üdítőt. Nekem ez egyszerűen sok. De egyébként sem az ideálom az ilyen testalkat. Nézni jó, de sokkal vonzóbb számomra az egyik kommentelő által linkelt kép. Az exem is ilyen volt, tökéletesen megfelelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!